Siirry sisältöön

Senioriasumista tarjolle Porvoossa

Omenamäen palvelukeskuksen Sinivuokko-talon asunnoista kuusi varataan senioriasumiseen.

Omenamäen palvelukeskuksen Sinivuokko-talon asunnoista kuusi varataan senioriasumiseen.

Senioriasuminen on itsenäistä vuokra-asumista omassa asunnossa joko ilman palveluja tai tukipalvelujen ja/tai kotihoidon turvin. Oman asunnon lisäksi käytettävissä on yhteisiä tiloja oleskeluun ja seurusteluun muiden asukkaiden kanssa.

Senioriasumisen tavoitteena on luoda ikääntyville turvallinen, viihtyisä ja esteetön asunto lähellä omaisia, toimivia palveluja ja liikenneyhteyksiä. Senioriasuminen tukee arjessa selviytymistä, vähentää yksinäisyyttä ja turvattomuutta sekä lisää yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. 

– Sinivuokon sijainti ja puitteet Omenamäen palvelukeskuksen välittömässä läheisyydessä ovat ihanteelliset senioriasumisen käynnistämiselle. Sinivuokon yhdestä kerroksesta otetaan käyttöön kuusi asuntoa senioriasunnoiksi, palvelupäällikkö Krister Lindman kertoo. 

– Kerroksessa on kolme yksiötä ja kolme kaksiota. Asukkailla on mahdollisuus käyttää Omenamäen palvelukeskuksen palveluja, kuten kuntosalia, uima-allasta, kahvilaa ja ruokasalia. Lähellä sijaitsevat ruokakauppa ja keskustan muut palvelut, Lindman jatkaa.

Asukkaaksi voivat hakea 75 vuotta täyttäneet

Senioriasuntoa hakevan tulee olla 75 vuotta täyttänyt. Asunnot vuokrataan ikäihmisille, jotka esimerkiksi kokevat yksinäisyyttä tai turvattomuutta ja hyötyvät senioriasumisen yhteisöllisyydestä. Asuntoa voi hakea myös, mikäli esimerkiksi nykyisen asunnon hissittömyys tai esteellisyys aiheuttaa palveluntarvetta. 

– Senioriasuntojen asukkaat valitaan asukkaiden kokonaistilanteen perusteella, Krister Lindman tarkentaa. 

Lisätietoa senioriasumisesta saa Omenamäen palveluasumisen ohjaaja Sanna Nykäseltä. Hakemuslomake löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.porvoo.fi/asumismuodot (Senioriasuminen).

Senioriasunnot monipuolistavat asumisvaihtoehtoja

Ikääntyneiden määrän kasvaessa tarvitaan uudenlaisia asumisratkaisuja, jotka vastaavat ikääntyneiden palvelutarpeisiin sekä niiden muutoksiin. Kaupunginvaltuusto asetti vanhus- ja vammaispalvelujen vuoden 2020 sitovaksi tavoitteeksi, että Porvoossa aloitetaan senioriasuminen. Asiaa on valmisteltu alkuvuodesta ja sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 14.5. kohdentaa Omenamäen palvelukeskuksen Sinivuokko-talon kuusi asuntoa senioriasumiseen. 

Omenamäen toimintaa kehitetään jatkuvasti ja kohdentamalla osa asunnoista senioriasumiseen, monipuolistetaan ja elävöitetään palvelukeskuksen toimintaa ja samalla mahdollistetaan porvoolaisille ikäihmisille uusi asumisvaihtoehto. 

Lisätietoja:

  • palvelupäällikkö Krister Lindmanpuh. 040 575 7758, krister.lindman@porvoo.fi
  • palveluasumisen ohjaaja Sanna Nykänenpuh. 040 861 1208, sanna.nykanen@porvoo.fi