Hoppa till innehåll

Välkommen till biblioteket!

Till biblioteket är alla välkomna. Borgå stadsbibliotek består av huvudbiblioteket, tre olika närbibliotek och en bokbuss. Biblioteket är en del av biblioteksnätverket Helle, som består av biblioteken i 12 olika kommuner.

I Helle-bibliotekens gemensamma nätbibliotek kan du söka och utan kostnad reservera material för avhämtning på vilket som helst av Helle-biblioteket. I Helle-nätbiblioteket hittar du även den viktigaste informationen om att skaffa bibliotekskort, om våra användarregler och om Helle-bibliotekens gemensamma tjänster.

Det händer på biblioteket

Bibliotekets projekt

Bibliotekskonst – delaktighet genom kultur på biblioteket
Porvoossa puhuttaa – vad bubblar i Borgå?

Vanliga frågor

Hur printar jag på biblioteket?

På huvudbiblioteket samt på Vårberga och Gammelbacka bibliotek finns kunddatorer som du kan skriva ut ifrån. För att logga in på datorerna behöver du ett bibliotekskort och pinkod. Om du inte har bibliotekskort – ta med dig legitimation. Utskrifter och kopior kostar 0,30€ per sida.

Kan jag donera böcker till biblioteket?

Biblioteket tar för närvarande inte emot bokdonationer. I bibliotekets kafé finns en bokbytarhylla där du kan lämna några böcker åt gången.

Jag borde uppdatera kunduppgifterna på mitt bibliotekskort, hur ska jag göra?

Uppdateringen av kortuppgifterna görs på plats på biblioteket. Personalen kontrollerar kontaktuppgifterna och meddelandeinställningarna, efter det kan kortet igen användas. Uppdateringen görs vart tionde år.

Beställ bibliotekets nyhetsbrev!

Du får en gång i månaden till din e-post information om bibliotekets evenemang och andra aktuella saker.

Nyhetsbrevarkiv