Hoppa till innehåll

Betalning av kursavgifter

Betalningssätt

  1. Betala i samband med anmälning
    När du anmäler dig till en kurs kan du samtidigt betala kursavgiften. Efter att du skrivit in dina egna uppgifter, välj ikonen Ceepos, därefter kan du betala kursavgiften via nätbank, Mobile Pay eller kreditkort.
    Du kan också betala din räkning med ePassi genom att välja ePassi ikonen.
  2. Betala med betalningslänk
    Om du inte betalat i samband med anmälningen – eller om du försökte betala men det inte lyckades – får du en betalningslänk till din e-post ungefär en vecka före kursstart. Via denna betalningslänk kan du betala kursavgiften via nätbank, Mobile Pay eller kreditkort. Följ för säkerhets skull också med inkorgen i din skräppost på mejlen.
  3. Betala en pappersräkning hemsänd per post

Om du inte betalar kursavgiften via nätet så får du en räkning hemsänd ca 2-4 veckor efter att kursen har börjat (med en senarelagd förfallodag). OBS! Använd det här alternativet också när du vill betala kursavgiften med förmånssedlar eller saldo (Smartum, ePassi, Edenred och Eazybreak).

Om du vill betala med kort eller förmånssedlar/-saldo, så vänd dig till stadens servicepunkt Kompassen vid Krämartorget.
Det är också möjligt att per e-post sända en bild av en utförd betalning till: kansalaisopisto@borga.fi Nämn då alltid vilken kurs det gäller.

Observera! Det går inte längre att betala kontant i Kompassen och kursavgifter kan inte betalas i medborgarinstitutets byrå.

Kursavgifter

När du anmäler dig och får en kursplats förbinder du dig samtidigt att betala räkningen på kursavgiften. Den finns en kursavgift för varje kurs, den är personlig och täcker undervisningen. Kursmaterial, kurslitteratur och annat som eventuellt behövs för att delta anskaffar kursdeltagarna själva. Dessutom betalar deltagarna eventuella materialavgifter och studiebesök på sådana kurser där detta är aktuellt. Det står omnämnt i kursbeskrivningen ifall det är meningen att deltagare ska betala en separat materialavgift.

Innehavare av ett LiiKu-passet får delta i kurser för 50 euro. Det finns också en rabatt på 50 euro för arbetslösa.

Eventuella obetalda räkningar går efter förfallodagen vidare till ett indrivningsföretag. Den som eventuellt vill avboka en kursplats ska göra det senast sju dagar innan ifrågavarande kurs startar. En kurs kan inte avbokas endast genom att meddela läraren.

Smartum, ePassi, Edenred och Eazybreak

Smartum, ePassi, Edenred och Eazybreak duger som betalningsmedel för kursavgifterna. Sedlarna är personliga. Vänta tills fakturan på kursavgiften kommer. Gå sedan, före förfallodagen, till servicekontoret Kompassen och betala. Sedlar återbetalas inte.

Det är också möjligt att per e-post sända en bild av en utförd betalning till: kansalaisopisto@borga.fi Nämn då alltid vilken kurs det gäller.

Som betalningsmedel på idrotts- och danskurser duger Idrotts-, Idrotts- och kultur samt Kultursedlar eller saldo.

Som betalningsmedel på övriga kurser duger Idrotts- och kultursedlar eller saldo samt Virike-sedlar eller saldo. Redan betalda kursavgifter kan inte i efterhand bytas ut till betalning med sedlar.

Se närmare instruktioner gällande de olika förmånerna via länkarna nedan.

Rabatt för arbetslösa

Om du är en arbetslös arbetssökande bosatt i Borgå eller Askola kan du få en rabatt värd 50 euro per läsår. Anmäl dig först i vanlig ordning till den kurs du vill delta i. När du har fått en kursplats, visa sedan upp ett intyg som fås via via TE-byråns nätsida, som bevis på att jobbsökningen är i kraft.

De koder som gäller för rabatt är: 02, 03, 07. Visa upp intyget senast sju dagar innan kursstart, antingen utprintat på papper eller digitalt på din telefon eller surfplatta. Det går också att sända intyget som e-post bilaga till adressen: kansalaisopisto@borga.fi
Kom ihåg att nämna vilken kurs det gäller. Denna förmån kan inte användas om du redan tidigare har har hunnit betala för en kurs.

Liiku-pass

LiiKu-passet berättigar dig personligen att delta i våra kurser för högst 50 euro under ett läsår. Anmäl dig först på sedvanligt sätt. Efter att du har fått en kursplats lämna sedan in ditt Liikupass till institutets byrå, senast sju dagar innan kursstart. Du kan också sända ditt liiku-pass som e-postbilaga till adressen: kansalaisopisto@borga.fi
Kom ihåg att nämna vilken kurs det gäller.

Denna förmån kan inte användas om du redan tidigare har hunnit betala för en kurs.