Siirry sisältöön

Katso kirjaston toimipisteiden esteettömyystiedot Aukioloajat ja yhteystiedot -sivulta:

Kotipalvelu

Kirjastoaineistoa voidaan toimittaa asiakkaille kotiin. Kotipalvelu on tarkoitettu liikuntaesteisille porvoolaisille, jotka eivät vamman, sairauden tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa.

Palvelua on tarjolla vain rajoitetusti.

Kysy lisää:

Virpi Vilkki

Kirjastovirkailija, Kirjaston kotipalvelu

Erikoiskirjastot

Onko painetun kirjan lukeminen sinulle tai läheisellesi vaikeaa? Tarvitsetko sinä tai läheisesi luettavaa kielillä, joita ei ole Helle-kirjastojen valikoimissa? Erikoiskirjastojen palvelut ovat maksuttomia.

Saavutettavuuskirjasto Celia

Saavutettavuuskirjasto Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Tällä hetkellä valikoimassa on noin 45 000 äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkossa.

Tutustu Saavutettavuuskirjasto Celian palveluihin heidän kotisivullaan. Kysy lisää ja pyydä käyttäjätunnukset omasta kirjastostasi.

Monikielinen kirjasto

Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa aikuisille, nuorille ja lapsille yli 80 kielellä. Valtaosa Monikielisen kirjaston aineistosta on kirjoja, mutta kokoelmassa on myös musiikkia, elokuvia ja aikakauslehtiä.

Kirjasto sijaitsee Helsingin Pasilassa, mutta Monikielisen kirjaston kokoelmia voi lainata mistä päin Suomea tahansa. Aineistoa voi pyytää lainaan oman kirjaston kautta.

Venäjänkielinen kirjasto

Kiinnostaako venäjänkielinen kirjallisuus ja kulttuuri? Voit käyttää Venäjänkielisen kirjaston maksutonta kaukopalvelua ja lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai äänikirjoja.

Venäjänkielinen kirjasto sijaitsee Sellon kirjastossa Espoossa.

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielisen kirjaston aineisto koostuu videoista ja niiden oheismateriaaleista. Videot ovat joko Kuurojen Liiton omaa tuotantoa tai Kuurojen Liitolla on niihin käyttöoikeudet. Osa videoista on myös vapaasti katsottavissa verkossa.

InfoFinland, Suomi omalla kielelläsi

InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. InfoFinlandissa on samat tekstit 12 kielellä.

InfoFinlandissa on luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta. Myös kirjastoista ja niiden käyttämisestä on paljon tietoa.