Hoppa till innehåll

Vill du delta i en bokcirkel? Behöver du digistöd? Vill du komma på en guidad rundtur på biblioteket? Titta närmare på vad biblioteket har att erbjuda.

I nätbiblioteket kan du se bibliotekets urval av böcker, tidningar, tidskrifter, filmer, musik, ljudböcker och annat material.

Digistöd på huvudbiblioteket:

Handledning ges gällande olika nättjänster, program och apparater.

Onsdagar 14.9, 12.10, 16.11 och 14.12 kl. 13–15 

Plats: grupprummet för 12 personer, utan tidsbokning

Allt detta hittar du på biblioteket

Bibbacykeln

Har du ett evenemang på gång där det skulle passa att biblioteket deltar? Boka ett besök av bibbacykeln. Vi tar med oss ett litet urval böcker att låna och presenterar bibliotekets tjänster. Besöket kan skräddarsys enligt era önskemål.

Bibliotekets verkstad

  • Tryck en egen bild på en t-shirt, kasse eller något annat av tyg med värmepressen. Bilden skrivs först ut på vinylskrivaren.
  • Gör klistermärken med vinylskäraren.
  • Gör pins med pinsmaskinen.
  • Skriv ut på 3D-skrivaren.
  • Spara gamla VHS-kassetter, diabilder eller LP-skivor i digital form med digitaliseringsutrustningen.
  • Sy på symaskinen.

Bokcirklar

Biblioteket ordnar bokcirklar på finska och svenska. Grupperna träffas en gång i månaden. Varje år i slutet av sommaren tar vi emot anmälningar till bokcirklarna.

Boktips

Bibliotekets material och boktips hittar du i nätbiblioteket.

Titta närmare på boktipsen i nätbiblioteket:

Brädspel

Det går att låna brädspel från biblioteket. Lånetiden för brädspel är två veckor, och de kan inte reserveras. De skickas inte heller till andra bibliotek, utan går enbart att låna direkt från huvudbiblioteket.

Digistöd på biblioteket

Digistöd på huvudbiblioteket onsdagar 14.9, 12.10, 16.11 och 14.12 kl. 13–15 

Plats: grupprummet för 12 personer, utan tidsbokning.

Biblioteket handleder kunderna i digitala ärenden i den dagliga kundbetjäningen och vid för ändamålet ordnade tillfällen. Handledning ges gällande olika nättjänster, program och apparater.

Digistöd som ges i kundbetjäningen kan variera beroende på biblioteket och personalen som just då är på plats. Personalen hjälper inte kunder med nättjänster som kräver stark autentisering.

Elpiano

På huvudbiblioteket finns ett elpiano som man får använda med hörlurar utan tidsbokning.

Lokalhistoria

På biblioteket kan du forska i lokalhistorien. Material kan sökas i nätbiblioteket och på huvudbiblioteket finns hembygdssamlingen, i vilken vi har samlat material som har att göra med Borgås historia. Lokaltidningar finns både i form av inbundna årgångar och på mikrofilm.

Material på nätet

Bibliotekets e-material

Biblioteket erbjuder olika webbtjänster där du hittar ljudböcker, e-böcker, filmer, tidskrifter och musik. Mer information hittar du på nätbiblioteket.


På e-materialsidan finns även länkar till material och databaser som är fritt tillgängliga på nätet.

Nationalencyclopedin

Svensk encyklopedi på nätet. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer.

Motionsredskap

I huvudbiblioteket finns motionsredskap för utlåning. Vi har till exempel gångstavar, frisbeegolf-set, padelracketar, hula-hularingar, käpphästar och kompasser.

Lånetiden för motionsredskap är tio dagar, och de kan inte förnyas eller reserveras. De skickas inte heller till andra bibliotek, utan går enbart att låna direkt från huvudbiblioteket.

Släktforskning

På biblioteket finns möjligheter till släktforskning. I huvudbibliotekets magasin har vi mikrofilmsläsare för den som vill läsa kyrkböcker på mikrofilm. Även litteraturen om släktforskning finns i närheten av läsapparaterna. Material som inte finns på biblioteket kan beställas som fjärrlån.