Siirry sisältöön

Osallistuisitko lukupiiriin? Tarvitsetko digiopastusta? Haluatko tulla kierrokselle kirjastoon? Tutustu kirjaston tarjoamiin palveluihin.

Kirjaston kirjavalikoimaan, lehtiin, elokuviin, musiikkiin, äänikirjoihin ja muihin aineistoihin voit tutustua verkkokirjastossa.

Kivaa kirjastosta!

Digituki kirjastossa

Kirjastossa opastetaan asiakkaita digiasioissa päivittäisessä asiakaspalvelussa ja erikseen järjestettävissä tilaisuuksissa. Opastusta saa erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Asiakaspalvelussa annettavan digiopastuksen taso voi vaihdella kirjaston toimipisteestä ja paikalla olevasta henkilökunnasta riippuen. Henkilökunta ei osallistu vahvaa tunnistautumista vaativien verkkopalveluiden käyttöön asiakkaan kanssa.

Kirjastofillari

Onko sinulla tiedossa tapahtuma, johon kirjasto voisi osallistua? Tilaa Kirjastofillari kylään. Tuomme mukanamme pienen määrän lainattavaa aineistoa ja esittelemme kirjaston palveluita. Käynti voidaan räätälöidä toiveiden mukaan.

Lautapelit

Kirjastosta voi lainata kotiin lautapelejä. Lautapelien laina-aika on kaksi viikkoa eikä niitä voi varata. Pelejä ei myöskään kuljeteta muihin toimipisteisiin, vaan niitä voi lainata ainoastaan pääkirjastosta.

Liikuntavälineet

Pääkirjastosta voi lainata erilaisia liikuntavälineitä. Tarjolla on esimerkiksi kävelysauvoja, frisbeegolf-settejä, padel-mailoja, hulavanteita, keppihevosia ja kompasseja.

Liikuntavälineiden laina-aika on kymmenen päivää eikä niitä voi uusia tai varata etukäteen. Välineitä ei myöskään lähetetä muihin kirjastoihin, vaan valikoimaan pääsee tutustumaan ainoastaan pääkirjastossa.

Lukupiirit

Lukupiirit pyörivät suomeksi ja ruotsiksi. Ryhmät kokoontuvat kerran kuussa. Lukupiireihin ilmoittaudutaan vuosittain loppukesästä.

Lukuvinkit

Ompelukone

Tulossa pääkirjastoon.

Paikallishistoria

Kirjastossa voi tutkia paikallishistoriaa. Verkkokirjastosta voi hakea aiheeseen liittyviä aineistoja. Pääkirjastossa on kotiseutukokoelma, johon on kerätty Porvooseen liittyvää aineistoa. Paikallislehtiä on sekä sidottuina vuosikertoina että mikrofilmeinä.

Sukututkimus

Kirjastossa on mahdollista tehdä sukututkimusta. Pääkirjaston varastossa on mikrofilminlukulaitteita, joilla kirkonkirjoja voi tutkia. Myös sukututkimukseen liittyvä kirjallisuus on lukulaitteiden läheisyydessä. Kaukopalvelun kautta voi tilata lisää aineistoa.

Sähköpiano

Pääkirjastossa on sähköpiano, jota voi käydä soittamassa kuulokkeiden kanssa ilman ajanvarausta.

Verkkoaineistot

Kirjaston e-aineistot

Kirjasto tarjoaa käyttöösi erilaisia verkkopalveluita, joista löydät äänikirjoja, e-kirjoja, elokuvia, lehtiä ja musiikkia. Lisää tietoa löydät verkkokirjastosta.


E-aineistosivulta löydät myös linkkejä vapaasti verkossa tarjottaviin aineistoihin ja tietokantoihin.

Nationalencyclopedin

Ruotsalainen tietosanakirja. Kirjaudu sisään kirjastokortinnumerolla.