Hoppa till innehåll

Idrott och friluftsliv

Idrottstjänsternas byrå

I Borgå finns utmärkta möjligheter till motion och friluftsliv.
Genom att bygga och underhålla idrottsplatser och områden skapar vi förutsättningar för självständig motion samt för de som anordnar idrottsaktiviteter.
Vi erbjuder träningsmöjligheter för Borgåbor i alla åldrar. Vårt mål är att skapa en så låg tröskel som möjligt för att få så många som möjligt att röra på sig.

Aktuellt inom idrotten

Seniorernas motionskaffe

Seniorernas motionskaffe ordnas i Kokonhallen tors 1.12.22 kl. 14-16.

Kom pch pröva på pickleball, pingis, curling, boccia eller bara röra på dig i salen annars. Efter att ha motionerat njuter vi kaffe. Evenemanget är avgiftsfri.

Skrinntider för allmänheten

Bollplans konstis är färdig och vi kan öppna planen för användning fre 25.11.Skrinntider för allmänheten hittar du från Timmi-reserveringskalender.

Vi håller på med att göra is på Näse näridrottsplatsens konstis. Vi Informerar närmare när planen är färdig.

Skidspåren

För tillfället är Kokon konstskidspår på området A klart, det är ca 0,7 km långt och passar för fristil och även det traditionella skidspåret är i bra skick ( utmärkt med grönt på kartan). Snön som kommer från ishallarna kommer att sättas på skidspåren och snökanonerna kommer att användas om vädret så tillåter på B-orådet (utmärkt med lila på kartan). Det är inte säkert att röra sig på det området där vi producerar snö och vi hoppas att man inte rör sig på detta område i onödan och inte i synnerhet då snökanonerna är igång eller att man kör ut snö. Bästa startplatsen är bredvid Uusimaa-arenan.

Man kan även skida annanstans på kondition spåret där man har stampat natursnön ( Kokon, Humla, Holken, Huktis, Kerko). Här bör man dock beakta att snö läget varierar och bottnen är ojämna och smutsiga (stenar, kvistar och gräs) som kan finnas i snön.

Vindskyddet i Humla färdigt

Byggarbetena för vindskydd i Humla är slutförda och vindskyddet är tillgängligt för motionärer. Även ett vindskydd i Tolkis blir färdigt inom de närmaste veckorna.

Vindskydden är byggda vid stadens två huvudsakliga friluftsleder: Vid rutten Jonasbacken–Vårberga–Humla–Holken i stadens östra del och vid Hammarsrutten som blev färdig ifjol i stadens västra del.
Ett vindskydd med eldplats finns på vartdera stället. I närheten av vindskydden byggs det också en torrtoalett med en sluten behållare, ett bord och bänkar av timmer och ett avfallskärl. Vindskydden är byggda med tanke på tillgängligheten. Underhållet av vindskydden är en del av underhållet av friluftsområden som idrottstjänsterna svarar för.
I och med de nya vindskydden finns det nu tre eldplatser vid rutten Jonasbacken–Vårberga–Humla–Holken och till och med fem stycken vid Hammarsrutten. Eldplatserna kan användas året runt.
Grundprincipen är att veden som behövs tas med, men på vissa eldplatser är det idrottstjänsterna som förser platsen med ved.
På vintern görs ett skidspår på rutten Jonasbacken–Vårberga–Humla–Holken men Hammarsrutten är till största delen plogad och sandad även vintertid. Kommuntekniken ansvarar för vinterunderhållet.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland /  Investeringsstöd för anläggningsprojekt för byggande av idrottsanläggningar avsedda för rekreation i naturen 12 000€.

Mera information ger idrottsplatsmästare  Pasi Liitiäinen, 040 589 9809, pasi.liitiainen@porvoo.fi

Utfärd för specialgrupper till badinrättning Flamingo Spa

Borgå idrottstjänster ordnar ett utfärd för speciallgrupper till badinrättning Flamingo Spa fredagen 9.12.

Start: Kl. 9.30 från turisthållplatsen vid torget (fredsgatan 20). Tilbaka i Borgå är vi ca kl. 16.00

Program: Kl. 10.30 Simning, bastubad och avslappning i vattentropiken. Lunch på egen bekostnad och när det passar en själv. Kl. 15.00 Hemfärd

Med behövs: Simdräkt, handduk, pensionärskort och ev. medicin samt pengar för mat

Avgift: 30e/person. Avgiften faktureras

Anmäla dig senast 29.11. Med ryms 50 personer

Tilläggsinformation: Specialidrottsinstruktör Christian Bremer, 0400 944 096

Ledda motionsgrupper, evenemang och kurser för säsong 2022-23

Ledda motionsgruppernas kundenkät

Stoljumpa 28.11 kl. 13.30