Siirry sisältöön

Laskutusosoitteet ja -ohjeet

Laskutus

Porvoon kaupunki vastaanottaa ensisijaisesti verkkolaskuja.

Laskutusosoitteet verkko- ja paperilaskuille

  • Porvoon kaupunki: OVT-tunnus 0037106151210
  • Liikelaitos Porvoon vesi: OVT-tunnus 0037106151210021
  • Liikelaitos Porvoon ateria- ja puhtauspalvelut: OVT-tunnus 0037106151210023

Laskutusosoite

Laskutusosoitteena, eli laskun vastaanottajatietona, pitää jokaisessa laskussa olla alla olevan listan mukainen oikea osoite:

Porvoon kaupunki
PL 785
00074 CGI

Porvoon kaupunki Liikelaitos Porvoon vesi
PL 786
00074 CGI

Porvoon kaupunki Liikelaitos Porvoon ateria- ja puhtauspalvelut
PL 788
00074 CGI

Merkki

Yksikön nimi ja tilaajan nimi

Operaattorina toimii CGI

CGI operaattoritunnus: 003703575029
Porvoon kaupungin Y-tunnus: 1061512-1

Mikäli laskuttaja lähettää laskuja sähköpostilla, niin ne tulee toimittaa PDF-formaatissa tulkittavaksi jompaankumpaan seuraavista osoitteista:

Yksi sähköposti voi sisältää useita PDF-tiedostoja (max 10 kpl), mutta yhdessä PDF-tiedostossa tulee olla vain yksi lasku ja siihen mahdollisesti kuuluvat liitteet. PDF-tiedostossa pitää olla samat osoitetiedot kuin paperilaskulla.

Laskutusosoitteisiin ei saa lähettää muuta aineistoa kuin laskuja liitteineen. Muu materiaali tulee lähettää Porvoon kaupungin muihin postiosoitteisiin.

Kaikissa Porvoon kaupungille osoitetuissa laskuissa tulee viitetietona mainita tilaajan nimi.

Myyntilasku kaupungilta

Porvoon kaupunki tarjoaa sähköisiä laskuja asiakkailleen. Laskut lähetetään Finvoice-muodossa ja operaattorina toimii CGI Oyj.

Yritysasiakas

Yrityksen tai muun yhteisön, joka haluaa vastaanottaa laskuja sähköisesti Porvoon kaupungilta, tulee ilmoittaa tästä Porvoon kaupungin hallintopalvelukeskukseen.

Henkilöasiakas

Kaupunki voi lähettää laskut kuluttaja-asiakkaille joko e-laskuna, suoramaksuna tai paperilaskuna. Asiakas voi itse valita missä muodossa hän haluaa vastaanottaa laskunsa. Asiakas voi aktivoida palvelun maksaessaan laskunsa verkkopankin kautta. Asiakkaan pankki voi auttaa palveluun liittyvissä kysymyksissä.

E-lasku

Voit tehdä e-laskusopimuksen useimmista Porvoon kaupungin laskuista. E-lasku toimitetaan suoraan omaan verkkopankkiisi, josta sen maksaminen käy helposti. Laskua ei veloiteta pankkitililtä ilman hyväksymistäsi. Jos haluat, voit kuitenkin valita laskulle automaattihyväksynnän. E-laskussa on kaikki samat tiedot ja erittelyt kuin paperilaskussa. E-laskusopimus tehdään oman pankin kanssa, verkkopankin kautta. Kun sopimus on tehty, pankki ilmoittaa sopimuksesta Porvoon kaupungille.

Suoramaksu

Asiakkaalle suoramaksu toimii kuten suoraveloitus, eli asiakas saa postitse tiedon laskusta ja pankki veloittaa maksun automaattisesti asiakkaan tililtä eräpäivänä. Suoramaksu palvelee parhaiten niitä asiakkaita, joilla ei ole käytössään verkkopankkia. Voit tehdä suoramaksu-sopimuksen useimmista Porvoon kaupungin laskuista. Suoramaksusopimus tehdään oman pankin kanssa. Kun sopimus on tehty, pankki ilmoittaa sopimuksesta Porvoon kaupungille.

Paperilasku

Paperilaskusta ei tarvitse tehdä erillistä sopimusta Porvoon kaupungin kanssa, vaan paperilasku tulee automaattisesti niille asiakkaille, joilla ei ole e-lasku- tai suoramaksusopimusta. Asiakas voi halutessaan ohjata paperilaskunsa postin tarjoamaan Netposti-palveluun tekemällä sopimuksen postin kanssa. Netposti ei ole Porvoon kaupungin tarjoama palvelu, eikä posti ilmoita asiakkaiden kanssa tekemistään sopimuksista Porvoon kaupungille.

Lisätiedot

Lisätietoja verkkolaskutuksesta ja Porvoon kaupungin eri laskutusvaihtoehdoista:

Kaupungin tytäryhtiö HPK Palvelut Oy tuottaa 1.10.2022 lähtien kaupungin taloushallintopalvelut (ml. perintä).