Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti helpottaa matkustusta esimerkiksi pääkaupunkiseudulle, jonne onkin erittäin hyvä vuorotarjonta.

Katajamäen, Hornhattulan ja Näsin kartanon kohdalla maantie 170 varrella (Läntinen Mannerheiminväylä) on liityntäpysäköintipaikat. Pysäkkien ohi menee busseja pääkaupunkiseudulle työpäivän aikana yli 100 suuntaansa.

Katajamäen liityntäpysäköintialue sijaitsee Läntisen Mannerheiminväylän ja Vanhan Helsingintien risteyksessä. Pysäköintialueella ja Vanhan Helsingintien varressa on yhteensä noin 105 liityntäpysäköintipaikkaa autoille, joista 1 sähköauton latauspaikka. Liityntäpysäköintialueen yhteydessä on myös 24 katettua pyöräpysäköintipaikkaa ja Läntisen Mannerheiminväylän eteläpuolella Näsintien varrella on lisäksi noin 20 runkolukittavaa pyöräpysäköintipaikkaa.

Hornhattulan liityntäpysäköintialue sijaitsee Hornhattulantien ja Läntisen Mannerheiminväylän risteyksen vieressä. Alueella on noin 24 pysäköintipaikkaa polkupyörille. Alueella ei ole liityntäpysäköintipaikkoja autoille.

Näsin kartanon liityntäpysäköintialueelle on yhteensä 40 liityntäpysäköintipaikkaa autoille.

Treksilässä maantien 170 ja Treksiläntien liittymässä on 40 auton liityntäpysäköintialue. Myös tästä pääsee sujuvasti pääkaupunkiseudulle.

Kevätkummussa Merituulentien ja Kevätkummunyirn liittymän länsipuolella, on liityntäpysäköintiin tarkoitettu alue, jonne mahtuu noin 15 autoa. Alue soveltuu hyvin niille, jotka tulevat esimerkiksi saariston, Veckjärven tai Loviisan suunnasta. Bussi numero 863 Kevätkummusta Helsinkiin ajaa tästä ohi.

Eestinmäen kohdalla Helsingintien (mt 170) varrella sijaitsevilla pysäkeillä on myös runkolukittavia pyöräpysäköintipaikkoja viisi kappaletta pysäkkiä kohden.