Skip to content

VEG Talks: Liha, maito ja ilmasto - eläintuotannon ympäristövaikutukset

Tietokirjailija Risto Isomäki luennoi eläintuotannon ympäristövaikutuksista Porvoon pääkirjastossa ke 22.3. klo 17.30.

Miten eläintuotanto vaikuttaa ilmastonmuutokseen, nälänhätään, vesipulaan, antibiooteille resistenttien bakteerikantojen kehittymiseen ja biodiversiteetin hupenemiseen?

Risto Isomäki on kirjailija, toimittaja ja Suomen johtava ympäristöuhkien asiantuntija. Hän on tunnettu tiedetoimittaja ja ympäristöaktivisti, joka on työskennellyt monissa kansainvälisissä projekteissa niin Afrikassa kuin Intiassakin. Hän on julkaissut useita ympäristöä, kehitysyhteistyötä ja kolmatta maailmaa käsitteleviä tietoteoksia. Vuonna 2009 Isomäki sai Suomen tietokirjailijat ry:n Warelius-palkinnon.

Meat, milk and climate -teoksessaan (2016) Isomäki käsittelee lihan ja muiden eläinperäisten tuotteiden vaikutuksia ilmaston lämpenemiseen. Kirjassa Isomäki tekee yhteenvedon uusien tutkimusten tuloksista sekä tuo esille alueita, joihin tutkijat eivät ole vielä osoittaneet mielenkiintoa. Isomäen uusi kirja on perusteellinen analyysi aiheesta, jossa yhdistyy eläinten hyvinvointi, julkinen terveydenhoito sekä yritykset vähentää järvien, jokien ja matalien merialueiden saastumista.

Tarjolla vegaanista pikkupurtavaa. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään!

Lisätietoja: kirjastonhoitaja Tetta Korhonen, tetta.korhonen@porvoo.fi, puh. 040 489 9609.

17.3.2017 10:03

Tunnisteet: Kirjasto