Siirry sisältöön

Porvoon kaupunginvaltuusto on käynnistänyt uuden Kokonniemen liikuntakeskuksen suunnittelun. Alueelle on tarkoitus luoda monipuolinen liikuntakeskus liikuntatiloineen, tapahtumineen ja palveluineen.

Kokonniemi on upea alue keskellä Porvoota, ja sen urheiluhallit ja ulkoilumetsät ovat suosittuja liikunta- ja ulkoilupaikkoja. Alueella sijaitsee jo tällä hetkellä paljon liikuntatiloja ja -mahdollisuuksia, kuten jäähallit, monitoimihalli, salibandyhalli, tekonurmi- ja nurmikenttiä, maauimala, ulkoliikuntapaikka, skeittipuisto ja beachvolleykentät.

Kuinka hankkeen suunnittelu etenee?

Vuoden 2023 aikana valmistellaan alueen asemakaavamuutos ja hankesuunnitelma alueen kehittämiselle. Hankesuunnitelma ja kaavaehdotus valmistuvat vuoden loppuun 2023 loppuun mennessä. Tämän jälkeen niitä käsitellään lautakunnissa, kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Alueen rakentuminen voi käynnistyä kaavan vahvistuttua aikaisintaan vuoden 2024 loppupuolella.

Hankesuunnitelma tekemisestä vastaa erillinen, kaupungin omistama hankeyhtiö, Kokonniemen liikuntakeskus Oy. Yhtiö raportoi suunnittelutilanteesta Porvoon kaupunginhallitukselle vähintään neljä kertaa vuodessa.

Kaupunginhallitus linjasi huhtikuussa 2023, että liikuntakeskuksen suunnittelua edistetään seuraavasti:

  • Alueelle ehdotetaan rakennettavaksi uusi jäähalli, jossa on kaksi sisäjääkaukaloa.
  • Jäähallin taakse rakentuisi monitoimiareena, jossa olisi tiloja mm. pallopeleille, voimisteluun, ryhmäliikuntaan ja yleisurheiluun.
  • Jäähalli ja monitoimiareena yhdistettäisiin aularakennuksella, jossa on matalan kynnyksen liikuntatiloja (esimerkiksi katukoripallo, skeittaus, parkour) sekä toimisto-, liike- ja aulatiloja.
  • Nykyisen Kokonhallin käytön olisi tarkoitus jatkua, kunnes monitoimiareena on valmistunut. Tämän jälkeen Kokonhalli korjattaisiin mailapelien ja mahdollisesti myös muiden sisälajien käyttöön.
  • Kokonaisuuteen kuuluu myös lämmitetty tekonurmi ja sosiaali- ja huoltotilat kentän yhteyteen.
  • Uudisrakennusten ja Kokonniemen maauimalan väliin on suunniteltu ulkoilupuisto, jossa ei olisi ajoneuvoliikennettä.
  • Hallien saatto- ja pysäköintiliikenne on huomioitu suunnitelmassa.
  • Suunnitteluratkaisussa ehdotetaan uutta läntistä tielinjausta Tolkkistentieltä alueelle.
  • Suunnitelmassa on varattu alueelle noin 650 pysäköintipaikkaa, kun nyt niitä on noin 260 kappaletta.

Esitykset ja havainnekuvat