Siirry sisältöön

Lista nuorten kesätyöpaikoista

Hakuaika nuorten kesätyöpaikkoihin on päättynyt. Tänä vuonna hakemuksia tuli yhteensä 637. Lämmin kiitos hakemuksestasi. Kaupungin palvelualat tekevät valinnat hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valituiksi tulleille ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta maaliskuun loppupuolella, ateria- ja puhtauspalvelut toukokuun aikana.

Kesätyöllistämisen avulla Porvoon kaupunki tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään ja sen pelisääntöihin. Samalla nuoret voivat tutustua kunta-alan työtehtäviin ja kaupunkiin työnantajana. Porvoon kaupunki tarjoaa nuorille mm. toimistotöitä, asiakaspalvelutehtäviä, siivous- ja astiahuoltotehtäviä, lastenhoitoa, sekä puisto- ja kunnossapitotöitä.

Osassa tehtävistä työsuhde kestää 4 viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa, osassa tehtävistä työsuhde kestää kolme viikkoa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa. Palkka on n. 1100 euroa.

Yhteensä n. 120 nuorten kesätyöpaikkaa on tänä vuonna tarjolla!

Ohjeita hakemuksen täyttämiseen

Täytä hakemus Kuntarekry-palvelussa näin.

Luo oma käyttäjätunnus ja salasana, jos sinulla ei vielä niitä ole, ja kirjaudu Kuntarekry-palveluun. Laitathan muistiin tunnuksesi, jos haet myöhemmin muitakin Porvoon kaupungin työpaikkoja.

Kun täytät hakemusta, voit Työkokemus-kohtaan kirjata myös TET-harjoittelut. Hakemuksessa on hyvä mainita myös kurssit, joita olet suorittanut, esimerkiksi ensiapu, pelinohjaaja, hygieniapassi, seurakunnan isonen yms.

Voit valita kaksi ensisijaista työpaikkavaihtoehtoa. Lisätietoja kohtaan voit kirjata lisäksi myös muita mahdollisia vaihtoehtoja. Täytä hakemus huolellisesti. Älä jätä hakemuksen tekoa viime tippaan. Saat automaattisen kuittauksen, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Jos sinulla on ongelmia hakemuksen täyttämisessä, ota yhteyttä kesänuorten rekrytoinnin yhteyshenkilöihin. Jos haluat lisätietoja hakemastasi kesätyöpaikasta, ota yhteyttä kyseisen työpaikan yhteyshenkilöön. Kaikkien kaupungin työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@porvoo.fi.

Valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppupuolella Porvoon kaupungin kesätöiden osalta, toukokuun aikana Ateria- ja puhtauspalveluiden kesätöiden osalta. Valituiksi tulleille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Valittujen nimiä ei julkaista tietosuojan vuoksi.

Tarkkaile puhelintasi ja sähköpostiasi, voit saada kutsun työhaastatteluun.

Onnea työnhakuun!

Yhteyshenkilöt kesänuorten rekrytointiin

Eeva Pulkkinen

Toimistosihteeri-suunnittelija

Annika Palmgren

Rekrytointiasiantuntija

Minkälaisia kesätöitä on tarjolla?

Toimistotyö, 3 kesätyöpaikkaa

Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa.

Kaupungintalolle kehitysyksikköön ja henkilöstöyksikköön yhteisesti, 2 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilöt: kehitysjohtaja Charlotta Grönqvist, puh. 050 482 1411 ja palvelussuhdepäällikkö Filippa Autio, puh. 040 489 9655.
 • Tehtävä: Monipuolisia avustavia toimistotehtäviä sekä videoiden kuvausta ja sisällön tuottamista someen. Vuonna 2023 henkilöstöyksikön kesänuoret tekivät mm. Kesätyö-sivulta löytyviä kesänuorten haastatteluita erilaisiin kanaviin.
 • Ajankohta: Kesäkuu.

Ympäristöterveydenhuolto, hallinto, 1 kesätyöpaikka

 • Yhteyshenkilö: Tiina Tiainen puh. 040 723 4141.
 • Tehtävä: Toimistoharjoittelija, erilaisia toimistotehtäviä.

Asiakaspalvelutyö, 15 kesätyöpaikkaa

Palvelupiste Kompassi, 3 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Asiakasneuvoja Åsa Liitiäinen, puh. 040 4899 940.
 • Tehtävä: Porvoo Help -matkailuneuvoja. Toimit matkailuneuvonnassa eli opastat yhdessä työparisi kanssa kotimaisia ja ulkomaisia turisteja, jotta heidän käyntinsä Porvoossa on ikimuistoinen!
 • Ajankohta: 4 viikkoa välillä 3.6.–31.8. Työaika on ti-la klo 10–17.

Tule kuukaudeksi oppimaan uutta Porvoosta, matkailuneuvonnasta ja erilaisten asiakkaiden kohtaamisesta. Työ on liikkuvaa, työn tukikohtana toimii pääosin infokontti Rihkamatorilla ja pääset liikkumaan keskusta-alueella turistien parissa työparisi kanssa. Työ sisältää ulkona olemista. Tämä on mainio kesätyö vahvistaa kielitaitoa, eli pääset varmasti harjoittamaan niin suomen, ruotsin kuin englannin suullista osaamista. Kaikki kielitaito ja rohkeus käyttää sitä katsotaan eduksesi!

Ympäristöterveydenhuolto, eläinlääkintähuolto, Porvoon vastaanotto, 2 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Petronella Jansson, puh. 0400 692 931.
 • Tehtävä: Vastaanoton avustaja. Järjestämistä, siivousta, pyykinpesua, instrumenttien pesua, eläinlääkärin avustamista.
 • Vaatimuksia: Rohkenet puhua suomea ja ruotsia asiakkaiden kanssa.
 • Ajankohta: Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa.

Kulttuuripalvelut, 10 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Kulttuurikoordinaattori Sini Kallio, puh. 040 676 3005.
 • Tehtävä: Porvoon Taidehalli, Galleria Vanha Kappalaisentalo, Runebergin koti. Näyttelyn asiakaspalvelu-, valvonta- ja muut tehtävät. Turistien vastaanotto, museo-opastus. Lasten työpajatoiminnan ohjaus. Alla tarkempaa kuvausta tehtävistä.
 • Ajankohta: Kesä-heinäkuu. Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa. Työ sisältää vuoroja myös viikonloppuisin. Voit hakemuksessasi esittää toiveen sinulle parhaiten sopivasta kuukaudesta.
 • Vaatimuksia: Rohkenet puhua suomea, ruotsia ja englantia asiakkaiden kanssa. Viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä taitoja asiakaspalvelutehtävässä. Saat olla rohkeasti oma itsesi ja tuoda esiin oman persoonallisuutesi, vahvuutesi ja osaamisesi. Kielitaitosi ei tarvitse olla täydellinen. Tärkeintä on, että tarjoat asiakkaille ystävällistä palvelua ja varmistat heidän tyytyväisyytensä vierailuun.

Porvoon Taidehalli ja Galleria Vanha Kappalaisentalo: Näyttelyn asiakaspalvelu-, valvonta- ja muut tehtävät

Tehtävänäsi on varmistaa näyttelyn sujuvuus ja turvallisuus sekä tarjota näyttelyvierailusta positiivinen kokemus kävijöille. Olet asiakkaan ensimmäinen kontakti Porvoon kaupunkiin, joten ystävällinen asenne on tärkeää. Tarjoat asiakkaille nähtävillä olevasta näyttelystä sen taiteilijasta ja teoksista tietoa ja neuvontaa sekä vastauksia asiakkaiden kysymyksiin. Opastat kävijöitä näyttelytilassa liikkumisessa ja varmistat että kävijät noudattavat sääntöjä sekä valvot kävijämääriä. Hoidat kirjauksia näyttelyn raportointiin ja kirjanpitoon liittyen sekä pidät yllä tilan yleistä siisteyttä. Vastaat puheluihin ja sähköposteihin sekä osallistut taitojesi mukaan näyttelyn markkinointiin eri kanavissa. Tehtäviisi kuuluu tuotemyyntiä ja kassakoneen käyttöä sekä toimistotehtäviä. Otat vastaan maksuja tuotteista tai palveluista. Huolehdit myyntipisteen siisteydestä sekä annat tietoa myynnissä olevista tuotteista asiakkaille. Porvoon Taidehallissa hoidat myös Taidelainaamo Konstaan liittyviä työtehtäviä.

J.L. Runebergin koti: Lasten työpajatoiminnan ohjaus

Työpajan ohjaajan tehtävänä on työpajan esittely ja työpajan tehtävien suorittamiseen vaativien ohjeiden antaminen. Tarjoat tukea ja opastusta osallistujille työn edetessä. Lastentyöpajan ohjaajana toimit vuorovaikutuksessa yhdessä lasten kanssa. Kuuntelet lasten ajatuksia ja tarpeita sekä vastaat niihin ystävällisellä ja kunnioittavalla tavalla. Ohjaajana valvot työpajan turvallisuutta ja osallistujien toimintaa työskentelyn aikana. Tehtävänäsi on innostaminen ja motivointi työpajaan osallistumisessa. Kannustat osallistujia uusien asioiden kokeilemiseen sekä rohkaiset heitä luovuuteen.

Lastenhoito, 29 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Catharina Lindstedt, puh. 040 510 4213.
 • Tehtävät: Lasten hoitoa päiväkodeissa. Hoidat, leikit ja ulkoilet lasten kanssa.
 • Ajankohta: Kesä-heinäkuu. Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa.

Kirjasto, leirit ja taidekoulu, 20-21 kesätyöpaikkaa

Olet täsmällinen, huolellinen, oma-aloitteinen. Kielitaito katsotaan eduksi.

Kirjastopalvelut, 6 kesätyöpaikkaa

 • Sijainti: Pääkirjasto ja Gammelbackan kirjasto.
 • Yhteyshenkilö: Palveluvastaava Kaisa Tolonen, puh. 040 489 9605.
 • Tehtävät, Kirjastoapulainen (4 työpaikkaa): Avustava kirjastotyö eli kirjojen hyllyttäminen, järjestäminen, kirjalogistiikkaan liittyvät tehtävät ym.
 • Tehtävät, Apuohjaaja leirillä/ kirjastoapulainen (2 työpaikkaa): Lasten ohjaaminen ja leikittäminen kirjaston kesäleirillä ja kerhotyyppisessä toiminnassa. Myös avustavat kirjastotehtävät.
 • Ajankohta: Kesä-elokuu. Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa.
 • Vaatimukset: Kielitaito katsotaan eduksi.

Taidekoulu, 4 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Rehtori Jenni Iivonen, puh. 040 612 7492.
 • Tehtävät: Taidekouluapulainen eli avustamista kesäkurssi- ym. toiminnassa.
 • Vaatimuksia: Kielitaito, suomi/ruotsi, englanti katsotaan eduksi. Tulee hyvin toimeen eri-ikäisten lasten kanssa.
 • Ajankohta: Kesäkuu. Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa.

Nuorisopalvelut, 8–9 kesätyöpaikkaa

 • Nuorisopalveluiden kesätyöntekijöiden työsuhde kestää kolme viikkoa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa.
 • Yhteyshenkilö: Nuorisopalvelukoordinaattori Nora Thesleff, puh. 040 120 9252.

2 kesäsomettajaa

 • Tehtävät: Kesäsomettajan tehtävänä on tehdä näkyväksi nuorille suunnattua toimintaa Porvoossa sosiaalisen median ja netin avulla. Kesäsomettajat toimivat työparina.
 • Vaatimuksia: Somen tuntemusta ja osaaminen katsotaan eduksi. Molempien kotimaisten osaaminen helpottaa tehtävässä.
 • Ajankohta: Kesäkuu.

4–5 leiriohjaajaa

 • Tehtävät: Kesätyöntekijät suunnittelevat ja toteuttavat leirin yhteistyössä nuorisotyöntekijän kanssa. Tehtävänä leirin suunnittelu, toiminnan ohjaus ja vastuu leirin yleisestä toiminnasta.
 • Vaatimuksia: Kielitaito katsotaan eduksi. Innostuksesta ja kiinnostuksesta leikkien ja leirisisältöjen suunnitteluun helpottaa tehtävässä.
 • Ajankohta: Kesäkuu.

2 apuohjaajaa leireille

 • Tehtävät: Apuohjaajana toimiminen nuorisopalveluiden kesätoiminnassa. Lasten ja nuorten päiväleirit ja muu kesällä tapahtuva nuorisotyö. Päiväleirit järjestetään nuorisotiloilla.
 • Vaatimuksia: Kielitaito katsotaan eduksi.
 • Ajankohta: Kesäkuu.

Liikuntapalvelut, leirit, 2 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Päivi Häkkinen, puh. 040 566 1049.
 • Tehtävät: Apuohjaajana toimiminen liikuntapalveluiden kesätoiminnassa: lasten ja nuorten päiväleirit ja retket.
 • Vaatimuksia: Kielitaito katsotaan eduksi.
 • Ajankohta: Työsuhde kestää kolme viikkoa 3.–20.6.2024 ja työaika 38,25 tuntia viikossa.

Viheralueet, kaupunki-infra, toimitilapalvelut ja liikuntapaikkojen hoito, 44 kesätyöpaikkaa

Viheralueet, 8 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Puistotyönjohtaja Jaana Öhman, puh. 0400 848 137.
 • Tehtävät: Avustat viheralueiden hoidossa, esim. katupuiden vesiversojen leikkauksessa, vieraslajien hävittämisessä sekä mm. leikki- ym. muiden puistoalueiden harjauksessa ja haravoinnissa.
 • Työsuhde kestää yleensä kolme viikkoa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa.

Kaupunki-infran kunnossapito, 18 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Kunnossapitomestari Ville Kaasinen, puh. 040 5160 681.
 • Tehtävät: Katujen (12 paikkaa), torien (2 paikkaa) ja satamien (4 paikkaa) kunnossapitoon liittyvät avustavat tehtävät.
 • Ajankohta: Työsuhde kestää yleensä kolme viikkoa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa.

Kaupunki-infra, mittaus, 1 kesätyöpaikka

 • Yhteyshenkilö: Mittausmestari Alex Herlin, puh. 040 4891 979.
 • Ajankohta: Työsuhde kestää yleensä kolme viikkoa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa.

Liikuntapaikkojen kesätyöntekijä, 8 kesätyöpaikkaa

 • Tehtävät: Urheilukenttien ja muiden ulkoliikuntapaikkojen sekä uimarantojen siistimis- ja avustava ylläpitotyö.
 • Yhteyshenkilö, keskustan liikuntapaikat (4 paikkaa): Max Roos, puh. 040 358 6961.
 • Yhteyshenkilö, ulkoilualueille sis. uimarannat (4 paikkaa): Pasi Liitiäinen, puh. 040 489 9809.
 • Ajankohta: Työsuhde kestää kolme viikkoa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa. Kesätyöjakso sijoittuu aikavälille 10.6.–1.7. ja 1.–22.7.

Toimitilapalvelut, 8 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Ylläpitopäällikkö Antti Kinnunen, puh 040 480 2786.
 • Tehtävät: Pääasiallinen tehtävä on kaupungin kiinteistöjen pihatyöt. Kiinteistöjen nurmikoiden leikkaus ja trimmaus, rikkaruohojen kitkeminen sekä yleissiisteyden ylläpito.
 • Ajankohta: Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa.
 • Vaatimuksia: 16 vuoden ikä.

Ympäristöterveydenhuolto, 1 kesätyöpaikka

 • Yhteyshenkilö: Kaupungineläinlääkäri Tiina Tiainen puh. 040 723 4141.
 • Tehtävät: Näytteenotto. Erilaisia tehtäviä talousveden ja uimaveden valvonnassa.
 • Ajankohta: Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa.

Porvoon Ateria- ja puhtauspalvelut, 16 kesätyöpaikkaa

 • Yhteyshenkilö: Palvelupäällikkö Marianne Seppänen, puh. 040 752 7221 klo 15-16.00 aikana.
 • Tehtävät: Kesätyöhön kuuluu koulujen ja päiväkotien suursiivoustehtävät ja kesällä avoinna oleviin päiväkoteihin tarvitaan siivous- ja tiskiapulaisia. Työkohteet sijaitsevat mm. keskustassa, Hinthaarassa, Kulloossa, Tolkkisissa, Näsissä, Gammelbackassa ja Huhtisissa.
 • Ajankohta: Kesätyö sijoittuu aikavälille 10.6 – 2.8.2024.Työsuhde kestää neljä viikkoa ja työaika on kuusi tuntia päivässä. Neljän viikon palkka lomakorvauksineen on noin 1 100 euroa.
 • Vaatimuksia: Toivomme positiivista asennetta, ennakkoluulottomuutta ja seikkailumieltä kesätyöhön. Työtä tehdään pääsääntöisesti vanhemman työtekijän parina ja opastuksella ja osaamisen mukaan on myös mahdollisuus itsenäiseen työskentelyyn omassa työkohteessa.

Vuosilomasijaiset ja kausityöntekijät

Porvoon kaupunki hakee lisäksi vuosilomasijaisia ja kausityöntekijöitä mm. kulttuuripalveluihin, matkailuneuvontaan, viheralueille ja rakennusalan tehtäviin. Näihin tehtäviin palkataan ensisijaisesti alan opiskelijoita. Seuraa kesätyöpaikkailmoitteluamme: