Siirry sisältöön

Porvoo-mitali

Porvoo-mitali myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta Porvoon kaupungin hyväksi.

Mitali myönnetään kunnianosoituksena porvoolaiselle, joka on ansiokkaasti toiminut Porvoon hyväksi ja tehnyt Porvoota tunnetuksi työllään. Mitali voidaan myöntää usealle henkilölle tai porvoolaiselle yhteisölle. Mitali on tunnustus tehdystä työstä.

Organisaatiot, järjestöt ja yksityishenkilöt voivat ehdottaa mitalin saajaksi henkilöä, joka on saavuttanut menestystä toiminnallaan Porvoon tai porvoolaisuuden hyväksi esimerkiksi kulttuurin, tieteen, urheilun, sosiaali- ja terveystoimen, talouselämän tai yhdyskuntatyön alueella.

Porvoon mitali myönnetään vuosittain. Kaupunginhallitus valitsee ehdotusten pohjalta mitalin saajan. Mitalin voi saada vain yhden kerran. Ehdokkaiden nimiä ei julkaista. Voittajan nimi on julkinen.

Mitalin muoto viittaa virtaavaan veteen

Porvoo-mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Paula Salmela. Mitalin muoto viittaa virtaavaan veteen, jonka taiteilija yhdistää vahvasti Porvoonjokeen ja kaupunkia ympäröiviin järviin ja mereen: “Vesi on elämän edellytys ja alati virtaava vesi muistuttaa meitä liikkeestä ja ajan pysäyttämättömyydestä.” Mitalin muotokielessä voi nähdä myös Porvoon vaakunassa esiintyvään C-kirjaimen (castrum, linna).

Porvoo-mitalin saajat

Porvoo-mitali myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2023.

  • Suunnistusseura OK Trian 2023