Hoppa till innehåll

Ansökningstiden för utställningen har gått ut

Ansökningstiden för utställningar i Borgå Konsthall, Galleri Gamla Kaplansgården för hösten 2025 och våren 2026, samt utställningar som stöder kulturellt välbefinnande i servicehus och hemmet för år 2025, har gått ut. De som beviljats ​​utställningstid kommer att få besked om detta under juni månad. Övriga sökande kommer att underrättas om beslutet kort därefter. Det är Borgå stads kulturtjänst som ansvarar för verksamheten.

Ansökningstiden för utställningarna hösten 2025 och våren 2026 var 2-30 april 2024.

Borgå Konsthall

Utställningslokalen har en yta på 164 m2 och finns på andra våningen i Konstfabriken. I lokalen finns också artoteket Konsta, Yrjö A. Jänttis konstsamling och utställningslokalen Fickan för mediekonst. Utställningstiden är sex veckor (inklusive en vecka för att bygga upp utställningen), ingen hyra tas ut. Utställningslokalen övervakas. Konsthallen tar inte ut någon försäljningsprovision.

Galleri Hörnan

Galleri Hörnan ligger i Konstfabrikens övre foajé, utanför Borgå Konsthall. I lokalen finns tre upphängningsytor. Till konstnärens förfogande finns också 1 m golvyta mätt från väggen. Utställningstiden är sex veckor, ingen hyra tas ut. Galleriet tar inte ut någon försäljningsprovision.

Henrik Lindqvist

Utställningskoordinator

Galleri Gamla Kaplansgården

Gamla Kaplansgården är centralt belägen i Gamla stan i Borgå, intill Rådhustorget. Gallerians yta är 100 m2 och den består av fyra ljusa rum. Utställningstiden är sex veckor (inklusive en vecka för att bygga upp utställningen), ingen hyra tas ut. Utställningslokalen övervakas. Galleriet tar inte ut någon försäljningsprovision.

Servicehusen i Borgå

Konstutställningsverksamheten ordnas i fyra servicehus och -hem i Borgå samt i ett servicecenter. Utrymmena ligger på olika håll i staden.  Brandbackens servicehus, Johannahemmet, Svalåkerns servicehem, Majbergets servicehem och Äppelbackens servicecenter. Utställningslokalerna ligger i husens korridorer och målgruppen är äldre som bor i servicehusen, deras närstående och personalen. Utställningstiden är tre månader och konstnären får en ersättning på 250 euro. Det tas inte ut någon provision för de verk som säljs.

Sini Kallio

Kulturkoordinator