Siirry sisältöön

Kyläkyyti

Kyläkyyti on Porvoon haja-asutusalueita palveleva kutsubussi.

Reitit ja Liput sovellukseen on tehty järjestelmäpäivitys. Päivitä sovellus, jotta Kyläkyyti-matkojen tilaaminen onnistuu myös ensi viikolla. Kun olet päivittänyt sovelluksen, voit tehdä ennakkotilauksia 4.12.2023 alkaville matkoille jo 30.11.2023. 

Myös Kyläkyydin hinnoittelu muuttuu 4.12.2023. Jatkossa sovelluksessa valitaan lipputuote jokaiselle matkustajalle. Saat kaikki tuotteet näkyviin painamalla “Näytä lisää”

Kyläkyydin liikennöintiaika ja toiminta-alue

Kyläkyyti palvelee ma-pe klo 16.30–21.30 ja lauantaisin klo 9–15. Kyläkyyti ei liikennöi arkipyhinä. Kyläkyydin toimintakausi on 11.9.2023–27.5.2024.

Kyläkyyti liikennöi Porvoon sairaalan, Kokonniemen, pohjoisten ja läntisten kylien (Saksala, Suomenkylä, Haksi, Virtaala, Tuorila, Kerkkoo, Veckjärvi, Sannainen, Jakari, Ilola, Sikilä, Vanhamoisio, Kaarenkylä, Vahijärvi, Vakkola, Särkijärvi, Hinthaara ja Monninkylä) sekä Askolan kirkonkylän välillä.

Kyläkyydin toiminta-alue kartalla.
Kyläkyydin toiminta-alue

Kyläkyydin reitit muodostetaan automaattisesti asiakkaiden tilausten pohjalta. Kyydin voi tilata osoitteesta osoitteeseen palvelualueen sisällä joko välittömään tarpeeseen tai enintään viisi päivää ennen matkan ajankohtaa. Samaan suuntaan kulkevia matkustajia yhdistellään samoille reiteille. Kyläkyydin lähtöaika ilmoitetaan joustavasti 10 minuutin aikavälinä.

Keskusta-alueella on muutamia alueita, joilla asiakas ohjataan pienen kävelymatkan päähän niin sanotulle kyytipysäkille. Keskusta-alueen sisäisiä matkoja Kyläkyydillä ei voi kulkea.

Kyläkyydin hinta

Hinnat 4.12.2023 alkaen:

  • Aikuinen 4 €
  • Lapsi 7–19 v. 2 €
  • Aikuinen Askola 7 €
  • Lapsi 7–19 v. Askola 4 €

Sovelluksesta näet matkasi hinnan etukäteen.

Matkan tilaaminen Reitit ja Liput -sovelluksen avulla

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella voit itse tilata Kyläkyydin silloin kun sinulle sopii. Saat myös tiedon kyydin tarkasta noutoajasta. Sovelluksella voit seurata auton saapumista ja tarkistaa noutopisteen sijainnin puhelimen kartalta. Voit perua kyydin itse, mikäli lähtöön on yli tunti aikaa. Sovelluksen käyttöönotto edellyttää, että sinulla on sähköpostiosoite.

Kyläkyytiä voi käyttää myös liityntäliikenteenä bussipysäkille. Sovellus osaa automaattisesti ehdottaa Kyläkyydin ja bussireitin yhdistelmää ja sovelluksella voi ostaa Kyläkyydin ja bussilipun (mm. Matkahuolto, Onnibus, HSL) samalla kertaa.

Matkan tilaaminen asiakaspalvelunumerosta

Voit tilata kyydin asiakaspalvelunumerosta ma–pe klo 14–16.

  • Asiakaspalvelija ilmoittaa kyydin aikaisimman mahdollisen noutoajan. Varaudu kuitenkin odottamaan kyytiä jopa 10 minuutin ajan.
  • Asiakaspalvelija kertoo kyydin noutopisteen. Kyyti ei aina hae aivan oven edestä vaan usein on käveltävä lyhyt matka esim. kotiovelta kadunvarteen. Kuljettaja ei voi nousta autosta saattamaan asiakasta.
  • Kyyti maksetaan käteisellä tai maksukortilla autossa.
  • Peru kyyti tarvittaessa hyvissä ajoin, jotta autot vapautuvat muiden käyttöön.
  • Jos haluat seurata kyytiäsi Reitit ja Liput -sovelluksesta, ilmoita sähköpostiosoitteesi.

Löytötavarat

Löytötavarat: autoihin jääneistä tavaroita voi tiedustella suoraan liikennöitsijältä:

Palvelun järjestäminen ja käyttöehdot

Palvelun tarjoaa Porvoon kaupunki. Kutsuliikenteen tilaus- ja reititysjärjestelmän Porvoolle toimittaa Matkahuolto. Kyläkyytiä liikennöi Jimlog Oy kaudella 2023–2024.

Kyläkyyti Askolassa