Siirry sisältöön

Kesätoimintaa koululaisille ja perheille

Lasten ja nuorten kesälomalla on jälleen tarjolla monenlaista tekemistä. Ohjelma on nyt julkaistu ja voit tutustua siihen kaupungin verkkosivuilla.

Lapset kalliolla. Barnen på berget.

Ilmoittautuminen nuoriso- ja liikuntapalveluiden sekä kirjaston leireille alkaa tiistaina 12. huhtikuuta klo 9. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät tapahtumakuvausten yhteydestä.

Kulttuuripalvelut
Runebergin koti kutsuu lapset ja aikuiset kesän viettoon. Runebergin kodissa järjestetään kesän aikana sekä tavallisia yleisöopastuksia, puutarhaopastuksia että taideopastuksia sisäänpääsyn hinnalla. Kotimuseon renkituvassa järjestetään avoimia pajoja 4.7.–29.7. sisäänpääsyn hinnalla. Runebergin kodin naapurissa, Walter Runebergin veistoskokoelmassa järjestetään kuvataiteen päivänä 10.7. piirustuspaja. Runebergin kotiin ja Walter Runebergin veistoskokoelmaan alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Kesäkaudella voi myös tutustua Fredrika Runebergin uniikkiin puutarhaan.
Nuoret kesämusiikin lähettiläät esiintyvät kaupungin keskustassa kesäkuussa. Paikkoina ovat puistojen ja torien ohella muun muassa vierassatama, Taidetehtaan aukio ja Maarin alue. Esiintymisille ei ole määritelty kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti alueilla arkisin klo 12–16. Toiminta järjestetään yhteistyössä Porvoonseudun musiikkiopiston ja Taidetehtaan Säätiön kanssa.
Kaupungin näyttelytilat ja museot ovat auki läpi kesän. Porvoon Taidehalliin ja Galleria Vanha Kappalaisentaloon on vapaa pääsy.

Kirjasto
Pääkirjaston uudella lastenosastolla järjestetään 1.–2. luokkalaisille päiväleiri kesäloman toisella viikolla. Leirillä pelataan ja tarinoidaan sekä luodaan yhdessä leiriläisten oma peli. Leirillä tutustutaan myös kirjaston uuden pajan laitteisiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin.
Kirjastot ovat auki läpi kesän ja myös kirjastoauto kulkee kesällä. Kirjastoihin voi tulla lukemaan kirjoja tai lehtiä, pelaamaan lautapelejä tai tietokonepelejä. Kirjastoista voi lainata mukaan kirjoja, elokuvia ja pääkirjastosta myös lautapelejä ja erilaisia liikuntavälineitä. Kirjasto järjestää kesällä pop up-toimintaa lapsille, kuten ulkopeli- tai askartelutuokioita. Näistä tiedotetaan kirjaston nettisivuilla ja somekanavissa.

Nuoriso- ja liikuntapalvelut
Porvoon Liikuntapalvelut järjestää Aurorahallin ja Urheiluhallin ympäristössä jo tutuksi tulleita liikuntaleirejä 7–11-vuotiaille koululaisille, joissa tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin enimmäkseen ulkona. Urheiluhallin liikuntaleiri sisältää myös yhden ohjatun uintikerran.
Liikuntaseikkailuissa liikutaan luonnossa ja käydään tutustumassa mm. Grottanin kiipeilytiloihin. Perjantaisin Liikuntaseikkailuissa tehdään minivaellus joko Humlaan tai Hamarin Lennätinvuorelle.
Uutena leiritoimintana järjestetään elokuun alussa kolme päiväleiriä Aurorahallin ja Urheiluhallin ympäristössä, jotka ovat tarkoitettu 6–8-vuotiaille. Päiväleireillä pelaillaan, leikitään ja ulkoillaan. Urheiluhallin leiriläisillä ohjelmassa on myös ohjattu uintikerta.
Liikuntapalveluiden retket suuntaavat tänä vuonna juhannusviikolla vesipuisto Serenaan Espooseen ja PuuhaParkiin Vihtiin. Kaikkiin toimintoihin ilmoittaudutaan etukäteen nettisivujen kautta.
Liikuntavaunu lähtee kesäkuussa liikkeelle innostamaan perheitä liikkumaan. Kohteina tällä kertaa ovat Sannainen, Vanhamoisio sekä Tolkkinen. Liikuntatapahtumassa voi tutustua Liikuntavaunun monipuolisiin välineisiin sekä osallistua ohjatulle kahvakuulatunnille. Tapahtumalla on säävaraus.
Suosittuja päiväleirejä järjestetään 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille kolmella nuorisotilalla Zentrassa, Gammelbackassa ja Kevätkummussa sekä lähialueiden liikuntapaikoilla. Leirien teemoina ovat tänä kesänä mm. tanssi, eläimet, erilaiset pelit sekä cityseikkailu. Kesän graffiti- työpajat tarjoavat 13–18-vuotiaille nuorille mahdollisuuden tutustua graffitien maalaamiseen ja aiheeseen liittyvään kulttuuriin. Kesä- ja elokuun nuortenleireillä seikkaillaan Anjalan ja Repoveden kansallispuiston maisemissa. Helsinkiin suunnataan nuorten kanssa kesäkuussa Stadileirille ja Prideleirille.
Nuorisopalvelujen LiMo-auto on liikkeellä kesällä. Nuorisotyöntekijät liikkuvat ympäri Porvoota ja kohtaavat nuoria eri kaupungin alueilla ja keskustan ulkopuolella. Nuorisotyöntekijät tuovat mukanaan monenlaista tekemistä; pelejä, musiikkia, kilpailuja tai vaikka grillailua, riippuen päivän ohjelmasta ja nuorten toiveesta. Liikkuvaan nuorisotyöhön voi olla yhteydessä puhelimitse: 040 192 8728 tai sosiaalisen median kautta Instagram: nuortenporvoo.deungasborga tai SnapChat: liikkuvanuoriso

Taidekoulu
Porvoon Taidekoulu tarjoaa kesällä viisiviikkoisen Kesäkonstikas – kokopäiväleirin. Kesäkonstikas järjestetään viikoilla 23–25 ja viikolla 31. Elokuun ensimmäinen viikko on tarkoitettu lapsille, jotka jatkavat Konstikkaassa syksyllä. Perheet voivat valita kuinka monta viikkoa lapsi osallistuu Kesäkonstikkaaseen. Hinnat porrastetaan osallistumisviikkojen määrän mukaan (95 €/180 €/255 €/320 €). Taidekoulun Kesäkonstikkaaseen ilmoittaudutaan viimeistään toukokuun loppuun mennessä konstikas@porvoo.fi. Kesäkonstikkaan lisäksi kesäloman ensimmäisellä viikolla pääsee tekemään oman unelmahepan ja sille tarvikkeita kouluikäisten Rotukepparit-lyhytkurssilla.

Mila Eriksson

Nuorisopalvelukoordinaattori

mila.eriksson@porvoo.fi +358 40 099 8294
Malin Hollmen

Kirjastopalvelupäällikkö

Malin.Hollmen@porvoo.fi +358 40 754 9511
Miira Holländer

Kulttuurituottaja

miira.hollander@porvoo.fi +358 40 527 2647
Päivi Häkkinen

Liikunnanohjaaja

PAIVI.HAKKINEN@porvoo.fi 0405 66 104 9