Varattoman vainajan hautausavustus

Varattoman tai vähävaraisen vainajan omaisilla on mahdollisuus hakea hautausavustusta sosiaalitoimistosta. 

Sosiaalitoimiston täydentävänä toimeentulotukena myönnettävä hautausavustus on tarkoitettu porvoolaisille varattomille ja vähävaraisille vainajille välttämättömiin hautauskuluihin.  

Hautausavustusta haetaan kirjallisesti hautausavustuslomakkeella. Hakemuksen liitteineen voi myös toimittaa Kelaan, joka välittää hakemuksen sosiaalitoimistoon.  

Hautausavustuksen käsittelyä varten tarvitaan kuolinpäivän saldotodistus kaikista vainajan pankkitileistä, viimeiset tulotiedot, verotuspäätös, virkatodistus, selvitykset varallisuudesta, lasku tai kustannusarvio hautauksesta ja perukirja (mikäli perukirja ei ole käytettävissä hautausavustusta haettaessa, tulee se toimittaa sosiaalitoimistoon viimeistään neljän kuukauden kuluttua hautauksesta). 

Välttämättömiin hautauskuluihin kuuluvat seuraavat: arkku, vainajan vaatetus ja pukeminen, arkkuun laitto, arkun kukkalaite, vainajan kuljetus, hautapaikka tai vastaava, uurna, tuhkauskulut ja seurakunnan välttämättömät kulut (haudan avaus/peitto, vainajan säilytysmaksu, arkkuhautauksessa 1-sijainen hautapaikka, polttohautauksessa muistolehto; ei erillistä hautapaikkaa). 

Hautausavustuksen enimmäismäärä on 1000 euroa.

Tulostettava hautausavustushakemus