Hoppa till innehåll

De ungas Borgå

Ungdomarnas Borgå erbjuder många möjligheter och tjänster för unga. Borgås ungdomstjänster erbjuder ungdomar trygga mötesplatser och meningsfulla aktiviteter. Ungdomsarbetet stödjer ungdomars växande och självständighet, samhälleliga delaktighet och påverkan samt ungdomars övergripande välbefinnande.

Ungdomstjänsternas kontor

Aktuellt

Inverka på de nya bandutrymmena, tors 15.12.2022
kl. 18, ungdomslokal Zentra

Letar du efter utrymmen för ditt band att spela i? Hurudana behov har ditt band? Är du intresserad att
av öva tillsammans med andra?

Ungdomstjänsterna och Penselfabriken inleder sitt samarbete våren 2023. Övningsutrymmen för ungas musikband kommer att placeras i Penselfabrikens fastighet på Industrivägen 15.

Kom för att höra den nyaste infon samt föra fram din egen åsikt om de nya bandutrymmena. På plats finns representanter för Penselfabriken och ungdomstjänsterna.

Mer information

Nina Jorkama

Nuorisopalvelujen päällikkö, Nuorisopalvelujen toimisto

Lasse Yrjölä

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Ungdomstjänsternas verksamhet på jullovet under mellandagarna och vid årsskiftet

Ungdomslokalerna Zentra och Kertsi är öppna under mellandagarna 28.12.2022-8.1.2023. Ungdomslokalernas verksamhet är avsedd för elever i årskurs 3 och uppåt. För barn i årskurs 3–6 är ungdomslokalerna öppna på eftermiddagarna, för äldre ungdomar också på kvällarna.

NattNuokka 28-29.12.2022

I ungdomslokalen Nuokka ordnas evenemanget NattNuokka för unga i årskurs 7 och uppåt den 28–29 december kl. 21–08. I NattNuokka tillbringar de unga natten med trevliga aktiviteter, bland annat med att spela och laga mat. Ungdomsarbetare tar hand om programmet och säkerheten under natten. Det kommer också att finnas en tyst plats där man kan sova. Under evenemanget följs ungdomslokalens vanliga regler. Inträdesavgiften 5 euro inkluderar mat (middag och morgonmål) och betalas kontant i Nuokka då evenemanget börjar.

Jul-LAN-party

På lanet strävar vi till en positiv omgivning var alla har möjlighet att spela just de spelen de själv vill. I vår verksamhet följer vi åldersgränser så alla spel är tyvärr inte tillåtna. (Vi spelar inte spel med åldersgränserna 16 och 18). 13 år fyllda och äldre ungdomar.
Ett rum är reserverat som ett lugnt utrymme där man kan sova om man så vill. Två ungdomsarbetare finns på plats under hela LAN-partyt. Energidrycker får inte drinckas under evenemanget.

Du kan komma till lan antingen med din egen spelmaskin/konsol, eller så kan du också låna spelmaskin från ungdomstjänsten. Ungdomstjänsternas datorer är till för dem som inte har möjlighet att hämta egna datorer eller konsoler på plats.

Vill du låna en spelmaskin från ungdomstjänsten, anmäl dig här

Om du tar med dig din egen spelmaskin till banorna, anmäl dig här

Ungdomsarbetare har jour på nyårsnatten

Ungdomsarbetare från Borgå stad och församlingen rör sig på platser där unga brukar samlas fredag 31.12.2021 kl. 18–02. Ungdomsarbetarna är tillgängliga för de unga och hjälper dem vid behov.

Vi önskar att vårdnadshavarna diskuterar på förhand med de unga om säkra sätt att fira.

Liikkuva nuorisotyö

Nyårs förfest på Zentra

Fre 30.12 kl. 19. Vi äter tillsammans och minns året 2022!

Trettondagendisco på Zentra

Tors 5.1 kl. 17-23. Släng discokläderna på er, dansskorna på fötterna, kom och dansa! Gratis och rusmedelsfri.

Ungdomslokalerna är öppna under 28.12.2022-8.1.2023

Zentra
Ons 28.12 kl. 14-20
Tors 29.12 kl. 14-20
Fre 30.12 kl. 14-22

Ons 4.1 kl. 14-20
Tors 5.1 kl. 17-24

Kertsi
Ons 28.12 kl. 13-20
Tors 29.12 kl. 13-20
Fre 30.12 kl. 13-21

Mån 2.1 kl. 13-20
Ons 4.1 kl. 13-20
Tors 5.1 kl. 13-16.30

Ett nytt ungdomsfullmäktige har valts

Nya medlemmar har valts till ungdomsfullmäktige i Borgå. I ansökningen som ordnades på hösten kom det in 24 ansökningar, vilket är lika många som det finns platser i ungdomsfullmäktige. Således ordnades det inget ordinarie val utan alla unga som lämnade in en ansökan fick direkt komma med.

Ungsnack- podcast

UngSnack – en kompis i din vardag!
UngSnack är en svenskspråkig Podcast för unga och unga vuxna.
Vi vill vara en inspirationskälla och en bra kompis i vardagen. Vi vill så små tankeväckande frön som gör din vardag bättre – vi behandlar teman som berör just ditt liv och ditt välmående.
Ibland tar vi upp mera lättsamma ämnen och ibland mer allvarliga och djupa, så som livet är.
Du får gärna ge förslag om innehållet och ämnen som du vill att vi skall behandla. Och vet du vad – om du vill komma med och prata med oss – vore det suveränt!

Och var hittar du din nya kompis? Jo, UngSnack Podcast hittar du på Spotify

Evenemang