Siirry sisältöön

Nuorisotila Zentra

Nuorisotila Zentra on kaikkien porvoolaisten lasten ja nuorten yhteinen olohuone.

Nuorisotilat ovat avoinna elokuussa iltapäivisin. 1.9. alkaen nuorisotilat ovat avoinna tuttuun tapaan myös iltaisin. Katso tarkemmat aukioloajat alta.

Zentran monipuoliset tilat mahdollistavat monenlaisia toimintoja ja vapaa-ajan puuhia. Zentrassa voi pelailla, askarrella, tehdä musiikkia tai vain olla.
Meillä saa syödä omaa ruokaa, meillä on keittiö perusvarusteineen, jota nuoret saavat käyttää. Meillä on myös pieni kioski, josta voi ostaa välipalaa ja makeisia käteisellä.
Mitä sinä haluaisit tehdä nuorisotilalla?

Aukioloajat

3. luokkalaiset ja sitä vanhemmat

Torstai 14-16

5. luokkalaiset ja sitä vanhemmat

Maanantai 14-17
Keskiviikko 14-17
Torstai 14-17
Perjantai 14-17

7. luokkalaiset ja sitä vanhemmat

Maanantai 17-20
Keskiviikko 17-20
Perjantai 17-22
Lauantai 17-22

Pelitoiminta

Nuorisotila Zentran Montussa pääsee pelaamaan neljänä päivänä viikossa. SideQuest-nimeä kantavaan pelitoimintaan ovat tervetulleita kaikki pelaajat ja pelaamisesta kiinnostuneet, taitotasoon tai sukupuoleen katsomatta. Pelitilassa on käytössä 10 pelitietokonetta, Nintendo Switch, PS4 ja PS5. Koneille on asennettuna suosituimmat e-sport-pelit, ja lisää pelejä asennetaan nuorten toiveiden mukaan.

Musiikkihuone Soundi

Nuorisotila Zentrasta kellarikerroksesta löytyy Soundi, joka on nuorten ikioma musiikkihuone. Soundi on täydellinen paikka kaiken tasoisille musiikin harrastajille, jotka kaipaavat tilaa harrastukselleen. Soundissa saa pitää ääntä! Olit sitten heavykitaristi, jazzrumpali, räppäri tai pop-laulaja, Soundista löytyy varusteet musisointiin. Musiikkitila on avoinna Zentran aukioloaikojen mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan Soundiin!

Lisätietoja

Lasse Yrjölä

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra, Musiikkitoiminta, Pensselitehdas

Nuorisokortti

Nuorisotilan toiminnan avain on nuorisokortti. Kortin hankinta on maksutonta ja se käy kaikilla nuorisotiloilla Porvoossa.

Teemaillat Zentrassa

Kiinnostaako sinua leffojen katsominen tai esimerkiksi ruoan laittaminen? Zentrassa järjestetään erilaisia teemailtoja. Kaikki teemaillat ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua. Tervetuloa!

Leffis- leffakerho

Leffiksessä pääset kuukausittain katsomaan yhdessä elokuvaa. Yhteinen elokuva päätetään aina yhdessä nuorten kanssa. Elokuvan valintaan pääset vaikuttamaan mm. Instagramin story-osiossa, tai kertomalla toiveesi työntekijöille. Leffiksessä on myös halukkaille tarjolla keskustelua elokuvan teeman, sekä teknisen toteutuksen ympärillä. Seuraavat Leffis-ajat:
Pe 13.1.
Pe 10.2.
Pe 10.3.
Pe 14.4.

K-16 illat

Zentran K-16 illat ovat nimensä mukaan tarkoitettu jo vähän vanhemmille nuorille. Tule juttelemaan vaikka kahvikupin ääreen ja kertomaan kuulumisia. Illoissa on mahdollisuus monipuoliseen tekemiseen. Pelitilassa voi pelata korkeamman ikärajan pelejä. Aulassa onnistuu mm. yhteinen kokkaillu ja tilalta tutut pelit mm. biljardi. Seuraavat K-16 illat:
To 26.1.
To 23.2.
To 23.3.
To 20.4.

Syödään yhdessä

Kerran kuukaudessa kokkaillaan yhdessä. Tule tekemään ruokaa ja syömään yhteisen pöydän ääreen. Ateria suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä reseptistä ja kauppareissusta lähtien aina kokkailuun ja yhteiseen syömishetkeen, sekä siivoamiseen asti. Seuraavat yhteiset ruokahetket:
Ke 25.1.
Ke 22.2.
Ke 29.3.
Ke 26.4.

Zentran työntekijöiden yhteystiedot

Petra Backman

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra, Nuorisovaltuusto

Ahti Herttua

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra, Pelitoiminta SideQuest

Lasse Yrjölä

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra, Musiikkitoiminta, Pensselitehdas

Johanna Sjöblom

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Kimi Tsutsunen

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra