Hoppa till innehåll

Sommarjobb

Borgå stad erbjuder ett par hundra sommararbetsplatser. Vi behöver semestervikarier, säsongarbetare och unga sommarjobbare.

Sommarjobb för unga (3-4 veckor)

Ansökningstiden för sommarjobb för unga 3-4 veckor har gått ut. Vi fick också i år många ansökningar (508 st.) och tackar alla som visat intresse för sommarjobb hos oss! Stadens olika tjänstesektorer gör sina val på basis av ansökningar och intervjuer. De som blivit valda meddelas per e-post före 30.4.2023. Namnen på de valda ges enligt dataskyddslagen inte ut.

Barndagvården och grönområden har varit bland de populäraste sommararbetsplatserna. Mindre sökanden har varit inom städarbete och kundbetjäning. Genom sommarjobben erbjuder staden ungdomarna en möjlighet att bekanta sig med arbetslivet och dess spelregler. Samtidigt kan ungdomarna bekanta sig med arbetsuppgifter inom kommunsektorn och med staden som arbetsgivare.

Arbetsplatserna är avsedda för ungdomar som inte tidigare har jobbat på Borgå stad och har fyllt 15 år men inte 24 före 1.1.2023. Tidigare Prao- praktiken på Borgå stad är inte ett hinder att få sommarjobb.

Tilläggsinformation ger personalenhetens byråsekreterare-planerare Eeva Pulkkinen, tfn 040 865 4484, eeva.pulkkinen@porvoo.fi

Upplevelser från sommarjobb

Flera unga sommarjobbare arbetar för staden under sommaren. Ta en titt på hur de upplever staden som arbetsgivare och vad de skulle säga åt en kompis som funderar på staden som sommararbetsplats

Sommarunga intervjuar stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.