Siirry sisältöön

Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli

Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli tarjoaa maksuttomia matalankynnyksen harrastusmahdollisuuksia peruskouluikäisille lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä.

Porvoon harrastamisen mallin harrastuksiin osallistumalla lapsi ja nuori voi kokeilla erilaisia lajeja ja löytää kokeilujen kautta itselleen mieluisan pidempiaikaisenkin harrastuksen paikallisten seurojen ja toimijoiden harrastustarjonnasta.

Tarjonnassa olevat harrastuslajit perustuvat lasten ja nuorten toiveisiin. Alakoulujen harrastustoiminta tapahtuu ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa. Kunkin alakoulun tarjonta on ensisijaisesti suunnattu kyseisen koulun oppilaille, mutta jos tilaa harrastusryhmissä on, voivat myös muiden koulujen oppilaat osallistua harrastuksiin. 6.-9.–luokkalaisille nuorille harrastustarjonta on koko kaupungin yhteistä tarjontaa. Harrastuksia on sekä kouluilla että kaupungin muissa harrastustiloissa.

Koulukuljetukset eivät kuulu hankeen rahoitukseen eikä niitä voi tästä syystä muuttaa harrastuksiin osallistuessa. Huoltajat vastaavat lasten kotiinkuljetuksista harrastusten jälkeen ja mahdollisista toisille kouluille harrastamaan siirtyessä.

Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli on osa valtakunnallista Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Hanketta kehitetään paikallisesti Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kriteerien pohjalta.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2023-2024 harrastusryhmiin alkaa elo-syyskuussa.

Löydät alakoulujen harrastustarjonnan kouluittain. Alaluokkien harrastusryhmät on suunnattu ensisijaisesti oman koulun oppilaille, mutta myös toisten koulujen oppilaat voivat osallistua ryhmiin. Lisäksi tarjolla on 3.-6.-luokkalaisten etäharrastukset, jotka ovat kaikkien alakoulujen lapsille yhteisiä ja niihin osallistutaan omasta kodista. 

Yläluokkien harrastustarjonta on tarkoitettu kaikille kaupungin 6.-9.–luokkalaisille. Harrastuksia järjestetään eri yläkouluilla sekä kaupungin yleisissä tiloissa. Lisäksi tarjolla on ns. etäharrastusohjausta, joissa harrastamine tapahtuu kotoa käsin ja ohjaus tapahtuu verkon kautta. Nämä harrastukset ovat avoimia kaikille Porvoon koululaisille.

Huomioithan, että Porvoon harrastamisen mallin kerhojen lisäksi kouluilla on myös opetushallituksen tukemaa kerhotoimintaa sekä maksullista harrastustoimintaa, joista saat parhaiten tietoa suoraan koululta.

Koulujen yhteyshenkilöt

Koulun yhteyshenkilöltä voi kysyä tiloihin liittyvistä asioista. Hän myös vastaa koulun sisäisestä viestinnästä sekä toimii viestinnän ja markkinoinnin tukena oppilaiden ja huoltajien suuntaan.
Jos ohjaaja ei ole paikalla kerhon alettua, olethan yhteydessä harrastusohjaajaan, koulun yhteyshenkilöön tai projektikoordinaattoriin, niin selvitämme asiaa.

Projektikoordinaattori vastaa kysymyksiisi ilmoittautumisiin, kerhosisältöihin sekä kerho-ohjaajiin liittyvissä asioissa.

Koulujen yhteyshenkilöiden yhteystiedot

Tavoitat yhteyshenkilöt myös Wilman kautta.

Harrastusohjaajat

  • Ohjaajana voi toimia seuran tai yhdistyksen ohjaaja sekä yksityinen toimija.
  • Ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.
  • Ohjaajalta odotetaan ammatillista otetta lasten ja nuorten ohjaamiseen, haluun kohdata ja kasvattaa yhteisöön kuuluvia toiset huomioonottavia lapsia ja nuoria sekä rikosrekisteriotetta lasten kanssa työskentelystä. 
  • Kaupunki vastaa tiloista, lasten ja nuorten tapaturmavakuutuksista ja ilmoittautumisista.
  • Ohjaaja vastaa kerhon alettua tiedotuksesta ja muutoksista huoltajille, lapsille ja koululle.
  • Jos olet kiinnostunut harrastuskerhojen ohjaustyöstä, etkä ole vielä mukana, voit olla yhteydessä projektikoordinaattoriin.

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori

Nina Jorkama

Nuorisopalvelujen päällikkö, Nuorisopalvelujen toimisto