Siirry sisältöön

Kaavoituskatsaus

Kaupunkisuunnittelu julkaisee vuosittain kaavoituskatsauksen, jossa kerrotaan vireillä olevista ja vireille tulevista hankkeista kunnassa tai maakunnan liitossa.

Kaavoituskatsaus 2023

Tärkeitä suunnittelukohteita vuonna 2023 Porvoossa ovat mm. Kokonniemen liikuntakeskus, Gammelbacka, Porvoon puistokatu, Edelfeltinranta, Meritulli, keskustan täydennysrakentaminen ja vuoteen 2050 luotaava keskeisten kaupunkialueiden osayleiskaava.

Katsaus esittelee vuoden aikana suunnittelutyön alla olevat kaavahankkeet, ja liittää ne osaksi kaupunkisuunnittelun ja kaupunkistrategian teemoja ja tavoitteita. Jokainen kaavahanke etenee oman osallistamisprosessin ja päätöksenteon valmisteluaikataulun mukaisesti.

Kaavoituskatsauksessa esitellään 65 hanketta, joista suurin osa on jo käynnissä olevia hankkeita. Vuonna 2023 uusia aktiivisia hankkeita ovat muun muassa asemakaavamuutokset koskien Hopean korttelia ja Näsin kaupan korttelia. Lisäksi mahdollisen leirintäalueen asemakaavatyö Staffaksessa käynnistyy tarveselvityksellä.

Vuonna 2023 valmistellaan keskeisten kaupunkialueiden osayleiskaavaluonnosta. Osayleiskaava on yleispiirteinen maankäytön suunnitelma, jossa määritetään kaupungin kehityksen suuret linjat sekä eri alueiden käyttö, kuten esimerkiksi asuinalueiden, työpaikkojen ja liikenneväylien sekä virkistysalueiden sijainti. Osayleiskaavan on määrä olla valmis vuonna 2025.

Kaavoituskatsaus sähköisessä muodossa

Kaavoituskatsaus löytyy kaupungin karttapalvelussa osoitteessa kartta.porvoo.fi. Karttapohjaisessa kaavoituskatsauksessa kaavakohteet löytyvät kartalta ja ne kuvataan lyhyesti sanallisesti. Voit ladata kaavoituskohteet myös paikkatietomuodossa (GIS) käyttämällä hakutoimintoa.

Vuosien 2023, 2022 ja 2021 kaavoituskatsaukset löytyvät Porvoon karttapalvelusta:

Ohjeet karttapalvelussa olevan kaavoituskatsauksen käyttöön:

PDF-versio kaavoituskatsauksesta:

Lisätietoa kaavoituksesta: