Siirry sisältöön

Marita Liulia
Marine
30.6. – 3.9.2023

Taiteilija-ohjaaja Marita Liulian merellisiä maalauksia Galleria Vanha Kappalaisentalossa 30.6.–3.9.2023.
Näyttely on avoinna ti-su klo 10-16. Vapaa pääsy.

Seitsemässäkymmenessä maassa seikkaillut Marita Liulia kokee veden omaksi elementikseen ja Galleria Vanha Kappalaisentalossa nähtävillä olevan Marine-näyttelyn maalaukset onkin omistettu merelle.

Monialaisen nykytaiteilijan Marita Liulian teoksia on esitetty viidessäkymmenessä maassa. Taiteelliseen tuotantoon kuuluu maalauksia, valokuvia, lyhytelokuvia, teatteri- ja tanssiesityksiä, multimediateoksia, kuunnelmia ja kirjoja. Liulia on interaktiivisen mediataiteen pioneeri. Viime vuosina hän on keskittynyt maalauksiin ja valokuviin.

Liulian taiteilijauran kohokohtia ovat yksityisnäyttelyt Kiasmassa, Amos Andersonilla, Nykytaiteenmuseo Harassa Tokiossa, Thaimaan kansallismuseossa Bangkokissa, Conde Duquessa Madridissa ja Abbaye de Neumünsterissa Luxemburgissa sekä viimeisimmät näyttelyt Serlachius-museossa (2017), Didrichsenin taidemuseossa (2019) ja Spiral Wacoal Art Centerissä Japanissa (2022). Esityksiä hänellä on ollut (n. 300) mm. Suomen kansallisoopperassa, Venetsian Biennalessa, Pariisin Théâtre du Châtelet´ssa, The Joyce Theater New Yorkissa ja The J.F. Kennedy Center for the Performing Arts Washingtonissa.

Liulia on opettanut ja luennoinut 20 maassa ja ollut perustamassa useita taidejärjestöjä sekä toiminut monissa luottamustehtävissä. Teoksia on mm. Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmissa, Valtion taidemuseo Kiasman, Porin ja Vaasan taidemuseoiden kokoelmissa. Liulia vastaanotti Pro Finlandia-mitalin vuonna 2018.

Tänä kesänä Liulian teoksia nähdään myös kahdessa laajassa yksityisnäyttelyssä: ”Nature Forte” Laukon kartanossa ja ”Traveloque” Gumbostrand Konst & Formissa Sipoossa.