Siirry sisältöön

TET 8.luokalla

Tänä vuonna kaikki Porvoon 8. luokkien oppilaat saavat suorittaa viikon mittaisen tutustumisen työelämään (TET-harjoittelu). Lypan 8. luokkalaisten kohdalla tämä ajanjakso sijoittuu 22.4-26.4.2024.

TET-harjoittelun tarkoitus on tutustua työelämään samalla kuin harjoittelee työpaikan hakemista. TET-päivä on 6 t (sis. lounastauon) ja TET-harjoittelu lasketaan koulutyöksi joten palkkaa ei makseta. TET-harjoittelun voi suorittaa toisessa kunnassa mutta siinä tapauksessa Porvoon kaupunki ei kata matka- tai lounaskustannuksia. Jos TET-paikka on ulkomailla niin kannattaa ottaa matkavakuutus.

Matkat

Jos matka on yli 5 km Porvoon sisällä niin oppilas voi anoa bussikorttia (jos ei oma bussikortti jota aikaisemmin on myönnetty käy). Ilmoita TET-sopimuslomaakkeella mikäli tarvitset bussikorttia.

Lounas

Oppilaat syövät pääsääntöisesti omassa koulussa tai sovittessa jossain muussa koulussa lähempänä TET-paikkaa. Joissain tapauksissa oppilaille tarjotaan työpaikkalounasta. On myös mahdollista syödä omaa evästä.

Vakuutus

Kaupungin tapaturmavakuutus on voimassa TET-työpaikalla sekä matkoilla kodin ja työpaikan välillä (samalla tavalla kuin vakuutus kattaa koulumatkan nopeamman reitin mukaan heti TET-päivän lopetettua). Vastuuvakuutus astuu voimaan jos oppilas on ollut työpaikalla huolimaton, mutta ei korvaa vaurioita jotka ovat tehty tarkoituksella tai karkeaa huolimattomuutta käyttäen.

Jos oppilas sairastuu

Jos oppilas sairastuu TET-jakson aikana niin ilmoitus siitä on tehtävä sekä työpaikalle että kouluun. Kouluun ilmoitus tehdään Wilma-ohjelmaan.

Lomakkeet

  1. TET-sopimuslomake täytetään työnantajan kanssa (+ oppilaan ja huoltajan allekirjoitus) ja palautetaan oppilaanohjaajalle 5.4.2023.
  2. TET-tietoa lomake annetaan TET-työnantajalle. Muista täyttää yhteystiedot oppilaalle ja huoltajalle ennen kuin lomake jätetään työnantajalle.
  3. TET-työnantaja täyttää TET-todistuksen, jossa oppilas saa palautetta TET-jaksosta.

TET 9.luokalla

Oppilaat 9. luokalla on TET-harjoittelu 8.1-19.1.2024 (puolet luokasta) tai 22.1. – 2.2.2024 (toinen osa luokasta + 9g). Tietoa TET-jaottelusta löytyy oppilaan oppilasohjausteamsistä Office 365:ssä.

Tulosta lomakkeet ja tuo ne täytettynä oppilaanohjaajalle viimeistään