Siirry sisältöön

Ilmastotekojen Porvoo

Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvitsisimme noin neljän planeetan luonnonvarat. Ilmastotekojen Porvoo auttaa sinua tekemään ympäristöystävällisiä arjen valintoja.

Kestävä arki

Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvitsisimme noin neljän planeetan luonnonvarat. Mistä suomalaisen hiilijalanjälki sitten muodostuu? Ja mitä yhden maapallon kokoinen elämä tarkoittaa käytännössä? Millaisin arjen keinoin siihen on mahdollista päästä? Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeen pääset tutustumaan Sitran sivuilla.

Yhden maapallon kokoiseen elämään etsitään vastausta muun muassa kestävien elämäntapojen kiihdyttämössä. Kiihdyttämö on kaikille porvoolaisille avoin alusta, jossa asukkailla on mahdollisuus oppia kestävästä arjesta, laatia alan asiantuntijoiden avustuksella juuri itselleen sopiva suunnitelma kestävään elämäntapaan ja kokeilla sen toimivuutta myös käytännössä.

Kiihdyttämö tarjoaa paitsi tietoa ja oivalluksia myös kanavan, jota pitkin asukkaat voivat antaa palautetta kaupungille kestävän kaupungin kehittämiseksi.

Vuoden ilmastokunta

Kuntaliitto on myöntänyt Porvoon kaupungille Vuoden ilmastokunta -palkinnon. Perusteluna palkinnolle oli muun muassa kaupungin pitkäjänteinen ilmastotyö, joka on vuosien saatossa kasvanut koko organisaatiota ja Porvoota koskettavaksi yhteiseksi asiaksi.

Kuntaliitto myöntää Vuoden ilmastokunta -palkinnon joka toinen vuosi järjestettävän Kuntien ilmastokonferenssin yhteydessä. Kunniamaininnalla ja palkinnolla Kuntaliitto muistaa kuntaa, joka on sitoutunut aktiivisella otteella kunnan ilmastotyön edistämiseen.