Siirry sisältöön

Kaukopalvelu

Etkö löydä etsimääsi Helle-verkkokirjastosta? Tilaa kaukolaina muualta Suomesta tai ulkomailta.

Mitä voi tilata?

Tarkista aina ensin tarvitsemasi aineiston saatavuus Helle-verkkokirjastosta. Kaukolainaksi voi tilata pääasiassa sellaista aineistoa, jota ei ole Porvoon kaupunginkirjaston eikä muiden Helle-kirjastojen kokoelmissa.

Kuka voi tehdä tilauksen?

Kaukolainatilauksen voi tehdä henkilö, jolla on Porvoon kaupunginkirjaston kirjastokortti ja lainausoikeus.

Kuinka tilaus tehdään?

Suosittelemme täyttämään tilauslomakkeen verkossa. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokorttinumero ja tunnusluku. Lomakkeeseen kannattaa kirjoittaa mahdollisimman paljon tietoja. Puhelimitse pyyntöjä ei oteta vastaan. Tilauksen voi jättää myös kirjaston asiakaspalveluun.

Kaukolainamaksut

  • Varastokirjastosta ja yleisistä kirjastoista (kaupunginkirjastot) saatavat kaukolainat maksavat 4 €/kpl.
  • Muista kirjastoista (esim. korkeakoulukirjastot kuten Helsingin yliopiston kirjasto) saatavat kaukolainat maksavat 8 €/kpl.
  • Artikkelikopioista veloitetaan todellisten kulujen mukaan.
  • Kaukolainat ulkomaisista kirjastoista veloitetaan todellisten kulujen mukaan.
  • Noutamatta jätetyn kaukolainan tilaamisesta kertyneet maksut peritään asiakkaalta.

Kuinka nopeasti laina tulee?


Aineistot pyritään aina tilaamaan siten, että ne saapuisivat mahdollisimman pian. Lähetykset saapuvat postin kautta.

Kaukolainaksi tilattu aineisto saapuu yleensä kahden viikon sisällä, paitsi jos aineisto on lähettävässä kirjastossa lainassa tai jos siitä on varauksia. Jos kaukolainapyyntö joutuu varausjonoon, aineiston saapuminen voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Laina-aika ja uusinta


Kaukolainoissa noudatetaan aina lainan lähettävän kirjaston antamia laina-aikoja ja muita lainaehtoja. Kaikkea aineistoa ei välttämättä anneta kotilainaan.

Kaukolainoja voi uusia. Uusintaa voi pyytää kaukolainalomakkeen kautta tai sähköpostilla kaukopalvelu@porvoo.fi tai puhelimitse 019 520 2418. Myöhästymismuistutuksista peritään maksu.

Kurssikirjojen tilaus


Useimmat korkeakoulukirjastot lainaavat kurssikirjoja vain omille opiskelijoilleen. Näissä tapauksissa tilauslomakkeeseen tulee laittaa tieto omasta korkeakoulusta.

Kaukopalvelu kirjastoille

Porvoon kaupunginkirjasto lähettää kaukolainoja maksutta muille kirjastoille. Kaukolainatilauksen voi tehdä suoraan Helle-verkkokirjaston kautta tai sähköpostitse kaukopalvelu@porvoo.fi.

Toimitusosoite kirjastoille:

Porvoon kaupunginkirjasto
Kaukopalvelu
PL 96
06101 Porvoo

Puh. 040 542 0211