Hoppa till innehåll

Ungdomslokal Zentra

Ungdomslokalen Zentra som ligger i WSOY-huset i centrum.

Ungdomslokal Zentra

  • Mannerheimgatan 20, 06100 BORGÅ
  • +358404899999

Ungdomslokalen Zentra är ett gemensamt vardagsrum i Borgå centrum som är öppet för alla barn och ungdomar.
Zentras mångsidiga lokaler erbjuder flera slags möjligheter till aktiviteter och fritidssysslor. I Zentra kan man spela spel, pyssla, skapa musik eller helt enkelt hänga och tillbringa tid.
Man kan också ta med en matsäck och äta hos oss. Vårt kök är standardutrustat och kan fritt användas av ungdomarna. Vi har även en liten kiosk där vi säljer snacks och godis (betalning med kontanter).
Vad skulle du vilja göra i en ungdomslokal?

Temakvällar i Zentra

Är du intresserad av att titta på film eller t.ex. laga mat? I Zentra ordnas olika temakvällar. Alla temakvällar är avgiftsfria, och man behöver inte anmäla sig till dem. Välkommen!

Zentras hundring

Fattas det något i Zentra? Berätta vad just du önskar att vi ska skaffa till Zentra. De unga har varje månad 100 euro till förfogande, som kan användas till verksamhet eller anskaffningar till Zentra. Varje månad ordnas ett möte om användningen av summan. De som deltar i mötet får berätta sitt förslag, varefter vi tillsammans beslutar vad vi ska göra med pengen. Också vilda idéer är tillåtna!
Följande möten om Zentras hundring:
Mån 3.10
Mån 7.11

Filmklubben Leffis

I Leffis tittar vi varje månad på en film tillsammans. Vi kommer alltid tillsammans med de unga överens om vilken film vi ska titta på. Du kan påverka valet av film bl.a. på Instagram Stories, eller genom att berätta dina önskemål till de anställda. I Leffis kan de som är intresserade också diskutera filmens tema eller teknik. Följande Leffis-tider:
Fre 7.10
Fre 4.11
Fre 2.12

K-16-kvällar

Zentras K-16-kvällar är som namnet säger menade för lite äldre ungdomar. Kom fast och prata över en kopp kaffe. På kvällarna gör vi allt möjligt. I spelrummet kan du spela spel med högre åldersgräns. I aulan kan vi t.ex. laga mat tillsammans och spela bl.a. biljard. Följande K-16-kvällar:
Tors 13.10
Tors 10.11
Tors 15.12

Vi äter tillsammans

En gång i månaden lagar vi mat tillsammans. Kom och laga mat som vi äter tillsammans. Vi planerar och gör hela måltiden tillsammans; allt från att hitta recept och gå till butiken, laga maten och äta den, samt städa undan efteråt. Följande gemensamma måltider:
Ons 28.9
Ons 26.10
Ons 30.11
Ons 21.12

Spelverksamhet

I Monttu som finns i ungdomslokalen Zentra spelar vi spel fyra dagar i veckan. Ungdomstjänsternas spelverksamhet bär namnet SideQuest och välkomnar alla spelentusiaster oavsett spelfärdigheter eller kön. Spellokalen är utrustad med tio speldatorer, Nintendo Switch, PS4 och PS5. På datorerna har vi installerat de populäraste e-sportspelen och nya spel skaffas efter ungdomarnas önskemål.

Musikrum Soundi

På ungdomslokalen Zentras källarvåning finns ungdomarnas eget musikrum, bandlokalen Soundi. Soundi är den perfekta platsen för alla musikintresserade som behöver en plats för att utöva sin musikhobby. I Soundi får man höras! Heavygitarrist, jazztrummis, rappare eller popsångare, Soundi har all utrustning som behövs. Bandlokalen är öppen under Zentras öppettider. Välkommen att besöka Soundi!

Tilläggsuppgifter

Lasse Yrjölä

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Ungdomskort

Nyckeln till verksamheten på ungdomslokalerna är ungdomskortet. Kortet är avgiftsfritt och samma kort kan användas på alla ungdomslokaler i Borgå.

Nuoria ulkona rappusilla.
Aktiviteter för ungas smak
Ungdomstjänsterna hyr ut utrustning

Zentras personal kontaktuppgifter

Petra Backman

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Ahti Herttua

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Lasse Yrjölä

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Johanna Sjöblom

Ungdomsarbetare, Ungdomslokal Zentra

Jatta Ahokanto

Ungdomsarbetare, Ungdomslokal Zentra