Hoppa till innehåll

Medborgarinstitutets kursavgifter och betalningssätt

Betalningssätt

 1. Betala i samband med anmälning
  När du anmäler dig till en kurs kan du samtidigt betala kursavgiften. Efter att du skrivit in dina egna uppgifter och sänt iväg din anmälan genom att klicka på Skicka registrering (Lähetä ilmoittautuminen), välj sedan ikonen Ceepos. Därefter kan du betala kursavgiften via nätbank, Mobile Pay eller kreditkort.
  Om du har personalförmånen ePassi kan du betala din faktura genom att genom att välja ikonen ePassi.
 2. Betala med betallänk
  Om du inte betalade i samband med anmälning får du en betallänk till din e-post ungefär en vecka före kursen startar. Följ för säkerhets skull också med inkorgen i din skräppost på mejlen.
  Med denna betallänk kan du betala kursavgiften via nätbank, Mobile Pay, kreditkort eller ePassi. Med betallänk kan du inte betala i servicekontoret Kompassen.
 3. Pappersfaktura hemsänd per post alternativt e-faktura – direktdebitering – OmaPosti
  Om du inte betalar kursavgiften via nätet får du en pappersfaktura hemsänd 2 – 4 veckor efter att kursen har börjat (med en senarelagd förfallodag).
  De som har ett avtal med Borgå stad om e-fakturor får sin e-faktura till banken, och de som använder nättjänsten OmaPosti får fakturan dit.
 4. Förmånssedlar och saldo
  Vänta tills du får din faktura hemsänd ifall du vill betala med förmånssedlar/-saldo. (Smartum, ePassi, Edenred). Efter att du har fått din faktura, vänd dig till stadens servicepunkt Kompassen (Krämartorget B). Kompassen har öppet må-fre kl. 9-15. OBS! I oktober har Kompassen förlängd öppethållningstid på torsdagar kl. 9-17.
  Det är också möjligt att per e-post sända en bild av utförd betalning till: kansalaisopisto@borga.fi
  Sänd också samtidigt med en bild av fakturan/fakturans nummer, så att vi kan styra betalningen rätt. Kom också ihåg att nämna vilken kurs det gäller i ditt e-postmeddelande.

Observera! Det går inte längre att betala kontant i Kompassen (endast med kort) och kursavgifter kan inte betalas i medborgarinstitutets byrå.

Kursavgifter och avbokning av kursplats

När du anmäler dig till en kurs förbinder du dig att betala kursavgiften. En kursavgift är personlig och täcker undervisningen. Kursdeltagarna anskaffar själva kursmaterial, kurslitteratur, studiebesök och eventuellt annat som behövs för att delta. Dessutom betalar deltagarna eventuella materialavgifter och studiebesök på sådana kurser där detta är aktuellt.

Avbokning av kursplats
Den som vill avboka en kursplats ska göra det genom att sända e-post till: kansalaisopisto@borga.fi
Gör detta senast sju dagar innan kursen startar. En kursplats kan inte avbokas endast genom att meddela till läraren. Om du avbokar för sent eller inte alls, debiterar vi hela kursavgiften. Eventuella obetalda räkningar går efter förfallodagen vidare till ett indrivningsföretag.

En kursavgift återbetalas endast om institutet avbokar eller avbryter kursen p.g.a. för få deltagare.
En deltagare som själv väljer att avbryta en pågående kurs får inte tillbaka kursavgiften.

Smartum, ePassi och Edenred

Smartum, ePassi och Edenred duger som betalningsmedel för kursavgifterna. Sedlarna är personliga.
Gå till servicekontoret Kompassen (Krämartorget B) och betala efter att du har fått en faktura på kursavgiften hemsänd. Om du inte kan besöka Kompassen är det också möjligt att per e-post sända en bild av en utförd nätbetalning till: kansalaisopisto@borga.fi. Kom ihåg att nämna vilken kurs det gäller.

Motions- och kultursedlar, med kulturförmån, duger som betalningsmedel på institutets alla kurser förutom Öppna universitets kurser. Motionssedlar duger som betalningsmedel endast på idrotts- och danskurser.

Redan betalda kursavgifter kan inte i efterhand bytas ut till betalning med sedlar.

Se mera detaljerade instruktioner gällande de olika förmånerna via länkarna nedan.

Rabatter åt arbetslösa och invandrare invånare i Borgå under läsåret 23-24

Borgå stad kan bevilja ett Hobbypass åt arbetslösa invånare bosatta i Borgå. Hobbypasset ger 50 % rabatt på kursavgifterna vid medborgarinstitutet. Detta hobbypass kan man få genom att kontakta stadens sysselsättningstjänster.

Borgå stad kan bevilja ett Hobbypass åt invandrare bosatta i Borgå. Hobbypasset ger 50 % rabatt på kursavgifterna vid medborgarinstitutet. Detta Hobbypass kan man få genom att kontakta stadens integrationstjänster. 

Hobbypasset bör uppvisas på KoMbis kansli innan kursen börjar. Det går även att skicka en bild på Hobbypasset till: kansalaisopisto@borga.fi.
Förmånen gäller inte kurser till självkostnadspris och inte heller Öppna universitetets kurser.
Hobbypasset kan inte användas i efterskott för sådana kurser som redan är betalda.