Siirry sisältöön

Yli 60-vuotiaat voivat aikaistaa kolmannen rokotuksensa, 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotus alkaa

Yli 60-vuotiaat porvoolaiset, joilla on ollut kolmas koronavirusrokotusvuoro varattuna tammikuulle 2022 voivat nyt halutessaan aikaistaa rokotusvuoronsa alkaen viikolle 52. Uusia aikoja on avattu ajalle 28.12. 2021–8.1.2022.

Yli 60-vuotiaat porvoolaiset, joilla on ollut kolmas koronavirusrokotusvuoro varattuna tammikuulle 2022 voivat nyt halutessaan aikaistaa rokotusvuoronsa alkaen viikolle 52. Uusia aikoja on avattu ajalle 28.12. 2021–8.1.2022.

Kaikki koronavirusrokotukset järjestetään 28.12.2021 alkaen Kokonhallilla (Jääkiekkotie 3).

– Aikoja on avattu yhteensä reilut 7 500, ja avaamme lisää tammikuulle, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

Varatun ajan aikaistaminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.koronarokotusaika.fi Tekstiviestivahvistuksessa on annettu ajanvarauskoodi, minkä avulla aikaa pystyy muuttamaan.

– Puhelinlinja on koko ajan ruuhkautunut, joten takaisinsoitto tulee viiveellä, Sjöblom huomauttaa.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden rokotus aloitetaan 29.12.2021

Porvoossa THL:n linjaamiin riskiryhmiin kuuluvien lasten koronavirusrokotukset aloitetaan 29.12.2021. Ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

THL julkisti keskiviikkona lasten, 5–11-vuotiaiden riskitekijät, jotka voivat lisätä lapsen riskiä saada vakava koronavirusinfektion aiheuttama tauti. Riskiryhmiin kuuluville lapsille suositellaan koronavirusrokotusta.

Riskitekijöitä ovat muun muassa: krooninen munuaissairaus, ylipaino, Downin oireyhtymä, tyypin 1 ja 2 diabetes ja säännöllistä lääkitystä vaativa astma.

Lapsille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty.

 – Lapsille käytetään vahvuudeltaan eri rokotetta kuin aikuisille, nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta, Heli Sjöblom sanoo.

Jos lapsi ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomake löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta www.porvoo.fi/koronarokotukset sivun alaosan linkkivalikoimasta.  Suostumuskaavake on täytettävä etukäteen ja otettava mukaan rokotuspaikalle. Myös lapsen Kela-kortti tai muu henkilökortti tulee ottaa mukaan rokotukseen.

Muita kuin riskiryhmiin kuuluvia alle 12-vuotiaita ei toistaiseksi rokoteta Suomessa.