Hoppa till innehåll

Ungdomslokalen Zentra är ett gemensamt vardagsrum i Borgå centrum som är öppet för alla barn och ungdomar.
Zentras mångsidiga lokaler erbjuder flera slags möjligheter till aktiviteter och fritidssysslor. I Zentra kan man spela spel, pyssla, skapa musik eller helt enkelt hänga och tillbringa tid.
Man kan också ta med en matsäck och äta hos oss. Vårt kök är standardutrustat och kan fritt användas av ungdomarna. Vi har även en liten kiosk där vi säljer snacks och godis (betalning med kontanter).
Vad skulle du vilja göra i en ungdomslokal?

Födelsedagskalas under sommaren och hösten

Ungdomslokalerna är populära platser för barnkalas. Den sista kalastiden som kan bokas under våren är 2 juni 2024. Ungdomslokalerna kommer inte att hyras ut mellan 3 juni och 9 augusti 2024. Bokningar för hösten öppnas i Borgå stads nätbutik under juni 2024. Bokningar för hösten tas inte emot via telefon eller e-post. Detta gäller endast kalasbokningar. Klasskvällar, discon osv. tas emot per telefon eller e-post.

Öppettider

Åk 3-4

Torsdag 14-16

Åk 5-6

Måndag 14-17
Onsdag 14-17
Torsdag 14-17
Fredag 14-17

Åk 7 och äldre

Måndag 14-20
Onsdag 14-20
Fredag 14-22
Lördag 14-22

Spelverksamhet

I Monttu som finns i ungdomslokalen Zentra spelar vi spel fyra dagar i veckan. Ungdomstjänsternas spelverksamhet bär namnet SideQuest och välkomnar alla spelentusiaster oavsett spelfärdigheter eller kön. Spellokalen är utrustad med tio speldatorer, Nintendo Switch, PS4 och PS5. På datorerna har vi installerat de populäraste e-sportspelen och nya spel skaffas efter ungdomarnas önskemål.

Musikrum Soundi

På ungdomslokalen Zentras källarvåning finns ungdomarnas eget musikrum, bandlokalen Soundi. Soundi är den perfekta platsen för alla musikintresserade som behöver en plats för att utöva sin musikhobby. I Soundi får man höras! Heavygitarrist, jazztrummis, rappare eller popsångare, Soundi har all utrustning som behövs. Bandlokalen är öppen under Zentras öppettider. Välkommen att besöka Soundi!

Tilläggsuppgifter

Lasse Yrjölä

Ungdomsarbetare, Ungdomslokal Zentra, Musikverksamhet, Penselfabriken

Ungdomskort

Nyckeln till verksamheten på ungdomslokalerna är ungdomskortet. Kortet är avgiftsfritt och samma kort kan användas på alla ungdomslokaler i Borgå.

Temakvällar i Zentra

Är du intresserad av att titta på film eller t.ex. laga mat? I Zentra ordnas olika temakvällar. Alla temakvällar är avgiftsfria, och man behöver inte anmäla sig till dem. Välkommen!

K-16-kvällar

Zentras K-16-kvällar är som namnet säger menade för lite äldre ungdomar. Kom fast och prata över en kopp kaffe. På kvällarna gör vi allt möjligt. I spelrummet kan du spela spel med högre åldersgräns. I aulan kan vi t.ex. laga mat tillsammans och spela bl.a. biljard. Följande K-16-kvällar:
To 8.2.
To 7.3.
To 4.4.

Nuoria ulkona rappusilla.
Aktiviteter för ungas smak
Ungdomstjänsterna hyr ut utrustning

Zentras personal kontaktuppgifter

Petra Backman

Ansvarig ungdomsarbetare, Ungdomslokal Zentra, Ungdomsfullmäktige

Ahti Herttua

Skolungdomsarbetare, Gammelbacka

Lasse Yrjölä

Ungdomsarbetare, Ungdomslokal Zentra, Musikverksamhet, Penselfabriken

Johanna Sjöblom

Ungdomsarbetare, Ungdomslokal Zentra

Mirka Kuvaja

Ungdomsarbetare, Ungdomslokal Zentra