Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuollon laskutuksessa viivettä

Ympäristöterveydenhuollon valvontamaksujen laskutuksessa on viivettä laskutusohjelman päivitykseen liittyvien teknisten ongelmien vuoksi. Vuoden 2021 aikana toteutettua valvontaa ei ole kyseisen ongelman vuoksi voitu vielä laskuttaa. Ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti palvelutuottajan kanssa.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti

Ympäristöterveydenhuollon asiointipisteessä ja valvonnan yhteydessä on toistaiseksi voimassa vahva kasvomaskisuositus. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä, jos sille on terveydellinen este.


Ympäristöterveydenhuolto valvoo, ennaltaehkäisee ja poistaa terveyshaittoja elinympäristössä. Lisäksi se tiedottaa alueen asukkaille, miten elinympäristön terveyshaitoilta voi suojautua ja miten niitä voi ehkäistä.

Ympäristöterveydenhuollolla on myös eläinten hyvinvointiin liittyviä tehtäviä.

Ympäristöterveydenhuolto valvoo toimialansa lupa- ja ilmoitusvelvollisia toimijoita säännöllisesti. Säännöllinen valvonta on maksullista.

Tarvittaessa ympäristöterveydenhuolto voi tehdä tarkastuksia ja ottaa näytteitä terveyshaittaepäilyjen perusteella.

Ympäristöterveydenhuolto palvelee Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon asukkaita ja yrityksiä. Sosiaali- ja terveyslautakunnan alainen ympäristöterveysjaosto toimii edellä mainittujen kuntien yhteisenä terveydensuojeluviranomaisena.

Tietosuojaseloste

Mikä on legionella ja mitä se voi aiheuttaa?

Lue lisää:
Kotipuutarhuri, oikeilla työtavoilla vältät legionelloosin. Ruokavirasto

Koronavirus

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos julkaisee sivuillaan ajankohtaista tietoa koronaviruksesta ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. THL päivittää tilannekuvaa ja ohjeita verkkosivuillaan. Katso myös oman kaupunkisi ja kuntasi terveydenhuollon verkkosivija.

Ajankohtaista koronaviruksestaTHL

Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä