Siirry sisältöön

Rauhallista maalaiselämää Hinthaarassa

“Meillä on nyt sellainen elämäntilanne, että kaipaamme rauhaa”, sanoo Gun Geisor. Hinthaarassa voi asua hiljaisessa maalaismaisemassa ja nauttia kyläidyllistä, kuitenkin lähellä Porvoon keskustaa.

Fredrik ja Gun Geisor ovat asuneet Porvoossa jo 25 vuoden ajan. Elämä on kuljettanut heitä, ja rakennusprojekteja on aina tehty omien tarpeiden mukaan. Fredrik on eläkeläinen ja Gun työskentelee nuorisotyöntekijänä Porvoossa. Fredrik on kotoisin Turusta ja Gun Tammisaaresta. Heillä on neljä poikaa, joista yksi asuu kotona ja loput ovat lähteneet pesästä.

– ”Olemme muuttaneet pienempään lasten lähtiessä maailmalle. Tämä juuri valmistunut talo on jo kolmas Heikiustalomme”, kertoo Fredik Geisor.

Heikiustalot on Pohjanmaalainen suomenruotsalainen perheyritys, joka on erikoistunut rakentamaan seinämoduuleja tehtaassa ja tuomaan ne suoraan rakennuspaikalle.

Fredrik ja Gun Geisor nauttivat Hinthaaran maalaisidyllistä

Hinthaaran kylämaisemat houkuttelivat luokseen

– ”Moottoripyöräelämä on ollut meille ajankohtaista nyt kolmen kesän ajan ja olemmekin ajaneet paljon ympäri lähiseutuja Porvoossa. Hinthaara on selvästi vetänyt meitä puoleensa, sillä täällä Porvoon ja Sipoon välissä on uskomattoman kauniita seutuja. Vanha Kuninkaantie on järjettömän kaunis, varsinkin syysväreissä”, huomauttaa Fredrik.

Hinthaara tarjoaa aitoa kylätunnelmaa ja runsaasti tapahtumia. Joen varrella järjestetään esimerkiksi rantapallo-otteluja kesäisin. Kaupungilla on tontteja myynnissä kylässä ja Geisorit tarttuivat tilaisuuteen.

– ”Meillä on nyt sellainen elämäntilanne, että kaipaamme rauhaa, mutta emme kuitenkaan halua asua täysin erämaassa. Täältä on lyhyt matka Porvoon keskustaan ja lähellämme kulkee vanhat junaraiteet. On hauska seurata museorautatien toimintaa kesäisin ja nyt olen alkanut haaveilla resiinapyörästä. Sillä voisi pumpata töihin keskustaan”, naurahtaa Gun.

Hinthaaran tontit ovat Geisorien mielestä juuri sopivan kokoisia ja heidän valitsemansa tontti päättyy peltoon ja pieneen puroon.

– ”Katse voi vaeltaa täällä ja naapurit eivät ole liian lähellä”, sanoo Fredrik.

Unelmien koti Hinthaarassa vai jälleen yksi pysähdys matkan varrella?

– ”Never say never! Ei sitä koskaan tiedä mitä seuraavaksi keksii. Eihän sitä nuorena olisi uskonut, että tulee elämänsä aikana rakentamaan viisi taloa! Pelkät seinät eivät sitä paitsi luo kotia”, huomauttaa Gun.

Gunin mielestä lupaprosessi kaupungin kanssa meni jouhevasti ja ongelmitta. Prosessin aikana oli tarjolla henkilökohtaista palvelua kaupungilta ja kaikki oli hoidettavissa kotoa käsin, digitaalisesti. Toiveita oli myös mahdollista muokata jälkikäteen. 

– ”Olemme aina asuneet veden lähettyvillä, mutta emme koskaan rautatien. Nyt raiteet kulkevat tuossa lähellä ja voin lähes nähdä itseni ratsastamassa hevosella junan perässä niin kuin lännenelokuvissa”, nauraa Fredrik.