Siirry sisältöön

Minna, aluekeittiön lähiesimies

Porvoon ateria- ja puhtauspalvelut

Vaikka ruoka on se ykkösprioriteetti, tärkeää on myös se, että joka ikinen lapsi voi hyvin ja tulee syömään meidän hyvää kouluruokaa.

Koulutukseltani olen suurtalousesimies, valmistuin 1992. Tosin minulla meni 30 vuotta kypsyä näihin esimiestehtäviin. Olen nyt pari vuotta ollut Pääskytien koulun keittiön lähiesimiehenä. Tuon 30 vuoden aikana olin mm. kotona lasten kanssa ja asuin ulkomailla. Työelämään palasin Porvoossa ensin keittiössä harjoittelijana, sitten ruokapalvelutyöntekijänä ja olin pitkän rupeaman Albert Edelfeltin koulun keittiössä palveluvastaavana.

Työpäiväni ovat vauhtia ja vipinää täynnä. Täältä aluekeittiöltä lähetämme ruoat 14 muuhun yksikköön ja hoidamme tämän oman kouluruokailumme, jolloin autan linjastossa, tiskissä ja siellä missä tarvitaan. Ihanat työkaverini nimittävätkin minua leikkimielisesti jokeripelaajaksi. Iltapäivä menee pääosin tässä toimistossa. Normaali päivä on puolet toimistoa puolet muuta.

Kohtaan myös asiakkaani päivittäin eli nämä nuoret, meidän tulevaisuutemme. He hoitavat tulevaisuudessa minua lääkäreinä tai hoitajina, opettavat minun lapsenlapsiani. Kannan vastuuta omalta osaltani heidän kasvatuksestansa. Esimerkiksi ruokalassa ei syödä lippis päässä.

Vaikka ruoka on se ykkösprioriteetti, tärkeää on myös se, että joka ikinen lapsi voi hyvin ja tulee syömään meidän hyvää kouluruokaa. Jos saamme lapset syömään koulupäivänä lautasmallin mukaan, niin kyllähän he jaksavat paremmin ja moni muukin ongelma pienenee. Olen mukana mielelläni työryhmissä, kun ratkotaan syömisvaikeuksia tai muita haasteita. Kun näissä tulee työvoitto, niin se tuntuu uskomattoman hyvälle.

Joustavuus on se mitä arvostan Porvoon kaupungissa työnantajana. Löytyy joustoa perhetilanteen mukaan. Kaupunki pitää valtavan hyvää huolta kaikista meistä henkilökunnassa, ja myös koneista ja laitteista. Kaupunki huolehtii, että meillä on ihan ensiluokkaiset työskentelyvälineet.