Siirry sisältöön

Nuorten pelitoiminta SideQuest

Nuorisopalveluiden pelitilat löytyvät nuorisotila Zentran Montusta, Mannerheiminkatu 20 sekä Gammelbackan nuorisotila Kertsistä. Ajankohtaisimmat tiedotteet ja kuulumiset löytyvät Instagramista.

Kysy lisää: nuorisotyöntekijä Ahti Herttua, 040 860 1510, ahti.herttua@porvoo.fi

Pelitila Bunkkeri Kertsissä

Gammelbackan nuorisotilassa, Kertsissä, sijaitsee SideQuestin toinen pelitila. Pelitilasta löytyy kaksi PlayStation 5 konsolia, Nintendo Switch, arcadepelikaapin ja PlayStation VR virtuaalilasit. Toinen PlayStation 5 on täynnä autopelejä ja se on kytketty korkealaatuiseen ajotuoliin, jossa on ratti, polkimet ja vaihdekeppi. Näyttöinä tilassa on videopeleihin suunnitellut televisiot, 4k ja 120hz, jotta Playstation 5:sta saadaan irti koko sen potentiaali. Tila on suunniteltu ja sisustettu tavalla, että se mahdollistaa hyvän ja turvallisen konsolipelikokemuksen, pelasit sitten yksin tai porukassa.

Pelitilan aukioloajat ja ikärajat:

Keskiviikko:
14-17, 5.lk. ->
17-20, 7.lk. ->

Torstai:
14-16, 3.-4. lk
16-17, 5.lk. ->

Perjantai:
14-17, 5.lk. ->
18-22 7.lk. ->

Lauantai:
17-22, 7.lk. ->

Pelitoiminta on kaikille

Nuorisopalveluiden pelitoiminta on suunnattu kaikille, sukupuoleen tai pelitaitoihin katsomatta. Meillä jokainen saa pelata juuri niitä pelejä, joita itse haluaa ja joita ikänsä puolesta saa pelata. Puutumme kaikkeen epäasialliseen käytökseen pelitilassa. Meillä on nollatoleranssi kaikkeen kiusaamiseen ja syrjintään.

Tavoitteenamme on tukea ja kasvattaa lapsia ja nuoria ”fiksuun” pelaamiseen. Käymme aktiivisesti keskustelua nuorten kanssa pelaamisesta, osana tasapainoista arkea.

Ikärajat

Noudatamme pelien kohdalla ikärajoja. Pelattavien pelien ikäraja määräytyy pelitilassa nuorimman kävijän iän mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että iltapäivissä kello 14-17 pelaamme vain alle 12-vuotiaille tarkoitettuja pelejä. Illoissa kello 17 jälkeen, pelien ikäraja on maksimissaan K-13. Pelejä, joiden ikäraja on K-16, ei tällä hetkellä voi toiminnassamme pelata. Mikäli kuitenkin tarvetta ja kysyntää löytyy, järjestämme 16-vuotta täyttäneille nuorille oman pelivuoron.

Vastuu nuoren osallistumisesta toimintaamme ja siitä mitä nuori pelaa, on viimekädessä nuoren huoltajalla. Kannustamme käymään kotona keskustelua siitä, mitä ja milloin mitäkin pelejä pelataan.

Lisätietoa peleistä ja ikärajoista löydät:

Nuorten osallisuus

Hei nuori! Haluatko olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa toimintaa? Se on täysin mahdollista, ja vieläpä todella helppoa! Helpoin tapa on olla yhteydessä nuorisotyöntekijöihin ja kertoa heille toiveistaan pelitoimintaan liittyen. Ideoimisen lisäksi nuorten on mahdollista tulla toimintaan esimerkiksi apuohjaajiksi, kerhonohjaajiksi tai vaikkapa apulaisiksi lanien järjestämiseen. Nykäise nuorisotyöntekijää hihasta, ja kerro miten juuri sinä haluat olla mukana!

Nuorten omat peliryhmät ja e-sports toiminta

Onko teillä oma CS-, OW- tai vaikkapa LoL-joukkue? Pelitilaa on mahdollista varata harjoitustilaksi nuorten omille joukkueille säännöllistä harjoittelua varten.

Tilassa saatte käyttöön nuorisopalveluiden tietokoneet ja oheislaitteet. Lisäksi nuorisotyöntekijä voi olla mukana tukemassa joukkueen ryhmädynamiikkaa ja viemään joukkuepelaamisen seuraavalle tasolle. Varaamalla tilan nuoret sitoutuvat noudattamaan tilan sääntöjä ja huolehtimaan, että laitteisto pysyy kunnossa. Ryhmä tarvitsee lisäksi ainakin yhden täysi-ikäisen vastuuhenkilön, joka voi olla esimerkiksi jonkun joukkuelaisen huoltaja.

Tilassa on mahdollista pelata myös esimerkiksi lautapelejä tai keräilykorttipelejä.

Ryhmän kanssa pelaamaan?

Koululuokka, harrasteryhmä tai vaikkapa kuntouttavan työtoiminnan ryhmä, joka olisi kiinnostunut pelaamisesta? Pelitilaa on mahdollista varata ryhmäkäyttöön, ja nuorisotyöntekijät tulevat mielellään pitämään ryhmälle erilaisia harjoitteita. Pelaamisen ohessa voidaan harjoitella mm. ryhmätyö- ja kommunikointitaitoja.

Ryhmätoimintaa pyritään järjestämään tiistaisin päiväsaikaan, mutta myös ilta-ajat ovat tapauskohtaisesti mahdollisia. Ota yhteyttä ja tiedustele aikoja juuri teidän porukallenne!

Laitteisto

Pelitilasta löytyy 10 pelaamiseen tarkoitettua ja kasattua tietokonetta, ja niihin tarvittavat oheistarvikkeet. Lisäksi tilassa on Nintendo Switch -konsoli, Playstation 4 ja videotykki. Laitteita ja pelejä hankitaan jatkossa kysynnän ja tarpeen mukaan. Ideoita ja toiveita voi kertoa nuorisotyöntekijöille.

Tietokoneiden specsejä: GeForce GTX 1060 OC Expedition, Intel Coffee Lake i5-8400, 32GB Ram
Kuulokkeet: Hyper-X Cloud2
Näyttö: BenQ 24” ZOWIE XL2411P, 144Hz e-Sports
Näppäimistö: Logitech G413 mekaaninen pelinäppäimistö
Hiiri: Logitech G402 Hyperion Fury FPS Gaming

Lisätietoja

Ahti Herttua

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Zentra

Mats Holmström

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Kertsi