Siirry sisältöön

Porvoon harrastamisen malli

Porvoon harrastamisen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Harrastustoimintaa järjestetään perusopetuksen vuosiluokkien 1–9 oppilaille. Harrastuksia järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Harrastuskerhot toimivat pääsääntöisesti ennen tai jälkeen koulupäivän koulun tiloissa tai poikkeustapauksissa koulua lähellä olevissa tiloissa.

Porvoon harrastamisen mallia kehitetään paikallisesti Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) Harrastamisen Suomen malli – hankkeen kriteerien pohjalta.

Porvoon harrastamisen mallin uutisia

Harrastuskerhotarjonta ja ilmoittautumiset:

Löydät koulujen harrastuskerhotarjonnan alla olevista linkeistä kouluittain.

Huomioithan, että Porvoon harrastamisen mallin kerhojen lisäksi kouluilla on myös opetushallituksen tukemaa kerhotoimintaa sekä maksullisia kerhoja, joista saat parhaiten tietoa suoraan koululta.

Harrastuskerhojen ohjaajat

  • Ohjaajana voi toimia kaupungin oma henkilöstö, seuran tai yhdistyksen ohjaaja sekä yksityinen toimija.
  • Ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.
  • Ohjaajalta odotetaan ammatillista otetta lasten ja nuorten ohjaamiseen, haluun kohdata ja kasvattaa yhteisöön kuuluvia toiset huomioonottavia lapsia ja nuoria sekä rikosrekisteriotetta lasten kanssa työskentelystä. 
  • Kaupunki vastaa tiloista, lasten ja nuorten tapaturmavakuutuksista ja ilmoittautumisista.
  • Ohjaaja vastaa kerhon alettua tiedotuksesta ja muutoksista huoltajille, lapsille ja koululle.
  • Jos olet kiinnostunut harrastuskerhojen ohjaustyöstä, etkä ole vielä mukana, voit olla yhteydessä projektikoordinaattoriin.

Lisätietoja

Pia Angeria

Projektikoordinaattori