Siirry sisältöön

Porvoon kaupunginvaltuusto on käynnistänyt uuden Kokonniemen liikuntakeskuksen suunnittelun. Alueelle on tarkoitus luoda monipuolinen liikuntakeskus liikuntatiloineen, tapahtumineen ja palveluineen. Kokonniemen alueen kehittäminen lisää asukkaiden hyvinvointia sekä Porvoon vetovoimaa.

Kokonniemi on upea alue keskellä Porvoota, ja sen urheiluhallit ja ulkoilumetsät ovat suosittuja liikunta- ja ulkoilupaikkoja. Alueella sijaitsee jo tällä hetkellä paljon liikuntatiloja ja -mahdollisuuksia, kuten jäähallit, monitoimihalli, salibandyhalli, tekonurmi- ja nurmikenttiä, maauimala, ulkoliikuntapaikka, skeittipuisto ja beachvolleykentät.

Vuoden 2023 aikana valmistellaan alueen asemakaavamuutos ja hankesuunnitelma alueen kehittämiselle. Hankesuunnitelmasta on tarkoitus päättää vuoden loppupuolella, ja alueen rakentuminen voi käynnistyä kaavan vahvistuttua aikaisintaan vuonna 2024.

Ajankohtaista: Suunnittelu etenee

Kaupunginhallitus käsitteli Kokonniemen liikuntakeskuksen toiminnallista sisältöä sekä ulkoalueiden ja rakennusten sijoittumista alueelle kokouksessaan 12. huhtikuuta. Kaupunginhallitus päätti, että liikuntakeskuksen suunnittelua edistetään neljännesvuosiraportin jatkotoimenpidekuvauksen mukaisesti.

Suunnitteluratkaisuehdotus lyhyesti:

  • Alueelle ehdotetaan rakennettavaksi uusi jäähalli, jossa on kaksi sisäjääkaukaloa.
  • Jäähallin taakse rakentuisi monitoimiareena, jossa olisi tiloja mm. pallopeleille, voimisteluun, ryhmäliikuntaan ja yleisurheiluun.
  • Jäähalli ja monitoimiareena yhdistettäisiin aularakennuksella, jossa on matalan kynnyksen liikuntatiloja (esimerkiksi katukoripallo, skeittaus, parkour) sekä toimisto-, liike- ja aulatiloja.
  • Nykyisen Kokonhallin käytön olisi tarkoitus jatkua, kunnes monitoimiareena on valmistunut. Tämän jälkeen Kokonhalli korjattaisiin mailapelien ja mahdollisesti myös muiden sisälajien käyttöön.
  • Kokonaisuuteen kuuluu myös lämmitetty tekonurmi ja sosiaali- ja huoltotilat kentän yhteyteen.
  • Uudisrakennusten ja Kokonniemen maauimalan väliin on suunniteltu ulkoilupuisto, jossa ei olisi ajoneuvoliikennettä.
  • Hallien saatto- ja pysäköintiliikenne on huomioitu suunnitelmassa.
  • Suunnitteluratkaisussa ehdotetaan uutta läntistä tielinjausta Tolkkistentieltä alueelle.
  • Suunnitelmassa on varattu alueelle noin 650 pysäköintipaikkaa, kun nyt niitä on noin 260 kappaletta.

Tiedotteet ja esitykset