Hoppa till innehåll

Medborgarinstitutets kursavgifter och betalningssätt

Betalningssätt

 1. Betala i samband med anmälning
  När du anmäler dig till en kurs kan du samtidigt betala kursavgiften. Efter att du skrivit in dina egna uppgifter och sänt iväg din anmälan genom att klicka på Skicka registrering (Lähetä ilmoittautuminen), välj sedan ikonen Ceepos. Därefter kan du betala kursavgiften via nätbank, Mobile Pay eller kreditkort.
  Du kan också betala din faktura med ePassi genom att välja ePassi ikonen.
 2. Betala med betallänk
  Om du inte betalade i samband med anmälning får du en betallänk till din e-post ungefär en vecka före kursen startar. Med denna betallänk kan du betala kursavgiften via nätbank, Mobile Pay, kreditkort eller ePassi. Följ för säkerhets skull också med inkorgen i din skräppost på mejlen.
 3. Pappersfaktura hemsänd per post alternativt e-faktura – direktdebitering – OmaPosti
  Om du inte betalar kursavgiften via nätet får du en pappersfaktura hemsänd 2 – 4 veckor efter att kursen har börjat (med en senarelagd förfallodag).
  De som har ett avtal med Borgå stad om e-fakturor får sin e-faktura till banken, och de som använder nättjänsten OmaPosti får fakturan dit.
 4. Förmånssedlar och saldo
  Vänta tills du får din faktura hemsänd ifall du vill betala med förmånssedlar/-saldo. (Smartum, ePassi, Edenred). Efter att du har fått din faktura, vänd dig till stadens servicepunkt Kompassen (Krämartorget B). Det är också möjligt att per e-post sända en bild av en i nätet eller via app utförd betalning till: kansalaisopisto@borga.fi
  Kom ihåg att nämna vilken kurs det gäller i ditt e-postmeddelande.

Observera! Det går inte längre att betala kontant i Kompassen (endast med kort) och kursavgifter kan inte betalas i medborgarinstitutets byrå.

Kursavgifter och avbokning av kursplats

När du anmäler dig till en kurs förbinder du dig att betala kursavgift. En kursavgift är personlig och täcker undervisningen. Kursdeltagarna anskaffar själva kursmaterial, kurslitteratur, studiebesök och eventuellt annat som behövs för att delta. Dessutom betalar deltagarna eventuella materialavgifter och studiebesök på sådana kurser där detta är aktuellt.

Avbokning av kursplats
Den som vill avboka en kursplats ska göra genom att sända e-post till: kansalaisopisto@borga.fi

Gör detta senast sju dagar innan kursen startar. En kursplats kan inte avbokas endast genom att meddela till läraren. Om du avbokar för sent eller inte alls, debiterar vi hela kursavgiften. Eventuella obetalda räkningar går efter förfallodagen vidare till ett indrivningsföretag.

En kursavgift återbetalas endast om institutet avbokar eller avbryter kursen p.g.a. för få deltagare.
En deltagare som själv väljer att avbryta en pågående kurs få inte tillbaka kursavgiften.

Smartum, ePassi och Edenred

Smartum, ePassi och Edenred duger som betalningsmedel för kursavgifterna. Sedlarna är personliga.
Gå till servicekontoret Kompassen (Krämartorget B) och betala efter att du har fått en faktura på kursavgiften hemsänd. Om du inte kan besöka Kompassen är det också möjligt att per e-post sända en bild av en utförd nätbetalning till: kansalaisopisto@borga.fi. Kom ihåg att nämna vilken kurs det gäller.

Idrottssedlar duger som betalningsmedel endast på idrotts- och danskurser.

Redan betalda kursavgifter kan inte i efterhand bytas ut till betalning med sedlar.

Se mera detaljerade instruktioner gällande de olika förmånerna via länkarna nedan.

Rabatt för arbetslösa

Arbetskraftsbyrån erbjuder fr.o.m 1.1.2023 tyvärr inte längre arbetslösa någon förmån på 50 euro för att delta i KoMbis kurser.

Liiku-pass

LiiKu-passet berättigar dig personligen att delta i våra kurser för högst 50 euro under ett läsår. Anmäl dig först på sedvanligt sätt. Efter att du har fått en kursplats lämna sedan in ditt Liikupass till institutets byrå, senast sju dagar innan kursstart. Du kan också sända ditt Liiku-pass som e-postbilaga till adressen: kansalaisopisto@borga.fi
Kom ihåg att nämna vilken kurs det gäller.

Denna förmån kan inte användas om du redan tidigare har hunnit betala för en kurs.