Siirry sisältöön

Kansalaisopiston kurssimaksut ja maksutavat

Kurssimaksut

Kun ilmoittaudut ja saat kurssipaikan, sitoudut maksamaan kurssimaksun. Sinulle lähetetään kurssista lasku kotiin. Lasku tulee kotiin todennäköisesti vasta, kun kurssi on jo alkanut. Voit siis huoletta mennä kurssille, vaikka et ole vielä saanut laskua.

Maksamaton kurssimaksu siirtyy eräpäivän jälkeen perintäyhtiölle. Kurssipaikan peruutus tulee tehdä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Et voi perua kurssia ilmoittamalla opettajalle, vaan lähetä sähköpostilla tieto perumisesta: kansalaisopisto(at)porvoo.fi.

Kurssimaksu on kurssikohtainen, henkilökohtainen ja se kattaa opetuksen. Opiskelijat hankkivat itse kurssimateriaalin, oppikirjat ja muun tarvitsemansa. Lisäksi opiskelijat maksavat mahdolliset tarvikemaksut sekä opintokäynnit. Kurssikohtaisista tarvikemaksuista kerrotaan kurssin sisältökuvauksessa.

Maksutavat ja alennukset

Kurssimaksun voi maksaa Kompassissa, ei kuitenkaan käteisellä. Opiston toimistossa ei voi maksaa kurssimaksua.

Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartumilla, ePassilla, Edenredilla ja Eazybreakilla laskun saatuasi eräpäivään mennessä. Etuus on henkilökohtainen.

Käy laskun saatuasi Kompassissa maksamassa, niin maksu kohdistuu suoraan laskulle. Mikäli et voi käydä Kompassissa maksamassa, niin laita kuva suoritetusta maksusta sähköpostilla: kansalaisopisto(at)porvoo.fi ja kerro minkä laskun olet maksanut.

Liikunta- ja tanssikurssien maksuvälineenä käy Liikunta-, Liikunta- ja kulttuuri sekä Virike etuudet.

Muiden kurssien maksuvälineenä käy Liikunta- ja Kulttuuri sekä Virike etuudet. Niillä ei voi maksaa avoimen yliopiston maksuja eikä niillä voi korvata jo maksettuja kurssimaksuja. Maksuja ei voida palauttaa, jos ne on maksettu etuuksilla.

Maksuvälineiden käyttöohjeet alla olevista linkeistä:

Työttömien alennus

Jos olet porvoolainen tai askolalainen työtön työnhakija, voit esittämällä todistuksen, jossa on työllisyyskoodit 02, 03 tai 07, osallistua kursseillemme 50 euron arvosta lukuvuoden aikana. Ilmoittaudu ensin kursseille normaalisti ohjeiden mukaan.

Kun olet saanut paikan kurssille, käy TE-toimiston kotisivulla tulostamassa todistuksen työttömyydestä. Valitse Oma Asiointi. Kirjaudu palveluun pankkitunnuksillasi. Siirry Asioinnin tilanne -valikkoon ja valitse linkki ”Todistus työnhaun voimassaolosta”. Tarkista todistuksen tiedot ja tulosta todistus.

Älypuhelinta ja tablettia käyttäessäsi voit esittää todistuksen niiden näytöllä. Tuo todistus toimistoon viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Voit myös lähettää todistuksen liitetiedostona sähköpostilla osoitteeseen kansalaisopisto(at)porvoo.fi. Muista mainita, mille kurssille olet ilmoittautunut. Etuutta ei voi käyttää jo maksettuun kurssimaksuun.

Liiku-passi

LiiKu-passi oikeuttaa sinut opiskelemaan kursseillamme 50 euron arvosta lukuvuoden aikana. Ilmoittaudu ensin kursseille normaalisti ohjeiden mukaan. Kun olet saanut paikan kurssille, tuo Liiku-passi toimistoon viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Voit myös lähettää Liiku-passista kuvan liitetiedostona sähköpostilla: kansalaisopisto(at)porvoo.fi. Muista mainita, mille kurssille olet ilmoittautunut. Etuutta ei voi käyttää jo maksettuun kurssimaksuun.