Siirry sisältöön

Kyläkyyti

Kyläkyyti on Porvoon haja-asutusalueita palveleva kutsubussi.

Kyläkyyti aloittaa toimintansa kesätauon jälkeen 11.9.

Muista päivittää Reitit ja Liput -sovellus, jotta pystyt tilaamaan ja maksamaan Kyläkyydin myös jatkossa. Sinun tulee päivittää maksukorttiesi tiedot versiopäivityksen jälkeen ensimmäisen oston yhteydessä. Uutena maksutapana Mobile Pay.

Kyläkyydin liikennöintiaika ja toiminta-alue

Kyläkyyti palvelee ma-pe klo 16.30–21.30 ja lauantaisin klo 9–15. Kyläkyyti ei liikennöi arkipyhinä. Kyläkyydin toimintakausi on 11.9.2023–27.5.2024.

Kyläkyyti liikennöi keskusta-alueen, sairaalan, Kokonniemen, pohjoisten ja läntisten kylien (Saksala, Suomenkylä, Haksi, Virtaala, Tuorila, Kerkkoo, Veckjärvi, Sannainen, Jakari, Ilola, Sikilä, Vanhamoisio, Kaarenkylä, Vahijärvi, Vakkola, Särkijärvi, Hinthaara ja Monninkylä) sekä Askolan kirkonkylän välillä.

Kyläkyydin toiminta-alue kartalla.
Kyläkyydin toiminta-alue

Kyläkyydin reitit muodostetaan automaattisesti asiakkaiden tilausten pohjalta. Kyydin voi tilata osoitteesta osoitteeseen palvelualueen sisällä joko välittömään tarpeeseen tai enintään viisi päivää ennen matkan ajankohtaa. Samaan suuntaan kulkevia matkustajia yhdistellään samoille reiteille. Kyläkyydin lähtöaika ilmoitetaan joustavasti 10 minuutin aikavälinä.

Keskusta-alueella on muutamia alueita, joilla asiakas ohjataan pienen kävelymatkan päähän niin sanotulle kyytipysäkille. Keskusta-alueen sisäisiä matkoja Kyläkyydillä ei voi kulkea.

Kyläkyydin hinta

Kyydin hinta on 3,5 € – 9 € matkan pituudesta riippuen. Sovelluksesta näet matkasi hinnan etukäteen.

Matkan tilaaminen Reitit ja Liput -sovelluksen avulla

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella voit itse tilata Kyläkyydin silloin kun sinulle sopii. Saat myös tiedon kyydin tarkasta noutoajasta. Sovelluksella voit seurata auton saapumista ja tarkistaa noutopisteen sijainnin puhelimen kartalta. Voit perua kyydin itse, mikäli lähtöön on yli tunti aikaa. Sovelluksen käyttöönotto edellyttää, että sinulla on sähköpostiosoite.

Kyläkyytiä voi käyttää myös liityntäliikenteenä bussipysäkille. Sovellus osaa automaattisesti ehdottaa Kyläkyydin ja bussireitin yhdistelmää ja sovelluksella voi ostaa Kyläkyydin ja bussilipun (mm. Matkahuolto, Onnibus, HSL) samalla kertaa.

Matkan tilaaminen asiakaspalvelunumerosta

Voit tilata kyydin asiakaspalvelunumerosta ma–pe klo 14–16.

  • Asiakaspalvelija ilmoittaa kyydin aikaisimman mahdollisen noutoajan. Varaudu kuitenkin odottamaan kyytiä jopa 10 minuutin ajan.
  • Asiakaspalvelija kertoo kyydin noutopisteen. Kyyti ei aina hae aivan oven edestä vaan usein on käveltävä lyhyt matka esim. kotiovelta kadunvarteen. Kuljettaja ei voi nousta autosta saattamaan asiakasta.
  • Kyyti maksetaan käteisellä tai maksukortilla autossa.
  • Peru kyyti tarvittaessa hyvissä ajoin, jotta autot vapautuvat muiden käyttöön.
  • Jos haluat seurata kyytiäsi Reitit ja Liput -sovelluksesta, ilmoita sähköpostiosoitteesi.

Muuta huomioitavaa kyytiä tilatessa

  • Muista tilatessasi ilmoittaa kaikki mukana tulevat matkustajat ja mahdolliset apuvälineet (pyörätuoli, rollaattori, lastenrattaat). Järjestelmä ottaa apuvälineet huomioon paikkojen varaamisessa ja matkojen aikataulutuksessa. Kyläkyytiä ajetaan kahdella autolla, joissa on 13 istumapaikkaa sekä molemmissa yksi paikka joko pyörätuolille tai lastenrattaille.
  • Jos tilaat matkan toiselle henkilölle, ilmoita matkustajan nimi viestissä kuljettajalle, kun vahvistat tilausta.
  • Jokaiselle matkalle on tilattava kyyti erikseen. Auto ei esimerkiksi jää odottamaan kauppa-asioinnin ajaksi kaupan ulkopuolelle. Auto ei voi myöskään poimia ystäviä mukaan matkan varrelta, jos heille ei ole tehty omaa tilausta.
  • Löytötavarat: autoihin jääneitä tavaroita voi tiedustella suoraan liikennöitsijältä:

Palvelun järjestäminen ja käyttöehdot

Palvelun tarjoaa Porvoon kaupunki. Kutsuliikenteen tilaus- ja reititysjärjestelmän Porvoolle toimittaa Matkahuolto. Kyläkyytiä liikennöi Jimlog Oy kaudella 2023–2024.

Kyläkyyti Askolassa