Siirry sisältöön

Tervetuloa kirjastoon!

Porvoon kaupunginkirjasto tarjoaa palveluitaan pääkirjaston lisäksi kolmessa lähikirjastossa sekä kirjastoautossa. Kirjasto on osa 12 kunnan kirjaston Helle-kirjastokimppaa.

Helle-kirjastojen yhteisessä verkkokirjastossa voit hakea aineistoa ja varata sitä maksutta Porvooseen mistä tahansa kimpan toimipisteestä. Tarkemmat tiedot kirjastokortin hankkimisesta, käyttösäännöistä ja Helle-kirjastojen yhteisistä palveluista ovat verkkokirjaston puolella.

Pistokkaiden vaihtopiste pääkirjastossa

Pistokkaiden vaihtopisteelle voi tuoda huone- ja hyötykasvien pistokkaita ja ottaa muiden tuomia pistokkaita mukaan.  Vaihtopiste sijaitsee pääkirjaston aulassa.

Anna palautetta!

Mitä mieltä olet tapahtumistamme? Mikä tapahtuma on jäänyt erityisesti mieleen tai kenet toivoisit meille vieraaksi tulevaisuudessa? Etsitkö tapahtumista elämyksiä, tietoa vai jotakin ihan muuta?

Keräämme asiakkailta palautetta maaliskuun loppuun asti ja pidämme palautteen mielessä syksyn 2024 ohjelman suunnittelussa.

Tapahtuu kirjastossa

Kirjaston hankkeet

Kirjaston demokratiahanke logo.
Demokratiahankkeet
Kuva Fanni Maliniemen Maaginen puutarha -teoksesta.
Kirjastotaiteilua – Kirjastosta kulttuurieväitä osallisuuteen

Usein kysytyt kysymykset

Haluan tulostaa kirjastossa, miten toimin?

Pääkirjastossa sekä Kevätkummun ja Gammelbackan kirjastoissa on asiakastietokoneita, joilta voi tulostaa. Kirjautumista varten tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, ota mukaan kuvallinen henkilötodistus.

Tulosteet ja kopiot maksavat 0,35€ per sivu.

Tulostaa ja kopioida voi A4 ja A3 -kokoisia sivuja.

Minun pitää päivittää kirjastokorttini asiakastiedot, miten toimin?

Kortin tietojen päivittäminen tehdään kirjaston asiakaspalvelussa. Kortilla olevat yhteystiedot ja viestiasetukset tarkistetaan, jonka jälkeen kortti on taas käytössä. Kirjastokortin tiedot päivitetään kymmenen vuoden välein.

Miten saan kirjastokortin?

Voit hankkia kirjastokortin kirjaston asiakaspalvelutiskiltä. Esitä henkilökortti, passi tai jokin muu henkilötodistus, jonka kirjasto hyväksyy. Voit myös tulostaa ja täyttää kirjastokorttihakemuksen etukäteen.

Ensimmäinen kortti on maksuton. Sama kirjastokortti käy kaikissa Helle-kirjastoissa.

Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajalta suostumuksen kirjastokortin hankkimiseen.

Ottaako kirjasto vastaan lahjoituksia?

Kirjasto ei tällä hetkellä ota vastaan kirjalahjoituksia. Pääkirjaston kahvilassa on kirjojen kierrätyshylly, jonne voi viedä muutaman kirjan kerrallaan.

Voinko palauttaa lainat eri toimipisteeseen, kuin mistä ne lainasin?

Kyllä, voit palauttaa lainasi mihin tahansa Helle-kirjastoon.

Tilaa kirjaston uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostiisi tietoa kirjaston tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Uutiskirjearkisto