Siirry sisältöön

Marija, puhtauspalveluiden ohjaaja

Porvoon ateria- ja puhtauspalvelut

Olen saanut kouluttautua ja kehittää omaa osaamistani. Onnistun löytämään ilon jokaisesta pienestäkin onnistumisesta, esimerkiksi uuden ihmisen kohtaaminen ja opastus työhönsä.

Olen puhtauspalveluiden ohjaaja Porvoon ateria- ja puhtauspalveluissa. Työssäni opastan uusia työntekijöitä ja työharjoittelijoita sekä vanhoja työntekijöitä, jos he vaihtavat kohteita.

Koulutan ja kehitän sitä, miten saadaan ajankäyttöä järkevöitettyä, millä tavalla työtä tehdään ja milloin, millä työvälineillä ja millä tekniikalla. Olen tarvittaessa keittiössä opastamassa tai sijaistan toisia. Olen paljon mukana kehitysprojekteissa, esimerkiksi tekemässä siivoustyöaikamitoituksia ja keittiöiden siivousohjelman päivityksessä.

Porvoon kaupungilla olen ollut jo yli 10 vuotta. Tänä aikana olen saanut kouluttautua ja kehittää omaa osaamistani. Olen käynyt tilahuoltajakoulutuksen, esimieskoulutuksen ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoistutkinnosta valmistuin joulukuussa 2023.

Haluan saada aikaan työssäni sujuvaa arkea. Kun siivous sujuu, sitä ei kukaan huomaa. Elän hetkessä, onnistun löytämään ilon jokaisesta pienestäkin onnistumisesta, esimerkiksi uuden ihmisen kohtaaminen ja opastus työhönsä.

Kuka tahansa ei osaa siivota, vaan kun sitä tekee työkseen, se vaatii ammattitaitoa. Pitää tuntea materiaalit. Pitää tietää mitkä aineet sopivat, mitkä tekevät tuhoja, miten puhdistusaiheita annostellaan ja käytetään. Se on ihan kemiaa ja fysiikkaa. Pitää osata etsiä tietoa. Siivous on välineiltä ja materiaaleilta kovin teknistä. Se on sitä ammattitaitoa.

Saan myös työssäni tukea vieraskielisten työntekijöiden kielen oppimista. Ohjaan heitä suomeksi ja selkokielisesti, koska suomen kielen oppiminen tukee heitä myös vapaa-ajalla. Teemme kielen oppimisen tukemisessa yhteistyötä myös Careerian kanssa.