Siirry sisältöön

Porvoon kansalaisopisto on alueopisto, joka toimii Porvoon ja Askolan kunnan alueella. Yhteistyösopimus solmittiin vuonna 1971 eli vuonna 2021 Askolan osasto juhli 50-vuotistaivaltaan itsenäisyyspäivänä Juornaankylän nuorisoseurantalolla.

Tavoitteena on ollut, että opiston kursseja järjestettäisiin ympäriinsä alueen kylissä yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Kylätoiminnan vireänä pitäminen on askolalaisten yhteinen etu ja siinä onkin onnistuttu niin hyvin, että mm. Huuvari-Särkijärvi voitti vuoden uusmaalainen kyläpalkinnon vuonna 2020.

Opisto tarjoaa Askolassa etenkin liikuntaan ja käden taitoihin ja taitoaineisiin liittyviä kursseja. Suosituin aineryhmä on ollut liikunta ja voikin sanoa, että opiston liikuntapiiri toimii jokaisessa Askolan kylässä. Tarjolla on ollut erilaisia jumppia aina pehmeämpiin liikuntamuotoihin asti, kuten jooga, pilates ja Chi Kung.

Ohjelmassa on tarjolla myös tanssia ja teatteritoimintaa Juornaankylässä. Seniorien keskuudessa suurta suosiota ovat saavuttaneet ohjatut kuntosalikurssit. Maaseutukuntana Askolalla on pitkä käsityöperinne ja tämä näkyy erilaisten käsityökurssien suosiona, esimerkiksi Isoäidin käsityöt.

Tietokoneen käytön keskeisyys ihmisten arkielämässä näkyy tietotekniikan tarjontana ja digikursseina. Ajan hengen mukaisesti ohjelmassa on tarjolla myös puutarhakursseja, kuten puiden leikkausta.

Kansalaisopiston kaikki kurssit ovat avoimia askolaisille myös Porvoossa!