Siirry sisältöön
henkilöstö -

Suomenkielisen puheterapian resurssivajetta lievitetään ostopalveluilla

Sanapelin paloja

Porvoon kaupungin suomenkielisessä puheterapiassa on tällä hetkellä resurssivaje. Tämän vuoksi kaikki puheterapiapalvelut ostetaan mahdollisuuksien mukaan yksityisiltä palveluntarjoajilta lasten lääkinnällisen kuntoutuksen kautta.

 – Tilanne on vaikea, mutta etsimme koko ajan ratkaisuja rekrytoinnin ja ostopalveluiden avulla, palvelupäällikkö Eliisa Roine sanoo.

Resurssivaje näkyy kasvavina jonoina. Jono suomenkieliseen puheterapiaan on tällä hetkellä yli kuusi kuukautta. Kiireellisesti terapiaa tarvitsevat ovat etusijalla.

 – Puheterapeuteilla on runsaasti asiakkaita paitsi kunnallisella, myös yksityisellä sektorilla. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa myös riittävien ostopalveluiden hankkiminen on tällä hetkellä haastavaa, Roine toteaa.

Sama tilanne on myös ruotsinkielisessä puheterapiassa, jossa toinen kahdesta toimesta on täyttämättä rekrytointiyrityksistä huolimatta. Porvoossa tilanne helpottaa ainakin hieman syksyn aikana, kun virkavapaalla ollutta henkilökuntaa palaa töihin.

Eliisa Roine peräänkuuluttaa lisää opiskelupaikkoja puheterapeutiksi haluaville.

 – Puheterapeuteista on pulaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti – heitä on yksinkertaisesti liian vähän. Meillä olisi tarjolla mielenkiintoista ja antoisaa työtä moniammatillisessa tiimissä.