Siirry sisältöön

Galleria Vanha Kappalaisentalo

Taidenäyttelyitä ja tunnelmaa arvokkaassa 1700-luvun rakennuksessa keskellä Vanhaa Porvoota.

Galleria Vanha Kappalaisentalo sijaitsee Vanhassa Porvoossa, Raatihuoneentorin laidalla. Sisäänkäynti on Café Fannyn ja Holmin talon välisestä portista, kääntymällä vasemmalla olevalle sisäpihalle. Kauniilla ilmalla voit viipyä kiireettä gallerian rauhallisella sisäpihalla ja aistia Vanhan Porvoon tunnelmaa. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Avoinna

Tiistai – sunnuntai klo 10–16. Maanantaisin suljettu.
Suljettu 21.-22.6., 6.12., 24.-26.12.2024.
Galleria on suljettu näyttelyn vaihtojen välisenä aikana.

Kulku ja esteettömyys

Galleria sijaitsee vanhassa 1700-luvun rakennuksessa, joka ei valitettavasti ole liikuntaesteetön. Näyttelytilan sisäänkäynti on mukulakivin päällystetyssä ylämäessä. Sisäänkäynnin ja sisätilojen kynnyksiin on käytössämme kynnysluiskat. Henkilökunta avustaa sisäänkäynnissä ja asentaa kynnysluiskat tarvittaessa.

Lastenvaunut (max. 2 kpl) voi tarvittaessa tuoda gallerian eteistilaan. Henkilökunta avustaa kapeiden oviaukkojen avaamisessa.

Gallerian näyttelyt on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi sekä kesäkaudella myös englanniksi. Nähtävillä oleviin teoksiin ei saa koskea.

Näyttelytilassa ei saa kulkea nastakengillä. Maalatut lattialankut vahingoittuvat nastojen upotessa puuhun.
Irrotettavat nastat pitää poistaa jalkineista gallerian eteistilassa. Jos jaloissa on kenkiin sisäänrakennetut nastat, tulee kengät riisua kokonaan. Jalkoihin voi tällöin laittaa suojapussit tai tossut, joita on gallerian eteistilassa.