Hoppa till innehåll

Datorer

Bibliotekets kunddatorer har de vanligaste kontorsprogrammen. Du kan boka dator i förväg eller använda en ledig dator på huvudbiblioteket samt Gammelbacka och Vårberga bibliotek. Du kan också använda dator under meröppettid, då bibliotekets personal inte är på plats.

Du loggar in på bibliotekets dator med bibliotekskort och pinkod. Pinkod får du på biblioteket. Du kan på datorn välja mellan användarspråken svenska, finska och engelska.

Tiden börjar alltid vid jämna klockslag. En bokad tid avbokas automatiskt om man inte loggar in inom 10 minuter från bokat klockslag.

Wlan – trådlöst nät

På huvudbiblioteket samt Gammelbacka, Vårberga och Kerko bibliotek finns trådlöst nät (PRV_Vierailija). Be om inloggningsanvisningar i bibliotekets kundtjänst.

Att skanna, printa och kopiera

På huvudbiblioteket samt Gammelbacka och Vårberga bibliotek är det möjligt att skanna, printa och kopiera dokument även i färg. Det är gratis att skanna, utskrifter och kopior kostar 0,35€ per sida. Det är inte möjligt att skanna direkt till e-posten. Filen måste först sparas på usb-minne eller annan lagringsenhet.

Du kan skanna, printa och kopiera A4- och A3-storlek.

Att digitalisera och editera på huvudbiblioteket

Du kan digitalisera analoga material på huvudbiblioteket, så som gamla VHS-band, C-kassetter och diabilder. Med digitaliseringsutrustningen kan du också redigera digitala bilder, ljud och rörlig bild med hjälp av editeringsprogram.

Digitaliseringsutrustningen finns i huvudbibliotekets verkstad. Läs mera om digitalisering och övrig utrustning: