Hoppa till innehåll

Kultturutrymmen för uthyrning

Staden stödjer kreativa fältet genom att hyra ut olika utrymmen för evenemang, undervisning och arbete.

Kultursalar

Kulturtjänsterna kan understöda arrangörer av kulturevenemang genom att täcka en del av hyreskostnaderna för salarna i Kulturhuset Grand och Konstfabriken. Kulturtjänsterna äger eller förvaltar inte själv dessa kultursalar.

Övriga evenemangsutrymmen

Utrymmen som lämpar sig för publikevenemang i olika storlekar. Mer information hittar du på utrymmesadministratörens hemsida.

Anmäl ditt kulturutrymme till denna lista. Utrymmet bör lämpa sig för publikevenemang (evenemang som teater, musik och dans).

Veronica Svenskberg

Kulturservicekoordinator

Näse gård

Vi hyr ut den kulturhistoriska byggnaden Näse gård till aktörer inom konst, kultur och medborgarverksamhet med hyresavtal på 1-3 månader under åren 2022-2025. Syftet med projektet är att stöda pop-up -verksamhet med lågtröskel och att möjliggöra både proffs- och medborgarverksamhet.

Uställningslokaler

Till stadens utställningslokaler ordnas det årligen en öppen ansökan. För utrymmen betalas en hyra. Försäljningsintänkterna går i sin helhet till konstnären.

Utrymmen för arbete

Arbetsrum på Konstfabriken

Borgå stad hyr ut arbetsrum till professionella skonstnärer och andra representanter för kreativa branschen. På Konstfabriken finns ett tjugotal arbetsrum i olika storlekar.

Susann Hartman

Chef för kulturtjänster

Konstfabrikens konstnärsresidens

Tiotals proffskonstnärer från Finland och utomlands gästar årligen Konstfabrikens konstnärsresidens. Residensvistelser erbjuds via öppen ansökan och i samarbete med organisationer.

Till residensen hör en lägenhet och ett arbetsrum. Residensperioderna varierar mellan 1-3 månader.

Utrymmen för undervisning och möten

Konstfabrikens Studio

Taiteen opetusluokka. Valoisassa huoneessa pitkä 30 hengen pöytä.

I Studion kan man ordna verkstäder och kurser för alla åldrar. Utrymmet kan även hyras för möten. Studion, som har ett litet kök och toaletter, rymmer ca 30 personer.

Konstgrupper och hantverksskolor i Studion
I utrymmet samlas bland andra Borgå medborgarinstituts teckning- och målningskurser. Även Hantverksskolan Flink och stadens kulturtjänster ordnar verksamhet i Studion.

Man kan även hyra utrymmet för möten eller till exempel barnkalas. Studion är utrustad med kylskåp, mikrovågsugn, ugn, vattenkokare och kaffekokare. Hyresgästen ansvarar för tillbehör för servering.

Pris (från och med 1.1.2024)
21 €/timme
63 €/dag
104 €/veckoslut

I hyran ingår anvädning av utrymmet. Hyresgästen ansvarar själv för material och tillbehör. Långsiktiga hyresavtal förhandlas skilt.

Användning av Studion är gratis för grundläggande konstundervisning.

Veronica Svenskberg

Kulturservicekoordinator

Gång och tillgänglighet

Studino närmaste ingång är B-trappans dörr på Västra Alexandersgatans sida om byggnanden. Studion finns till höger på våning 2. Det finns inte hiss i samband med B-trappan.

Med hiss till våning 2 kommer du via Butiksgrändens ingång. Du kommer till våning 2 också direkt från parkeringshallen. Då du kommit till våning 2 tar du dig fram till bron som sträcker sig över foajen. Därifrån följer du den vita samliakmönstrade golvtejpningen till Studion.

Det finns två tillgängliga toaletter på våning 2.