Gå till innehåll

Betalning av kursavgifter

Kursavgifter

När du anmäler dig och får en kursplats förbinder du dig samtidigt att betala räkningen på kursavgiften. Vi sänder räkning hem.

Det är möjligt att räkningen kommer först efter att kursen har startat. Men du kan alltså lugnt inleda dina kurser, fastän du ännu inte har fått en räkning. Den som eventuellt vill avboka en kursplats ska göra det senast sju dagar innan ifrågavarande kurs startar.

Obs! Systemet för betalning av kursavgifter ändrades år 2021. Du får inte längre – såsom förr – referensnummer och bankkontonummer då du anmäler dig.

Eventuella obetalda räkningar går efter förfallodagen vidare till ett indrivningsföretag.

Den finns en kursavgift för varje kurs, den är personlig och täcker undervisningen. Kursmaterial, kurslitteratur och annat som eventuellt behövs för att delta anskaffar kursdeltagarna själva. Dessutom betalar deltagarna eventuella materialavgifter och studiebesök på sådana kurser där detta är aktuellt. Det står omnämnt i kursbeskrivningen ifall det är meningen att deltagare ska betala en separat materialavgift.

Betalningssätt och rabatter

Kursavgifter kan betalas via bank, de som eventuellt vill betala med kort kan vända sig till stadens servicepunkt Kompassen vid Krämartorget. Kontant kan man inte betala institutets kursavgifter.
På institutets byrå, Mannerheimgatan 15, kan man inte betala kursavgifter.

Smartum, ePassi, Edenred och Eazybreak

Smartum, ePassi, Edenred och Eazybreak duger som betalningsmedel för kursavgifterna. Vänta tills räkningen kommer hem och gå sedan, före förfallodagen, till servicekontoret Kompassen och betala.

Det är också möjligt att ta en bild av betalningen och sända den till: kansalaisopisto@borga.fi

Nämn alltid vilken kurs det gäller.

Som betalningsmedel på idrotts- och danskurser duger Idrotts-, Idrotts- och kultur samt Kultursedlar eller saldo.

Som betalningsmedel på övriga kurser duger Idrotts- och kultursedlar eller saldo samt Virike-sedlar eller saldo. Redan betalda kursavgifter kan inte i efterhand bytas ut till betalning med sedlar.

Sedlarna är personliga och de skall personligen lämnas in till Kompassen före kursen räknings förfallodag. Sedlar återbetalas inte.

Se närmare instruktioner gällande de olika betalningsmedlen via länkarna nedan.

Rabatt för arbetslösa

Om du är en arbetslös arbetssökande bosatt i Borgå eller Askola kan du få en rabatt värd 50 euro per läsår. Anmäl dig först i vanlig ordning till den kurs du vill delta i. När du har anmält dig till medborgarinstitutet och fått en kursplats, ta ut ett intyg via TE-byråns nätsida som bevis på att jobbsökningen är i kraft.

De koder som gäller för rabatt är: 02, 03, 07. Visa sedan upp ditt intyg senast sju dagar innan kursstart, antingen utprintat på papper eller digitalt på din telefon eller surfplatta. Det går också att sända intyget som e-post bilaga till adressen: kansalaisopisto@borga.fi
Denna förmån inte användas om du redan har hunnit betala din kurs.

Liiku-pass

LiiKu-passet berättigar dig personligen att delta i våra kurser för högst 50 euro under ett läsår. Anmäl dig först på sedvanligt sätt. Efter att du har fått en kursplats lämna sedan in ditt Liikupass till institutets byrå, senast sju dagar innan kursstart. Du kan också sända ditt liiku-pass som e-postbilaga till adressen: kansalaisopisto@borga.fi
Kom också ihåg att nämna vilken kurs du är anmäld till.

Liiku-pass förmånen kan inte användas om du redan tidigare har hunnit betala din kurs.