Siirry sisältöön

Hae näyttelyaikaa

Porvoon Taidehallin ja Galleria Vanhan Kappalaisentalon näyttelyaikoja vuodelle 2025 voivat hakea yksittäiset taiteilijat ja taiteilijaryhmät 1.-28. huhtikuuta 2023. Molemmat tilat sopivat erilaisen taiteen esittelyyn. Samassa yhteydessä voi erikseen hakea Taidehallin yhteydessä toimivaan Galleria Kulmaan. Toiminnasta vastaa kulttuuripalvelut.

Samalla hakemuksella on mahdollista hakea kulttuurihyvinvointia tukevaan taidenäyttelytoimintaan palvelutaloissa. Toiminnasta kiinnostuneita taiteilijoita kehotetaan jättämään hakemuksensa vuodelle 2024. Palvelutaloissa käytössä olevat tilat sopivat pienimuotoisten, seinälle ripustettavien teosten näyttelyille. Näyttelyaika on kolme kuukautta. Taiteilijalle maksetaan näyttelyn ripustuksesta 250 euron palkkio. Näyttelyohjelman tavoite on tarjota taide-elämyksiä asukkaille, jotka eivät pääse kaupungin näyttelytiloihin ilman avustusta. Toiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä asumispalveluiden kanssa.

Hakemukset tulee lähettää 28. huhtikuuta mennessä sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona: taidehalli@porvoo.fi. Vain yhtenä tiedostona lähetetyt hakemukset käsitellään. Tai osoitteeseen: Porvoon Taidehalli, Porvoon kaupunki, PL 23, 06101 Porvoo. Viimeisen palautuspäivän postileima hyväksytään. Suosimme, että hakemukset lähetetään sähköpostitse.

Näyttelyhakemus

Hae näyttelyaikaa täyttämällä tämä lomake (lomake lisätään sivulle huhtikuussa 2023) (lataa lomake ensin omalle koneellesi):

Hakemukseen tulee liittää näyttelyhakulomakkeen lisäksi:

  • Näyttelysuunnitelma, josta käy ilmi tilan käyttö, mahdollinen näyttelyn teema ja esille tulevat teokset. Jos teokset eivät ole valmiina, työsuunnitelma riittää.
  • Taiteilijan tai taiteilijaryhmän ansioluettelo(t).
  • Portfolio tai kuvia/printtejä max 5 kpl. Linkki, USB-tikku tai DVD vain jos kyseessä on mediataideteos.

    Huom! Yhdistä kaikki tiedostot yhdeksi pdf-tiedostoksi, ohjeet miten tämä tehdään löydät täältä.

Hakemusmateriaali palautetaan vain, jos mukaan on liitetty tarvittavilla postimerkeillä varustettu palautuskuori osoitetietoineen.

Valinnat tekee näyttelytoimikunta hakemusten perusteella. Toimikuntaan kuuluu kolme nykytaiteen ammattilaista sekä kulttuuripalveluiden edustajat. Valinnasta ei voi valittaa.

Porvoon Taidehalli

Näyttelytila pinta-alaltaan 183 m2 sijaitsee Taidetehtaan toisessa kerroksessa. Tilassa toimii myös kauppa, taidelainaamo Konsta, Yrjö A. Jäntin taidekokoelma ja mediataiteen näyttelytila Fikka. Näyttelyaika on kuusi viikkoa, vuokra 500 euroa. Kesänäyttelyn aika on kolme kuukautta, vuokra 800 euroa. Taidehalli ei peri myyntiprovisiota.

Henrik Lindqvist

Näyttelykoordinaattori

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Kappalaisentalo sijaitsee keskeisellä paikalla Vanhassa Porvoossa Raatihuoneentorin laidalla. Gallerian pinta-ala on 100 m2 ja se jakautuu neljään valoisaan huoneeseen. Näyttelyaika on kuusi viikkoa, vuokra 400 euroa. Kesänäyttelyn aika on kolme kuukautta, vuokra 800 euroa. Galleria ei peri myyntiprovisiota.

Sini Kallio

Kulttuurikoordinaattori

Galleria Kulma

Galleria Kulma sijaitsee Taidetehtaan ylä-lämpiössä Porvoon Taidehallin ulkopuolella. Tilassa on käytössä kolme ripustuspintaa. Lattiatilaa on käytettävissä 1 m seinästä ulos. Näyttelyaika on kuusi viikkoa, vuokra on 100 euroa. Kesänäyttelyn aika on 3 kuukautta, vuokra 150 euroa. Galleria ei peri myyntiprovisiota.

Henrik Lindqvist

Näyttelykoordinaattori

Porvoon palvelutalot

Taidenäyttelytoimintaa on Porvoossa 4 palvelutalossa ja yhdessä palvelukeskuksessa, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia: Palomäen palvelutalo, Johanna-koti, Pääskypellon palvelukoti, Toukovuoren palvelukoti ja Omenamäen palvelukeskus. Näyttelytilat sijaitsevat palvelutalojen käytävätiloissa ja kohderyhmänä ovat palvelutaloissa asuvat ikäihmiset, heidän läheiset sekä henkilökunta. Näyttelyaika on kolme kuukautta ja taiteilijalle maksetaan 250 euron ripustuspalkkio. Näyttelystä ei peritä myyntiprovisiota.

Sini Kallio

Kulttuurikoordinaattori