Siirry sisältöön

Kansalaisopiston kurssimaksut ja maksutavat

Kurssimaksut

Kun ilmoittaudut, sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssimaksu on kurssikohtainen, henkilökohtainen ja se kattaa opetuksen. Opiskelijat hankkivat itse kurssimateriaalin, oppikirjat ja muun tarvitsemansa. Lisäksi opiskelijat maksavat mahdolliset tarvikemaksut sekä opintokäynnit. Kurssikohtaisista tarvikemaksuista kerrotaan kurssin sisältökuvauksessa.

Kurssimaksun voi maksaa verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä, kotiin lähetettävällä laskulla tai etusetelillä- ja saldolla (Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak). LIIKU-passilla voi osallistua 50 euron arvosta kursseille. Työttömille on myös 50 euron alennus.

Maksamaton kurssimaksu siirtyy eräpäivän jälkeen perintäyhtiölle. Kurssipaikan peruutus tulee tehdä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Et voi perua kurssia ilmoittamalla opettajalle, vaan lähetä sähköpostilla tieto perumisesta: kansalaisopisto(at)porvoo.fi.

Maksutavat ja alennukset

Verkkomaksaminen on mahdollista ilmoittautumisen yhteydessä.

Jos et ole käyttänyt verkkomaksua, sinulle lähetetään lasku kotiin. Lasku tulee kotiin todennäköisesti vasta, kun kurssi on jo alkanut. Voit siis huoletta mennä kurssille, vaikka et ole saanut vielä laskua.

Opiston toimistossa ei voi maksaa kurssimaksua. Voit halutessasi maksaa saamasi laskun Kompassissa kortilla ja virike-etuuksilla (ota lasku mukaan), ei kuitenkaan käteisellä.

Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartumilla, ePassilla, Edenredilla ja Eazybreakilla saatuasi laskun kotiin. Etuus on henkilökohtainen.

Käy laskun saatuasi Kompassissa maksamassa, niin maksu kohdistuu suoraan laskulle. Mikäli et voi käydä Kompassissa maksamassa, niin laita kuva netissä/apillä suoritetusta maksusta sähköpostilla: kansalaisopisto(at)porvoo.fi ja kerro, minkä laskun olet maksanut.

Liikunta ja kulttuuri – ja Virike-etuuksilla voi maksaa opiston kaikki kurssimaksut. Avoimen yliopiston maksuja niillä ei voi maksaa. Liikuntaetuus käy vain liikunta- ja tanssikurssien maksuvälineenä.

Etuuksilla ei voi korvata jo maksettuja kurssimaksuja, eikä maksuja voida palauttaa, jos ne on maksettu etuuksilla.

Maksuvälineiden käyttöohjeet alla olevista linkeistä:

Työttömien alennus

Jos olet porvoolainen tai askolalainen työtön työnhakija, voit esittämällä todistuksen, jossa on työllisyyskoodit 02, 03 tai 07, osallistua kursseillemme 50 euron arvosta lukuvuoden aikana. Ilmoittaudu ensin kursseille normaalisti ohjeiden mukaan.

Kun olet saanut paikan kurssille, käy TE-toimiston kotisivulla tulostamassa todistuksen työttömyydestä. Valitse Oma Asiointi. Kirjaudu palveluun pankkitunnuksillasi. Siirry Asioinnin tilanne -valikkoon ja valitse linkki ”Todistus työnhaun voimassaolosta”. Tarkista todistuksen tiedot ja tulosta todistus.

Älypuhelinta ja tablettia käyttäessäsi voit esittää todistuksen niiden näytöllä. Tuo todistus toimistoon viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Voit myös lähettää todistuksen liitetiedostona sähköpostilla osoitteeseen kansalaisopisto(at)porvoo.fi. Muista mainita, mille kurssille olet ilmoittautunut. Etuutta ei voi käyttää jo maksettuun kurssimaksuun.

Liiku-passi

LiiKu-passi oikeuttaa sinut opiskelemaan kursseillamme 50 euron arvosta lukuvuoden aikana. Ilmoittaudu ensin kursseille normaalisti ohjeiden mukaan. Kun olet saanut paikan kurssille, tuo Liiku-passi toimistoon viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Voit myös lähettää Liiku-passista kuvan liitetiedostona sähköpostilla: kansalaisopisto(at)porvoo.fi. Muista mainita, mille kurssille olet ilmoittautunut. Etuutta ei voi käyttää jo maksettuun kurssimaksuun.