Siirry sisältöön

Tervetuloa mukaan torjumaan haitallisia vieraslajeja luonnon monimuotoisuuden puolesta! Porvoon kaupunki on tänäkin vuonna mukana valtakunnallisessa soolotalkoot-kampanjassa. Voit osallistua soolotalkoot-kampanjaan omassa pihapiirissäsi, puutarhapalstallasi tai kaupungin osoittamassa talkookohteessa yksin, pienessä porukassa tai yhdistyksesi kanssa.

Jättipalsamin torjuntakohteet kaupungin omistamilla alueilla

Voit torjua vieraslajeja ilman erillistä ilmoitusta seuraavissa kaupungin ilmoittamilla alueilla. Jos haluat torjua vieraslajeja muualla kaupungin omistamilla alueilla kuin valmiiksi merkityissä kohteissa, voit tehdä talkooilmoituksen sähköisen asioinnin kautta.

Jättipalsamin torjuntaohjeet kaupungin kohteissa

Jättipalsami tulee kitkeä ennen siemenkotavaihetta. Varret murskataan tallomalla juurten yläpuolelta Jättipalsamin voi jättää kasoihin maatumaan maastoon, kunhan se ei ole esteenä kulkemiselle. Jättipalsamit tulee koota pinoihin siten, että alimmat kasvit eivät saa valoa ja kasassa ylempänä olevat eivät pääse juurtumaan. Jättipalsamin versoja muodostuu pitkin kesää, joten samalla paikalla kannattaa käydä kitkemässä useamman kerran kesän aikana. Siementen kypsymisen jälkeen kohteita ei enää torjuta, koska riskinä on siementen leviäminen.