Siirry sisältöön

Haku vuodelle 2024 on päättynyt

Porvoon palvelutaloissa ja -kodeissa järjestettävien taidenäyttelyiden näyttelyaikoja vuodelle 2024 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät 1.–28. huhtikuuta 2023. Palvelutaloissa käytössä olevat tilat sopivat seinälle ripustettavien teosten näyttelyille. Näyttelyaika on kolme kuukautta. Taiteilijalle maksetaan näyttelyn ripustuksesta 250 euron palkkio. Toiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä asumispalveluiden kanssa.

Tänä vuonna ei ole mahdollista hakea näyttelyaikaa Porvoon Taidehalliin ja Galleria Vanha Kappalaisentaloon, koska sopimukset tulevan vuoden taidenäyttelyille on jo tehty. Näiden tilojen näyttelyaikojen haku on siirretty vuodelle 2024, jolloin avoinna ovat näyttelyajat vuosille 2025–2026.

Näyttelyhakemus

Hakemukset liitteineen tulee lähettää 28. huhtikuuta 2023 mennessä yhtenä pdf-tiedostona sähköpostitse: kulttuuri@porvoo.fi.

Hae näyttelyaikaa täyttämällä tämä lomake (lataa lomake ensin omalle koneellesi): (Uusi hakemuspohja päivitetään tähän maaliskuussa 2024).

Hakemukseen tulee liittää näyttelyhakulomakkeen lisäksi:

  • Näyttelysuunnitelma, mahdollinen näyttelyn teema ja esille tulevat teokset. Jos teokset eivät ole valmiina, työsuunnitelma riittää.
  • Taiteilijan tai taiteilijaryhmän ansioluettelo(t).
  • Portfolio tai kuvia max 5 kpl.

    Huom! Yhdistä kaikki tiedostot yhdeksi pdf-tiedostoksi, ohjeet miten tämä tehdään löydät täältä. Vain yhtenä pdf-tiedostona lähetetyt hakemukset käsitellään. Valinnat tekee näyttelytoimikunta hakemusten perusteella. Toimikuntaan kuuluu asumispalveluiden sekä kulttuuripalveluiden edustajat. Valinnasta ei voi valittaa.

Palvelutalot Porvoossa

Porvoossa näyttelytoimintaa on 4 palvelutalossa ja yhdessä palvelukeskuksessa, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia: Palomäen palvelutalo, Johanna-koti, Pääskypellon palvelukoti, Toukovuoren palvelukoti ja Omenamäen palvelukeskus. Näyttelytilat sijaitsevat näiden palvelutalojen käytävätiloissa ja kohderyhmänä ovat palvelutaloissa asuvat ikäihmiset, heidän läheiset sekä henkilökunta. Näyttelyaika on kolme kuukautta ja taiteilijalle maksetaan 250 euron ripustuspalkkio. Näyttelystä ei peritä myyntiprovisiota.

Porvoon Taidehalli

Näyttelytila pinta-alaltaan 164 m2 sijaitsee Taidetehtaan toisessa kerroksessa. Tilassa toimii myös taidelainaamo Konsta, Yrjö A. Jäntin taidekokoelma ja mediataiteen näyttelytila Fikka. Näyttelyaika on kolme viikkoa, vuokra 500 euroa. Kesänäyttelyn aika on 2 kuukautta, vuokra 800 euroa. Näyttelyn valvonta sisältyy vuokraan. Taidehalli ei peri myyntiprovisiota.

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Kappalaisentalo sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhassa Porvoossa Raatihuoneentorin laidalla. Gallerian pinta-ala on 100 m2 ja se jakautuu neljään valoisaan huoneeseen. Näyttelyaika on kolme viikkoa, vuokra 400 euroa. Kesänäyttelyn aika on 3 kuukautta, vuokra 800 euroa. Näyttelyn valvonta sisältyy vuokraan. Galleria ei peri myyntiprovisiota.

Henrik Lindqvist

Näyttelykoordinaattori