Siirry sisältöön

Esityslistat

Kaupungin luottamuselinten esityslistat julkaistaan verkkosivuilla ennen luottamuselinten kokouksia.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus kokoontuu yleensä maanantaisin. Kokouksen esityslista julkaistaan verkkosivuilla kokousta edeltävänä keskiviikkona tai torstaina.

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto kokoontuu yleensä joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona. Esityslista julkaistaan verkkosivuilla pääsääntöisesti kokousta edeltävänä keskiviikkona.

Pöytäkirjat

Luottamuselinten pöytäkirjat julkaistaan verkkosivuilla sen jälkeen, kun ne on tarkastettu ja käännetty. Tähän saattaa kulua muutamia viikkoja. Pöytäkirjoista saatetaan poistaa joitakin henkilötietoja sisältäviä liitteitä oikaisuvaatimus- tai valitusajan kuluttua. Tämä on välttämätöntä kuntalain perusteella.

Luottamuselinten kokouksista julkaistaan myös lyhyt epävirallinen päätösyhteenveto heti kokouksen jälkeen. Päätösyhteenvedot julkaistaan verkkosivuston uutisiin.

Vanhat pöytäkirjat

Porvoon kaupungin luottamuselinten pöytäkirjojen julkaisukäytännöt muuttuivat kesäkuussa 2017 kuntalain muutoksen vuoksi. Uuden kuntalain mukaan kunnat voivat julkaista verkossa olevissa pöytäkirjoissa ainoastaan tiedonsaannin kannalta välttämättömiä henkilötietoja, ja nekin on poistettava tietoverkosta oikaisuvaatimus- tai valitusajan päättyessä.

Vanhoissa pöytäkirjoissa oli henkilötietoja, joita ei voinut poistaa yksitellen. Tämän vuoksi kaupunki joutui poistamaan kaikki vanhat pöytäkirjat verkosta.

Pöytäkirjat ovat julkisia, ja vanhan pöytäkirjan saa palvelupiste Kompassista.

Arkistoon luovutettujen asiakirjojen kohdalla asiakirjoja saa kaupungin keskusarkistosta

Viranhaltijapäätökset

Viranhaltijapäätökset julkaistaan verkkoon, jos kuntalaisella on oikeus hakea päätökseen muutosta.

Päätökset pidetään nähtävillä muutoksenhakuajan, joka yleisimmin on 22 päivän mittainen.