Siirry sisältöön

Liikunta ja ulkoilu

Liikuntapalveluiden toimisto

Porvoon kaupungissa on upeat liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet!
Rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja ja -alueita luomme edellytyksiä niin omatoimiseen liikuntaan kuin liikuntatoimintaa järjestäville tahoille.
Tarjoamme liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille kaupunkilaisille ja tavoitteenamme on lisätä liikettä matalalla kynnyksellä.

Ajankohtaista liikunnasta

Senioreiden kuntokahvit

Senioreiden kuntokahvit järjestetään Kokonhallilla to 1.12.22 klo 14-16.

Tule mukaan kuntoilemaan ja liikkumaan. Voit kokeilla esim. pickleballia, pingistä, curlingia, bocciaa tai vaikka kävellä ympäri salia. Kuntoilun päätteeksi juomme kahvit. Tapahtuma on maksuton.

Yleisöluisteluajat

Pallokentän tekojää on luistelukunnossa ja aukaistaan pe 25.11.

Tekojään yleisöluisteluajat löydät Timmi-varauskalenterista.

Jäädytystyöt Näsin lähiliikuntapaikan tekojäällä jatkuvat. Informoimme kun tämä kenttä on luistelukunnossa ja valmis aukaistavaksi.

Hiihtoladut

Huom! Kokonniemen ensilumenlatu pysyy suljettuna ainakin huomiseen 30.11.2022 klo 12 saakka. Silloin tilanne arvioidaan uudestaan ja tiedotetaan lisää.

Laduille kaatuneet puut on raivattu, mutta muutamissa puissa on vielä vaarallisen suuri lumikuorma ja latu pidetään toistaiseksi suljettuna.

Harmillinen takaisku, mutta muistutamme kuitenkin, että muut latupohjat on pohjattu ja hiihdettävissä.

Hiihtäminen on mahdollista luonnonlumella pohjatuilla urilla (Kokonniemi, Humla, Holken, Huhtinen, Kerkkoo). Näillä urilla on kuitenkin huomioitava lumitilanteen vaihteleva taso ja pohjan epätasaisuus ja mahdolliset epäpuhtaudet (kivet, risut, heinä) lumessa.

Humlan laavu käyttövalmis

Humlan laavun rakennustyöt on saatu valmiiksi ja laavu on ulkoilijoiden käytettävissä. Myös Tolkkisten laavu valmistuu lähiviikkoina.

Laavut on rakennettu kaupungin kahden pääulkoilureitin varteen: Kaupungin itäpuolella kulkevan Joonaanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken reitin varteen ja länsipuolella, viime vuonna valmistuneen, Hamarin reitin varteen.
Molempiin kohteisiin on valmistunut kotalaavu tulisijoineen. Lisäksi laavujen läheisyyteen rakennetaan puucee umpisäiliöllä, hirsinen pöytä ja penkit sekä jäteastia. Laavut on rakennettu esteettömyys huomioiden. Laavujen ylläpito on osa liikuntapalveluiden ulkoilualueiden ylläpitoa.
Uusien laavujen myötä Joonaanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken reitin varrella on nyt kolme tulipaikkaa ja Hamarin reitin varrella niitä on peräti viisi kappaletta. Tulipaikat ovat käytettävissä ympärivuotisesti.
Perusperiaatteena on, että tarvittavat polttopuut tuodaan mukana, toki muutamilla tulipaikoilla polttopuuhuoltoa ylläpitää liikuntapalvelut.
Talviaikaan Joonaanmäki-Kevätkumpu-Humla-Holken reitti kunnostetaan hiihtoladuksi, mutta Hamarin reitti on pääosiltaan talvellakin aurattu ja hiekotettu. Talvikunnossapidosta vastaa kuntatekniikka.

Laavujen rakentamiseen on saatu Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämää luonnon virkistyskäyttöön tarkoitetun liikuntapaikkarakentamisen investointiavustusta 12 000€.

Lisätietoja antaa liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen, 040 4899809, pasi.liitiainen@porvoo.fi

Retki erityisryhmille Kylpylähotelli Flamingo Spa

Liikuntapalvelut järjestää retken erityisryhmille kylpylähotelli Flamingo Spa:han pe 9.12.2022.

Lähtö: pe 9.12 klo 9.30 Turistipysäkiltä torin laidalta (rauhankatu 20). Takaisin Porvoossa olemme noin klo 16.00

Ohjelma: Klo 10.30 Uintia, saunomista, rentoutumista kylpylässä / vesitropiikissa

Lounas omakustanteinen oman aikataulun mukaan

Klo 15.00 Kotiinlähtö

Mukaan tarvitset: uima-asu, pyyhe, eläkeläiskortti ja mahd. lääkkeet sekä rahaa ruokailua varten

Maksu: 30e/hlö. Maksu laskutetaan

Ilmoittaudu 29.11 mennessä. Mukaan mahtuu 50 hlöä

Lisätietoja: Erityisliikunnanohjaaja Christian Bremer, 0400 944 096

Kauden 2022-23 ohjatut liikuntaryhmät, tapahtumat ja kurssit

Ilmoittautuminen ohjattuihin liikuntaryhmiin ym. alkaa tiistaina 16.8.22 klo 9.

Ohjatun liikunnan asiakaskysely

Tuolijumppa 28.11 klo 13.30