Siirry sisältöön

Vuokrattavat kulttuuritilat

Kaupunki mahdollistaa ja tukee paikallista kulttuurielämää vuokraamalla erilaisia tiloja alan toimijoiden käyttöön.

Kulttuurisalit

Kulttuuripalvelut ei itse omista tai hallinnoi kulttuurisaleja, mutta voi tukea kulttuuritapahtumien järjestäjiä kattamalla osan Kulttuuritalo Grandin ja Taidetehtaan salien vuokrakuluista. Tukea voidaan myöntää, jos tapahtuma täyttää myöntämiskriteerit.

Muita kolmannen ja yksityisen sektorin vuokrattavia tapahtumatiloja Porvoossa

Kulttuurialan yleisötapahtumiin soveltuvat tilat.

Ilmianna tapahtumatilasi tälle listalle. Tilassa tulee voida järjestää kulttuurialan yleisötapahtumia (konsertit, teatteriesitykset, tanssiesitykset ym.)

Veronica Svenskberg

Kulttuuripalvelukoordinaattori

Näsin kartano

Vuokraamme kulttuurihistoriallisen Näsin kartanon taide- ja kulttuurialan sekä kansalaistoiminnan toimijoiden käyttöön 1–3 kuukauden mittaisilla vuokrasopimuksilla vuosina 2022–2025. Hankkeella tuetaan monenlaista asukaslähtöistä matalan kynnyksen pop-up -toimintaa ja mahdollistetaan sekä ammattitoimintaa että kansalaistoimintaa.

Näyttelytilat

Kaupungin näyttelytiloihin järjestetään vuosittain avoin haku. Tiloista peritään vuokra. Myyntituotot menevät kokonaisuudessaan taiteilijalle.

Tiloja työskentelyyn

Työhuoneet Taidetehtaalla

Porvoon kaupunki vuokraa työhuoneita ammattitaiteilijoille ja muille luovan alan toimijoille Taidetehtaan toisesta kerroksesta. Erikokoisia työhuoneita on noin 20.

Susann Hartman

Kulttuuripalvelupäällikkö

Taidetehtaan taiteilijaresidenssi

Kuva huoneesta jossa vaaleanpunainen takaseinä. Huone on sisustettu sohvalla, pöytäryhmällä ja nojatuolilla. Ikkunoissa roikkuu verhot ja seinällä kaksi taulua.

Taidetehtaalla sijaitsevassa residenssissä vierailee vuosittain kymmeniä ammattitaiteilijoita sekä Suomesta että ulkomailta. Vierailuja järjestetään avoimen haun kautta ja yhteistyössä eri järjestöjen kanssa.

Residenssiin kuuluu asunto ja työskentelytila Taidetehtaalla. Residenssijaksot vaihtelevat kuukaudesta useampaan kuukauteen.

Opetus- ja kokoustilat

Taidetehtaan Studio

Taiteen opetusluokka. Valoisassa huoneessa pitkä 30 hengen pöytä.

Taidetehtaalla sijaitsevassa Studiossa järjestetään työpajoja ja kursseja niin lapsille, aikuisille kuin ikäihmisille.

Studiossa kokoontuvat muun muassa Porvoon kansalaisopiston piirustus- ja maalausryhmät. Tilassa toimivat myös lasten ja nuorten käsityökoulu Hantverksskolan Flink. Pajatoimintaa tilassa järjestää myös kaupungin kulttuuripavelut.

Tilan voi vuokrata myös kokouksia ja vaikkapa lapsen syntymäpäiväjuhlia varten. Studiossa on tilaa noin 30 hengelle, pieni keittiö ja wc:t. Tila on varustettu jääkaapilla, uunilla, mikroaaltouunilla, kahvinkeittimellä ja vedenkeittimellä. Kaikki tarvikkeet tarjoilua varten tuodaan itse.

Hinnasto (1.1.2024 alkaen)
21 €/tunti
63 €/päivä
104 €/viikonloppu

Vuokraan kuuluu tilan käyttö. Tarvikkeet ja materiaalit tuodaan itse.

Pitkäaikaiset vuokrasopimukset taidetoiminnan järjestäjille neuvotellaan erikseen.

Studion käyttö on ilmaista taiteen perusopetuksen järjestäjille.

Veronica Svenskberg

Kulttuuripalvelukoordinaattori

Kulku ja esteettömyys

Studion lähin sisäänkäynti on Läntisen Aleksanterinkadun puolelta löytyvä B-rapun ovi. Studio sijaitsee 2. kerroksessa heti oikealla. B-rapun yhteydessä ei hissiä.

Taidetehtaan Kauppakujan sisäänkäynnin kautta pääset hissillä 2. kerrokseen. 2. kerrokseen pääset hissillä myös suoraan parkkihallista. 2. kerroksen lämpiön ylittävältä sillalta voit seurata valkoisia salmiakinmuotoisia lattiatarroja Studioon.

Toisesta kerroksesta löytyy kaksi esteetöntä wc:tä.

Toisesta kerroksesta löytyy keltaisella lattiateipillä merkattuja vaunuparkkeja.