Hoppa till innehåll

Hyrning av båtplats för säsongen

Säsongen för båttrafik infaller mellan 15.5 och 30.9.

Båtplatsansökan bör göras av den som äger båten. Om båten ägs av ett finansieringsbolag, kan ansökan göras av båtens innehavare. Om du håller på att köpa en båt, bör köpe-/handpenningskvittot eller ett preliminärt köpeavtal bifogas till ansökan. Bristfälliga ansökningar behandlas inte. För mera info läs Hyresvillkor för Borgå stads båtplatser.

Nya ansökningar kan lämnas in från och med 1.1. Behandlingen av nya ansökningar inleds årligen vecka 12. Ansökningar som kommer in senare behandlas inom en vecka.

Hyresavtalet för en båtplats fortgår automatiskt genom att man senast på förfallodagen betalar den faktura man fått hemsänd. Betalningspåminnelser sänds inte ut. Du kan få din båtplatsfaktura som e-faktura om du gör ett avtal med din bank.

Du kan avstå från din båtplats genom att lämna fakturan obetald.

Nycklar till båtplatsbryggornas säkerhetsportar förnyas årligen och gamla nycklar behöver inte lämnas tillbaka. Den nya nyckeln sänds till hemadressen i april.

Icke-ortsbor

Icke-ortsbor kan hyra en båtplats i Borgå för ett år i sänder. Ansökan kan lämnas in från 1.1 och ansökningar som lämnats i början av året behandlas omedelbart efter 1.5.

Kontakt i frågor angående båtplatserna önskar vi i första hand per e-post

  • Båtplatserna i Borgå å, Gammelbacka, Hammars och Tolkis: kommunteknik, venepaikat@porvoo.fi, tfn 019 520 2242 (telefontid må-fre 9-11), Textmeddelanden kan inte lämnas till detta nummer. Man kan inte heller lämna meddelanden till telefonsvararen.
  • Båtplatserna i Jackarby, Kullo, Kråkö, Sannäs, Virvik och Skeppars: idrottstjänster, kontaktperson Ann-Sofi Hedenstam, ann-sofi.hedenstam@porvoo.fi, tfn 040 5843 763.