Siirry sisältöön

Työntekijät kertovat

Ihmiset tekevät kaupungin

– yhdessä
– rohkeasti
– vastuullisesti
– toisiaan kunnioittaen

Meillä tehdään joka päivä yhdessä töitä paremman arjen ja kestävän huomisen puolesta. Meille on tärkeää, että jokainen tuntee olevansa arvostettu. Työntekijöidemme hyvinvointi syntyy mielekkäästä työstä.

Kaupunki on vakaa, joustava ja luotettava työnantaja.
Tervetuloa Porvooseen – täällä ihmiset tekevät kaupungin.

Nanna, varhaiskasvatuksen opettaja

Itselleni tärkeimpiä arvoja varhaiskasvatustyössä on lapsen yksilöllinen kohtaaminen. Jokaisella lapsella olisi hyvä olla ja tunne, että ovat tervetulleita tänne ja ovat arvokkaita sellaisina kuin ovat.

Meidän työporukka on sillä tavalla hauska, että meitä on eri ikäisiä, eri lähtökohdista ja koulutustasoista. Silti, täällä töissä, olemme kaikki samanarvoisia. Täällä tarjotaan hyvin apua ja tukea.

Anna, lähihoitaja, Porvoon kotihoito

Minä teen kaupungin

Siskoni tytär työskenteli Porvoossa lähihoitajana ja sanoi minulle: ”Tulepa kokeilemaan”. Sopiva hetki tuli, kun työpaikallani varhaiskasvatuksessa oli lomautukset. 

Tykästyin kotihoidon lähihoitajan työhön valtavasti! Olin 46-vuotias ja ollut 15 vuotta samassa työssä. Olisipa minulla ollut aikaisemmin rohkeutta kokeilla uutta.

Päämääränä arvokas kohtaaminen

Kotihoidon lähihoitajan työssä pitää haluta tehdä hoiva- ja hoitotyötä ja kohdata ikäihmiset kunnioittavasti. Työ on hyvin monipuolista asiakaspalvelutyötä.

Teen kaksivuorotyötä. Aamuvuoro on arkisin klo 7–15, ilta on 14–22. Yövuoroja en tee, yököt ovat erikseen. Päivät alkavat asiakaslistan purkamisella. Hahmottelen päivän ohjelman, kerään tarvitsemani hoitotarvikkeet ja asiakkaiden avaimet ja suunnittelen reitin. Sitten kierrän asiakkaiden luona. Pidän siitä, että saan ajaa ja liikkua.

Jokainen asiakaskäynti on erilainen. Sisältö riippuu palvelusopimuksesta. Työhön kuuluu mm. lääkkeiden antoa, haavojen hoitamista, hygieniasta huolehtimista, injektioita, verensokerien mittaamista – vaikka ja mitä!

Myös ruokahuolto ja pieni siivoaminen kuuluu työhön. Pidämme huolta siitä, että asiakkaan on mielekästä asua kotonaan.

Kukin kohtaaminen, lyhyt tai pidempi, on arvokas.

Päivän päätteeksi kirjaan ylös asiakastiedot, annan infoa seuraavan vuoron työntekijöille ja palautan avaimet kaappiin.

Joka päivä vastaan tulee uusia tilanteita. Lähihoitajana olen jatkuvassa ammatillisessa kasvussa.

Itsenäistä tiimityötä 

Lähihoitajan työ on itsenäistä, mutta koskaan en ole yksin. Saan aina apua tarvittaessa.

Työyhteisömme ilmapiiri on ihana. Se auttaa jaksamaan ja kannustaa meitä kaikkia toimimaan vastuullisesti ja puhaltamaan yhteen hiileen.

Vaikka alussa tuntui, etten klaaraa tätä työtä – se vaati niin paljon oman työn organisoimista – viikon päästä tunsin jo varmuutta. Siihen auttoi hyvä perehdytys. Ei vain tökätty, että pärjää omillasi!

Kaupunki on varma ja turvallinen työnantaja

Kaupunki on vakaa ja luotettava työnantaja. Kaikki sujuu ja struktuurit ovat kunnossa.

Kaupungin työntekijöille on etuuksia, kuten vuosilomaetuudet. Esimerkiksi nyt kun olen ollut 15 vuotta kaupungilla, plakkarissa on 38 päivää vuosilomaa.

Myös palvelusuhteet ehdot ovat kaupungilla keskimäärin paremmat kuin yksityisellä sektorilla.

Kunta-alalla ja sosiaali- ja terveysalalla riittää aina työtä. Lähihoitajana työntekijällä on monta sektoria, joilla työskennellä.

Kannustaisin kaikkia kokeilemaan rohkeasti uutta.

Erittäin tärkeää on kunnioittava kohtaaminen.

Cecilia, sairaanhoitaja, Porvoon kotihoito

Minä teen kaupungin

Tykkään tästä työstä. Kotihoidon sairaanhoitajana saan auttaa ja olla tekemisissä ihmisten kanssa.

Jos olen ihan rehellinen, en olisi voinut kuvitella hakevani töitä vanhusten parista, mutta tämä on ollut yksi parhaista valinnoistani!

Nyt minulla on sellainen fiilis, etten lähde tästä mihinkään ennen eläkkeelle jäämistä.

Ei enää kolmivuorotyötä

Työskentelin tätä ennen 20 vuotta sairaalassa. Kun ikää kertyi, kolmivuorotyö alkoi tuntua raskaalta.

Nyt teen päivätöitä ja päivystän vain viitenä viikonloppuna vuodessa. Tämä on minulle kuin unelma!

Työni on monipuolista: hoidan asiakkaan perushoidon, otan verinäytteet, hoidan haavat, käyn keskusteluja – meillä on vastuu asiakkaan koko terveydestä.

Kahta samanlaista päivää ei ole ja yksi puhelinsoitto voi muuttaa koko päivän ohjelman: asiakkaan hyvinvointi menee kaiken muun ohi. Työ vaatii joustavuutta!

Pyrin käymään mahdollisimman usein asiakkaiden luona. Haluan itse nähdä, miten asiakkaani voivat ja saada heihin kontaktin.

Vastuuna toinen ihminen

Työni on haastavaa, ja saan itse vaikuttaa siihen, miten sen teen. Kotihoidon sairaanhoitajana on pystyttävä tekemään vaikeitakin päätöksiä itse.

Tarvittaessa konsultoin muita sairaanhoitajia, soitan lääkärille ja olen omaisiin yhteydessä. Yhteistyö asiakkaan läheisten kanssa on tärkeää. Tiimiimme kuuluu myös tosi päteviä ja omistautuneita lähihoitajia.

Kaupunki on työnantajana joustava. Olen saanut hetkessä järjestettyä lomiani, lyhyelläkin varoitusajalla. Tärkeintä on, että hommat pelittävät.

Minua on ilahduttanut se, että me saamme oikeasti kiitosta työstämme. Pääsiäisenä meille tuodaan pääsiäismunia, vappuna munkkeja ja simaa ja juhannuksena kukkia. Arvostus näytetään pienillä eleillä.

Saamme olla myös mukana kehittämässä työtämme, mikä on hieno asia.

Työ vanhusten parissa on ollut yksi parhaista valinnoistani.