Siirry sisältöön

Papinkadun varrella sijaitseva Borgströmin puisto on rakennettu 1930-luvulla. Sen paikalla sijaitsi 1700-luvun lopulla Porvoossa apteekkarina toimineen Bergströmin puutarha, jossa hän viljeli lääkekasveja omaan käyttöön ja myös myyntiin.

Sodan uhatessa Suomea syksyllä 1939 Porvoossa varauduttiin mahdollisiin ilmapommituksiin huolellisesti ja kaupunkilaisten turvaksi rakennettiin maanalaisia suojahautoja. Yksi näistä suojahaudoista sijaitsi Borgströmin puiston alla. Sotien jälkeen 1945 puistoon suunniteltiin kesäteatteria, joka jäi kuitenkin toteuttamatta.

Nykyisen Borgströmin puiston itäisellä laidalla olevan nurmialueen keskellä kasvavat vanhat hopeapajut. Puiston yläpäädyssä on pieni leikkipuisto, jonka nukkeruusuaidanne rajaa muusta puistoalueesta. Papinkadun puoleisessa päädyssä on Lennart Segerstrålen vuonna 1939 suunnittelema Kuninkaallisen kaartinrykmentin muistomerkki, jonka taustalla kasvaa lumimarjapensaita ja kaksi isokokoista tammea. Puiston keskellä olevassa istutusalueessa kasvaa punaisia Hanne-ryhmäruusuja ja puistokäytävän Borgströmintien puoleista laitaa reunustaa pensasangervoaidanne. Lisäksi Borgströmintien reunassa olevalla nurmialueella on jalosyreenien rivistö.

Vaiherikkaan historian omaava Borgströmin puisto on viihtyisä ja vehreä puistoalue vanhan kaupungin alueella, jossa viihtyvät lapset ja aikuiset.