Hoppa till innehåll

Välkommen till biblioteket!

Borgå stadsbibliotek består av huvudbiblioteket, tre olika närbibliotek och en bokbuss. Biblioteket är en del av biblioteksnätverket Helle, som består av biblioteken i 12 olika kommuner.

I Helle-bibliotekens gemensamma nätbibliotek kan du söka och utan kostnad reservera material för avhämtning på vilket som helst av Helle-biblioteket. I Helle-nätbiblioteket hittar du även den viktigaste informationen om att skaffa bibliotekskort, om våra användarregler och om Helle-bibliotekens gemensamma tjänster.

Det händer på biblioteket

Man kan byta sticklingar i huvudbiblioteket

I skåpet för sticklingsbyte kan man lämna sticklingar från prydnads- och nyttoväxter och ta med sig sticklingar som andra lämnat. Skåpet för sticklingsbyte, som är ett litet växthus, finns i huvudbibliotekets entréhall.

Bibliotekets projekt

Bibliotekskonst – delaktighet genom kultur på biblioteket

Vanliga frågor

Hur får jag ett bibliotekskort?

Du kan få ett bibliotekskort vid bibliotekets kundtjänstdisk. Visa upp ett identitetskort, pass eller annat identitetsbevis som biblioteket godkänner. Du kan också skriva ut en ansökan om bibliotekskort i förväg

Det första kortet är avgiftsfritt. Du kan använda samma bibliotekskort i alla Helle-bibliotek.

Barn under 15 år behöver vårdnadshavarens tillstånd för att skaffa sig ett bibliotekskort.

Hur printar jag på biblioteket?

På huvudbiblioteket samt på Vårberga och Gammelbacka bibliotek finns kunddatorer som du kan skriva ut ifrån. För att logga in på datorerna behöver du ett bibliotekskort och pinkod. Om du inte har bibliotekskort – ta med dig legitimation.

Utskrifter och kopior kostar 0,35€ per sida.

Du kan printa A4- och A3-storlek.

Jag borde uppdatera kunduppgifterna på mitt bibliotekskort, hur ska jag göra?

Uppdateringen av kortuppgifterna görs på plats på biblioteket. Personalen kontrollerar kontaktuppgifterna och meddelandeinställningarna, efter det kan kortet igen användas. Uppdateringen görs vart tionde år.

Kan jag donera böcker till biblioteket?

Biblioteket tar för närvarande inte emot bokdonationer. I bibliotekets kafé finns en bokbytarhylla där du kan lämna några böcker åt gången.

Kan jag återlämna lånen på ett annat verksamhetsställe än det där jag lånade dem?

Ja, du kan återlämna lånen i vilket Helle-bibliotek som helst.

Beställ bibliotekets nyhetsbrev!

Du får en gång i månaden till din e-post information om bibliotekets evenemang och andra aktuella saker.