Siirry sisältöön

Tietokoneet


Kirjaston asiakastietokoneissa on käytössä tavallisimmat toimisto-ohjelmat. Voit varata tietokoneen etukäteen tai ottaa käyttöösi vapaana olevan koneen pääkirjastossa sekä Gammelbackan ja Kevätkummun kirjastoissa. Tietokoneiden käyttö on mahdollista myös omatoimiaikana, jolloin kirjaston henkilökuntaa ei ole paikalla.

Kirjaston tietokoneisiin kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tunnusluvun saa kirjaston asiakaspalvelusta. Voit valita tietokoneen käyttökieleksi suomen, ruotsin tai englannin.

Aika vaihtuu aina tasatunnein. Varattu aika raukeaa, jos tietokonetta ei oteta käyttöön 10 minuutin kuluessa varausajan alkamisesta.

Wlan – langaton verkko

Pääkirjastossa sekä Gammelbackan, Kevätkummun ja Kerkkoon kirjastoissa on langaton verkko (PRV_Vierailija). Kysy kirjautumisohjeita kirjaston asiakaspalvelusta.

Skannaaminen, tulostaminen ja kopiointi

Pääkirjastossa sekä Gammelbackan ja Kevätkummun kirjastoissa on mahdollista skannata, tulostaa ja kopioida dokumentteja myös värillisinä. Skannaaminen on maksutonta, tulosteet ja kopiot maksavat 0,35€ per sivu. Skannaaminen suoraan sähköpostiin ei ole mahdollista. Tiedosto täytyy ensin tallentaa muistitikulle tai muuhun tallennuspaikkaan.

Tulostaa, kopioida ja skannata voi A4 ja A3 -kokoisia sivuja.

Digitointi ja editointi pääkirjastossa

Voit digitoida ja editoida pääkirjastossa analogista aineistoa, kuten vanhoja VHS-nauhoja, C-kasetteja ja dioja. Digitointipisteessä voit muokata myös digitaalisia kuvia, ääntä ja liikkuvaa kuvaa editointiohjelmistoilla.

Digitointipiste sijaitsee pääkirjaston pajatilassa. Tutustu digitointiin ja muihin laitteisiin: