Siirry sisältöön

Kansalaisopiston kurssimaksut ja maksutavat

Maksutavat

1. Ilmoittautumisen yhteydessä
Kun ilmoittaudut kurssille, voit samalla maksaa kurssimaksun. Kun olet antanut kaikki tiedot itsestäsi, paina Lähetä ilmoittautuminen.
Valitsemalla Ceepos voit maksaa kurssimaksun nettipankissasi, Mobile Paylla tai luottokortillasi.
Valitsemalla henkilöstöetuus Epassi- voit maksaa kurssimaksun Epassilla.

2. Maksulinkillä maksaminen
Jos et maksanut kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä tai jos yritit maksaa, mutta se ei toiminut, saat noin viikkoa ennen kurssin alkua sähköpostiisi maksulinkin (katso myös roskapostisi). Maksulinkillä voit maksaa kurssimaksun nettipankissasi, Mobile Paylla, luottokortillasi tai Epassilla. Maksulinkillä ei voi maksaa palvelukonttori Kompassissa.

3. Paperinen lasku kotiin postitse – e-lasku – suoramaksulasku – OmaPosti
Jos et maksa kurssimaksua netissä, saat postitse paperisen laskun (uusi eräpäivä) 2–4 viikkoa kurssin alkamisen jälkeen.
Jos sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus Porvoon kaupungin kanssa, lasku menee ensisijaisesti e-laskuna pankkiin.
Suoramaksulaskut menevät pankkiin ja niiden suoramaksuilmoitus tulee postin kautta paperina.
Lasku menee OmaPostiin, jos sinulla on sellainen sopimus.

4. Maksaminen etuseteleillä ja saldoilla
Odota, että saat paperilaskun kotiin, jos haluat käyttää maksuun etuseteleitä tai saldoja (Smartum, Epassi, Edenred).
Käy laskun saatuasi Kompassissa (Rihkamatori B) maksamassa, niin maksu kohdistuu suoraan saamallesi laskulle. Palvelukonttori Kompassi on auki ma-pe klo 9-15. Huom! Lokakuussa Kompassilla on pidennetty aukioloaika torstaisin klo 9-17.
Mikäli et voi käydä Kompassissa maksamassa, niin liitä kuva netissä/apilla suoritetusta maksusta sähköpostilla: kansalaisopisto(at)porvoo.fi. Kirjoita sähköpostiin myös paperilaskun numero tai ota kuva laskusta ja liitä se mukaan.

Opiston toimistossa ei voi maksaa kurssimaksua.

Kurssimaksut ja peruutus

Kun ilmoittaudut kurssille, sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksu on kurssikohtainen, henkilökohtainen ja se kattaa opetuksen. Opiskelijat hankkivat itse kurssimateriaalin, oppikirjat yms. sekä maksavat opintokäynnit.

Kurssipaikan peruutus on tehtävä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Mikäli peruutus tehdään liian myöhään tai perumista ei tehdä lainkaan, veloitetaan koko kurssimaksu.

Et voi perua kurssia ilmoittamalla opettajalle, vaan lähetä sähköpostilla tieto perumisesta: kansalaisopisto(at)porvoo.fi. Maksamaton kurssimaksu siirtyy eräpäivän jälkeen perintäyhtiölle.

Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu tai kurssi lakkautetaan opiskelijamäärän vähenemisen vuoksi. Jos opiskelija itse keskeyttää kurssin, ei jäljellä olevaa kurssimaksuosuutta palauteta.

Smartum, Epassi ja Edenred

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartumilla, Epassilla ja Edenredilla saatuasi laskun kotiin. Etuus on henkilökohtainen.

Käy laskun saatuasi Kompassissa maksamassa, niin maksu kohdistuu suoraan laskulle. Mikäli et voi käydä Kompassissa maksamassa, niin laita kuva netissä/apilla suoritetusta maksusta sähköpostilla: kansalaisopisto(at)porvoo.fi ja kerro, minkä laskun olet maksanut.

Liikunta ja kulttuuri – ja Virike-etuuksilla voi maksaa opiston kaikki kurssimaksut. Avoimen yliopiston maksuja niillä ei voi maksaa. Liikuntaetuus käy vain liikunta- ja tanssikurssien maksuvälineenä.

Etuuksilla ei voi korvata jo maksettuja kurssimaksuja, eikä maksuja voida palauttaa, jos ne on maksettu etuuksilla.

Maksuvälineiden käyttöohjeet alla olevista linkeistä:

Alennus Porvoolaisille työttömille ja maahanmuuttaneille lukuvuonna 23-24

Porvoon kaupunki voi myöntää työttömille asukkailleen Harrastepassin, joka oikeuttaa 50 % alennukseen kurssimaksuista. Tämän Harrastepassin voi saada ottamalla yhteyttä kaupungin työllisyyspalveluihin.

Porvoon kaupunki voi myöntää Porvoolaisille maahanmuuttaneille Harrastepassin, joka oikeuttaa 50 % alennukseen kurssimaksuista. Harrastepassin voi saada ottamalla yhteyttä kaupungin kotoutumispalveluihin.

Harrastepassi tulee näyttää opiston toimistossa ennen kurssin alkua. Harrastepassista voi lähettää myös kuvan osoitteella: kansalaisopisto@porvoo.fi.
Etuus ei koske omakustannekursseja eikä avoimen yliopiston kursseja. Tätä etuutta ei voi saada, jos kurssi on jo maksettu.