Skip to content

Vältä uimista Porvoonjoessa sekä meren rannoilla joen läheisyydessä

Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuolto kehottaa välttämään uimista Porvoonjoessa sekä meren rannoilla joen läheisyydessä, kaupunginselän ja Haikkoon selän alueella, muun muassa Hamarissa ja Tarkkisissa.

Jätevettä on vuotanut vesistöön joillakin pumppaamoilla runsaiden sateiden vuoksi, vaikka pumppaamoiden pumput ovat käyneet täysillä. Runsaat sateet ovat kasvattaneet virtaamaa jätevesiviemäreissä.  

– Normaalisti Hermanninsaareen johdetaan 10 000 kuutiometriä jätevettä vuorokaudessa.  Tiistaina määrä oli jo reilusti yli 30 000 kuutiometriä. Pumppaamoilta ylivuotona vesistöön joutunut jätevesi on huomattavasti laimentunut.  Siitä huolimatta ylivuodot heikentävät vesistöissä veden hygieenistä laatua, kertoo Porvoon veden toimitusjohtaja Risto Saarinen. 

– Tilanne normalisoituu ajan myötä, kun jätevesimäärä palautuu normaaliksi, toteaa Maarit Lönnroth Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuollosta. 

– Porvoon veden tarkoituksena on saneerata viemäreitä merkittävällä summalla lähivuosina.  Kun samalla uusitaan kiinteistöjen tonttijohtoja, vähennetään sadevesien joutumista jätevesiviemäriin ja ylivuotojen mahdollisuus pienenee, kertoo toimitusjohtaja Risto Saarinen Porvoon vedestä.  

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Risto Saarinen, Porvoon vesi puh. 040 489 9885.
I kaupungineläinlääkäri - hygieenikko Tiina Tiainen, Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuolto puh. 040 723 4141.

12.10.2017 15:35

Tunnisteet: Porvoon vesi Ympäristöterveydenhuolto